Iliskiye girdikten sonra adet duzeni bozulur mu?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
264.936
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38

İlişkiye girdikten sonra adet düzeni bozulur mu?​

İlk cinsel ilişkinin ardından regl döneminin uzaması normaldir. Farklı çeşitlerde kızlık zarları vardır. Bu kızlık zarlarının yapısına göre; âdet dönemi ağrılı, acılı, uzun, yoğun, kısa geçebilmektedir. Bu nedenle genç kızların âdet kanamaları bekaretin bozulmasından sonra değişiklik gösterebilir.

Düzenli cinsel ilişki adeti düzenler mi?​

Seks adet sancılarınızı azaltır. Adet döngülerinin daha düzenli olmasını sağlar. Düzenli seks adet öncesi sendrom riskinizi azaltır. Seks pelvis bölgenizin kan dolaşımını olumlu yönde etkiler.
Kızlık bozulduktan sonra adet gecikir mi?
Kızlık zarının bozulması ile adet gününün düzeninin bir ilgisi yoktur. Yani adet gününüzün değişmesi ya da adet gününün o ay gecikmesi ile doğrudan bir ilgisi bulunmamaktadır.
Neden sürekli seks yapmak istiyorum?
Evet, depresyon, manik depresif hastalık, alkol ve madde bağımlılığı, sosyal fobi, dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu ve daha bir çok psikiyatrik bozukluk aşırı cinsel istekle ilişkili olabilir. Aşırı cinsel isteğin tedavisi var mı? Çeşitli psikiyatrik ilaçlar ve psikoterapi faydalı olabilir.

Ilişkiden kaç gün sonra kanama olur?​

İmplantasyon kanaması döllenme sonrası 6-12 gün aralığında gerçekleşeceğinden bu süre cinsel ilişki üzerinden hesaplandığında 15 güne kadar uzayabilir.

Adetim çok az oluyor ne yapmalıyım?​

Adet kanamasının az olmasında herhangi bir fiziksel faktör bulunamıyorsa sorun psikolojik olabilir. Stres, hormon üreten bezleri olumsuz etkileyebileceğinden, östrojen ve progesteron hormonlarının düzgün salgılanmamasına yol açabilir. Bu da adet döneminde az kan gelmesine ya da hiç olmamasına (amenore) neden olabilir.
Evlilikte adet düzensizliği neden olur?
Çoğunlukla hormonal değişimlerden kaynaklanan adet düzensizliği, menopoz, diyabet, depresyon, sigara kullanımı, dış gebelik, yumurtalık kistleri, yumurta rezervinde yumurta bulunmaması, miyom, polip, rahim ve yumurtalık kanserleri, endometrial hiperplazi olarak tanımlanan rahim duvarının fazla büyümesi gibi pek çok …
 
Geri
Üst