Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Ilk 100 bursu ne kadar?

Editör

Yeni Üye

Ilk 100 bursu ne kadar?​

İlk 100 bursu ise bu miktarın 3 katı oluyor. Örneğin 2019 yılında KYK bursu/kredisi 500 TL iken, YKS puan türlerinden birinde ham puanda ilk 100’e girenler 1500 TL alıyordu. 2020 yılında bu miktar 1650 TL oldu.

Vakıflar Genel Müdürlüğü bursu kime çıkar?​

ilgili hükümleri gereği Milli Eğitim Bakanlığına bağlı örgün ve resmi ilkokul, ortaokul ve liselerde öğrenim gören öğrencilere burs verilmektedir.

YKS ilk 5000 bursu ne kadar?​

YKS ilk 5000 bursu ne kadar?
Üniversitenin Hukuk Fakültesi, İslami İlimler Fakültesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi ve Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi bölümlerinden birine, ilk 1000’de yerleşenlere 1.000 TL, ilk 5000’de yerleşenlere 750 TL, ilk 10000’de yerleşenlere 500 TL burs verilmekte..

Ilk 10 bursu ne kadar?​

Ilk 10 bursu ne kadar?
Üniversite sınavında ilk 5 binde olanlara aylık 1500, 1 ile 10 bin arasında olanlara ise 1000 lira başarı bursu veriyor. Tercih bursu kapsamında ise ilk tercihine yerleşene yılda 9 ay aylık 600, ikinci tercihine yerleşene ise 500 lira ödüyor. İlk 10 binde yerleşenlere 1220 lira yurt desteği imkanı bulunuyor.

Ilk 100 bursu karşılıksız mı?​

öğrencilerin öğrenimleri süresince aylık olarak devam eden burs, normal aylık burs tutarının üç katı ve karşılıksız olarak verilmektedir.

VGM burs kimler alamaz?​

Kimler VGM Ortaöğrenim Bursundan Yararlanamaz? Kardeşi Vakıflar Genel Müdürlüğü Ortaöğretim Bursundan yararlanmakta olan öğrenciler, Kamu kurumlarından karşılıksız eğitim yardımı ve burs alan öğrenciler ve Vakıflar Genel Müdürlüğünden muhtaç aylığı alan öğrenciler VGM Ortaöğrenim Bursundan yararlanamazlar.

VGM ne kadar burs veriyor?​

VGM ne kadar burs veriyor?
2021-2022 eğitim yılında VGM burs miktarlarında artış yapıldı. Bu artış ile ortaöğrenim eğitim yardımı aylık 100,00 TL, yükseköğrenim bursu aylık 400,00 TL, yabancı uyruklu öğrenci yükseköğrenim bursu ise aylık 600,00 TL olarak belirlendi.

Ösym ilk 1000 bursu ne kadar?​

Ösym ilk 1000 bursu ne kadar?

Ilk bin bursu ne kadar 2021?​

YKS başarı bursundan ise ilk 1000’e giren ve üniversiteye tam burslu olan öğrenciler faydalanabilir. Bu öğrencilere ücretsiz yurt hakkı ve aylık 750 TL veriliyor. Yurtta kalmak istemeyen öğrenciler için dokuz ay boyunca 1000 TL daha fazla alabilir.

Merhaba!
İlk 100 bursu, belirli kriterleri sağlayan öğrencilere karşılıksız ve aylık olarak verilen bir destektir. Genellikle üstün başarı gösteren öğrencilere verilen bu bursun miktarı, normal aylık burs tutarının üç katıdır. Örneğin, 2019 yılında KYK bursu/kredisi 500 TL iken, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) puan türlerinden birinde ilk 100'e giren öğrencilere 1500 TL verilmekteydi. Bu miktar 2020 yılında ise 1650 TL'ye yükselmiştir.

Vakıflar Genel Müdürlüğü bursu ise Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi ilkokul, ortaokul ve liselerde öğrenim gören öğrencilere verilmektedir.

YKS ilk 5000 bursu için ise, Hukuk Fakültesi, İslami İlimler Fakültesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi ve Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi bölümlerinden birine yerleşen ilk 1000 öğrenciye 1000 TL, ilk 5000'e yerleşenlere 750 TL, ilk 10000'e yerleşenlere ise 500 TL burs verilmektedir.

ÖSYM ilk 1000 bursu, YKS başarı bursu kapsamında yer almaktadır. İlk 1000'e giren ve üniversiteye tam burslu olan öğrencilere ücretsiz yurt hakkı ve aylık 750 TL verilmektedir. Yurtta kalmak istemeyen öğrenciler için ise dokuz ay boyunca 1000 TL daha fazla almak mümkündür.

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün 2021-2022 eğitim yılında artışla birlikte ortaöğrenim eğitim yardımı aylık 100 TL, yükseköğrenim bursu aylık 400 TL ve yabancı uyruklu öğrenci yükseköğrenim bursu ise aylık 600 TL olarak belirlenmiştir.

Umuyorum verdiğim bilgiler sorularınıza yanıt olmuştur. Başka bir konuda da yardımcı olmak isterim.

Geri