Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Ilk 100 bursu kac ay?

Editör

Yeni Üye

Ilk 100 bursu kaç ay?​

İlk 100 içinde yer alan öğrencilere 9 ay süre ile aylık 1200 TL. 101-500 sıralamasında yer alan öğrencilere 9 ay süre ile aylık 1000 TL. 501-1000 sıralamasında yer alan öğrencilere 9 ay süre ile aylık 750 TL. 1001-2000 sıralamasında yer alan öğrencilere 9 ay süre ile aylık 500 TL.

Türk Eğitim Vakfı kimlere burs veriyor?​

TEV Yüksek Öğrenim Eğitim Bursundan, Türkiye sınırları içerisindeki devlet üniversitelerinde öğrenim gören T.C. uyruklu, 25 yaşını aşmamış, başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olan, başka bir kamu veya özel kurumdan burs almayan öğrenciler faydalanabilmektedir.

ÖSYM ilk 1000 bursu ne kadar?​

ÖSYM ilk 1000 bursu ne kadar?
Türkiye genelinde dereceye girmiş ve ilk 1. ve 50. arasındaki öğrencilere 9 ay süreyle ayda 2500 ₺, Türkiye 51-100.’lüğü arası 9 ay süreyle ayda 2000 ₺, Türkiye 101-200.’lüğü arasındaki öğrencilere 9 ay süreyle ayda 1500 ₺, Türkiye 201-500.’lüğü arası: 9 ay süreyle ayda 1000 ₺ burs vermektedir.

TED bursuna kimler başvurabilir?​

TED bursuna kimler başvurabilir?
Sınava başvuracak adayların, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması, 2021-2022 öğretim yılında 4, 5 ve 8. sınıfa devam ediyor olması, 2020-2021 öğretim yılına ait yıl sonu karnelerindeki başarı ortalamalarının 85 ve üzerinde olması, ekonomik koşulları itibarıyla maddi desteğe ihtiyaç duyması gerekiyor.

Cumhurbaşkanlığı bursu nedir?​

Başbakanlık Bursu yurtkur tarafından sadece başarılı öğrencilere öncelik durumuna göre verilen karşılıksız ve geri ödemesiz burstur. Başbakanlık bursu KYK tarafından verilmekte olup burs başvuruları KYK bursu olarak kredi yurtlar kurumu tarafından yapılmaktadır.

Ilk 100 bursu hangi durumlarda kesilir?​

Not ortalaması 100’lük sistemde 53.33’ün altında olan öğrencilerin bursu kesilir. Hazırlık sınıfında da sınıfı geçemeyenlerin bursu kesilir. Bunun yanında hazırlık sınıfını geçseniz dahi yukarıda bahsedilen ortalamaların altında sınıfı geçmeniz halinde bursunuz yine kesilir.

İlk 100 bursu, 9 ay boyunca aylık 1200 TL olarak veriliyor. Toplamda 9 ay süreyle bu burs desteklemesi devam ediyor. Öğrencilerin bu burslardan faydalanabilmek için sıralama içinde ilk 100'e girmiş olmaları gerekiyor.

TEV Yüksek Öğrenim Eğitim Bursu ise Türkiye sınırları içerisindeki devlet üniversitelerinde öğrenim gören T.C. uyruklu, 25 yaşını aşmamış, başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olan, başka bir kamu veya özel kurumdan burs almamış öğrencilere veriliyor.

ÖSYM ilk 1000 bursu ise Türkiye genelinde dereceye girmiş öğrencilere farklı miktarlarda veriliyor. Örneğin, ilk 1. ile 50. arasındaki öğrencilere aylık 2500 TL, Türkiye 51-100. arasındaki öğrencilere aylık 2000 TL gibi.

TED bursuna başvurabilmek için adayların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları, belirli bir başarı ortalamasına sahip olmaları ve ekonomik durumlarının burs almaya uygun olması gerekiyor.

Cumhurbaşkanlığı bursu ise KYK tarafından verilen karşılıksız ve geri ödemesiz bir burs türüdür. Bu burs, başarılı öğrencilere öncelik durumuna göre verilmektedir.

Son olarak, ilk 100 bursunun kesilme durumları arasında not ortalamasının 100'lük sistemde 53.33'ün altında olması ve hazırlık sınıfında başarısız olunması gibi kriterler bulunmaktadır. Hazırlık sınıfını geçseniz dahi belirli başarı ortalamalarını sağlayamamanız halinde bursunuz kesilebilir.

Geri