- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Ilk 5 tercihte öğretmenlik bursu ne kadar?
Öğretmenlik Bursu ne kadar? Burs miktarı KYK bursuyla aynı, yani bu yıl 650 TL olması tahmin ediliyor.MEB öğretmenlik bursu Kaç kişiye verilir?
MEB Öğretmenlik Bursu 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılında Kaç Öğrenciye Verilecek? 5000 öğrenciye burs verilecektir. Resmi Anadolu öğretmen liselerinden mezun olup, ilk beş tercihinde bu programlara (branşlara) yerleşip kontenjana giremeyenler de kontenjana bağlı kalınmaksızın bursluluk hakkından yararlandırılacaktır.2 üniversitede okuyan KYK bursu alabilir mi?
Eğer okuduğunuz düzeyde ilk kez öğrenci iseniz kredi imkanlarından yararlanabilirsiniz. Ancak ikinci kere aynı düzeyde eğitim alıyorsanız devlet kredisine başvuramazsınız. Örneğin, daha önce bir lisans bölümü okuduysanız, ikinci bir kere lisans bölümü okurken kredi imkanlarından yararlanamazsınız.
Ilk 5 tercih bursu ne demek?
MEB bursu, Milli Eğitim Bakanlığınca belirlenen öğretmenlik programlarına yerleşen adaylara ilk 5 tercihlerinden birine yerleşmeleri halinde verilebilecek karşılıksız parasal yardımdır. Bakanlığın açıkladığı bilgiye göre 2020-2021 eğitim yılında 3.500 öğrenci MEB bursundan faydalanabilecek.
2022 MEB bursu ne kadar?
Bursluluk sınavında başarı gösteren öğrencilere burs ödemeleri bir eğitim yılında her ay yapılıyor. 2022 burs ücretleri Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 470 TL’ye yükseltildi. Sınava girip kazanan öğrenciler başarı durumlarına göre eğitim hayatlarının sonuna kadar (12.sınıf) burs almaya devam eder.MEB öğretmenlik bursu kazandım ne yapmalıyım?
MEB Bursunu Kazandıktan Sonra Ne Yapılması Gerekiyor? MEB bursunu almaya hak kazanan öğrenciler, Kredi ve Yurtlar Kurumu internet sitesindeki (www.kyk.gov.tr) duyuruları takip ederek burs başvurusunda bulunması gerekiyor. Burs ödemeleri KYK tarafından Ziraat Bankası hesabınıza yatırılacaktır.MEB bursu kimler faydalanabilir?
MEB bursu için öğrencilerin en fazla 22 yaşında olması gerekmektedir. 22 Yaşının üstünde olan kişilere MEB bursu verilmemektedir. Öğrenciler için herhangi bir usulsüz sicil kaydının bulunmaması ve memuriyetine engel olacak sakıncalı davranışlara dair bir raporun olmaması gerekmektedir.
Ikinci bir üniversite de burs veriliyor mu?
İkinci öğretim öğrencileri burs/kredi alabilir mi? Bakanlığımıza burs/kredi almak üzere müracaatta bulunan ikinci öğretim öğrencileri de yapılan değerlendirme neticesinde durumlarının burs/kredi almasına uygun bulunması halinde burs/kredi alabilmektedir.
Üniversitemiz lisans programlarının Ücretli, %25 veya %50 İndirimli programlarını ilk beş (5) tercihi arasında yapan ve ÖSYM tarafından bu tercihlerinden birine yerleştirilen öğrencilere ödemeleri gereken öğrenim ücreti üzerinden %25 oranında indirim yapılır, birinci sıradaki tercihine yerleşenlere bu oran %30 olarak …