Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Ilk 10 bin bursu ne kadar?

Editör

Yeni Üye

Ilk 10 bin bursu ne kadar?​

Üniversite sınavında ilk 5 binde olanlara aylık 1500, 1 ile 10 bin arasında olanlara ise 1000 lira başarı bursu veriyor. Tercih bursu kapsamında ise ilk tercihine yerleşene yılda 9 ay aylık 600, ikinci tercihine yerleşene ise 500 lira ödüyor. İlk 10 binde yerleşenlere 1220 lira yurt desteği imkanı bulunuyor.

Lise öğrencilerine burs veriliyor mu?​

Burslardan sadece devlet okullarında okuyan İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri yararlanabilecek. Burs başvuruları vgm.gov.tr adresinde bulunan başvuru formunun doldurulması ile gerçekleştirilecek. Başvuru şartlarını taşımayan adayların müracaatları geçersiz sayılacak.

Lise öğrencileri nerelerden burs alabilir?​

Lise öğrencileri nerelerden burs alabilir?
Kategori: Lise Bursları
- 17 Ağustos 2021. Değer Eğitim Vakfı Bursu 2021.
- Yayım tarihi 7 Ağustos 2021. Akın Global Eğitim ve Yardım Vakfı Bursu 2021.
- Yayım tarihi 7 Temmuz 2021. Rüştü Akın Vakfı Bursu 2021.
- Yayım tarihi 16 Mart 2021. AHBAP Derneği Tablet Desteği 2021.
- Yayım tarihi 20 Şubat 2021.

Ilk 5 bin bursu ne kadar?​

İlk 501-1000 arasına olan öğrencilere 1000 TL. İlk 1001-2500 arasında olan öğrencilere 800 TL. İlk 2501-5000 arasında olan öğrencilere 600 TL. İlk 5001-10.000 arasında olan öğrencilere 500 TL burs sağlanıyor.

Lise öğrencilerine ne kadar burs veriliyor?​

Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle bursluluk sınavını kazanan öğrencilere aylık olarak yapılan ödeme 2021-2022 eğitim öğretim yılında zamlanarak 470 TL’ye çıktı. Ortaokul ve lise öğrencilerinin eğitim giderlerinin karşılanmasına yardım amacıyla yapılan sınava her yıl 1 milyona yakın öğrenci katılıyor.

Lise öğrencilerine burs parası ne kadar?​

Lise öğrencilerine burs parası ne kadar?
Her yıl ocak ve temmuz aylarında memur maaş katsayısı değiştiği için burs miktarı da değişir. Ortaöğretim öğrencilerine burs ödemeleri aylık olarak en geç her ayın 25 inde ödenmekte olup 2021 yılı Eylül ayı itibariyle bir öğrenciye aylık 357,769 TL burs ücreti ödenmektedir.
Derece öğrencileri ne kadar burs alıyor?​
1-100 arası derece yapan öğrencilere aylık 1500 TL, 101-1000 arası derece yapan öğrencilere aylık 1000 TL burs veriyor.

İlk 10 bin bursu için verilen bilgilere göre, üniversite sınavında ilk 5 binde olanlara aylık 1500 TL başarı bursu veriliyor. 1 ile 10 bin arasında olanlara ise aylık 1000 TL başarı bursu verilmektedir. Ayrıca tercih bursu kapsamında ilk tercihine yerleşen öğrenciye yılda 9 ay boyunca aylık 600 TL, ikinci tercihine yerleşen öğrenciye ise aylık 500 TL ödeme yapılmaktadır. İlk 10 binde yerleşen öğrencilere ise 1220 TL yurt desteği imkanı sağlanmaktadır.

Lise öğrencilerine burs veriliyor ve bu burslardan sadece devlet okullarında okuyan ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri yararlanabilmektedir. Burs başvuruları vgm.gov.tr adresinde bulunan başvuru formunun doldurulması ile yapılmaktadır. Başvuru şartlarını taşımayan adayların başvuruları geçersiz kabul edilmektedir.

Lise öğrencileri çeşitli vakıflardan ve derneklerden burs alma imkanına sahiptir. Örneğin Değer Eğitim Vakfı, Akın Global Eğitim ve Yardım Vakfı, Rüştü Akın Vakfı, AHBAP Derneği gibi kuruluşlar lise öğrencilerine burs sağlamaktadır.

Derece yapan lise öğrencilerine burs miktarları da belirlenmiştir. 1-100 arası derece yapan öğrencilere aylık 1500 TL, 101-1000 arası derece yapan öğrencilere aylık 1000 TL burs verilmektedir.

Genel olarak, başarıya dayalı burslar ve gelir durumuna göre verilen burslar öğrencilere maddi destek olmaktadır. Bu burslar, eğitim hayatlarını sürdüren öğrencilere motivasyon sağlayarak başarılarını artırmaya yardımcı olmaktadır.

Geri