İlikli Kemik Suyundan Tarhana Çorbası Tanımı İçin Materyaller
4 yemek kaşığı tarhana
1 su bardağı ilikli kemik suyu
7 su bardağı soğuk su
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı nane ve yeteri kadar tuz
2 yemek kaşığı sıvı yağ
İlikli Kemik Suyundan Tarhana Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle tenceremize sıvı yağ ekleyip salçayı kavuralım.
Üzerine nanemizi ve tarhanamızı ekleyip biraz daha kavuralım. Lakin yanmamasına dikkat edelim.
Kavrulan gerecimizin üzerine suyumuzu ekleyelim çırpıcı yardımıyla karıştıralım ki topaklanma olmasın.
Daha sonra ilikli kemik suyumuzu da ekleyip kaynayana kadar karıştıralım. Yaklaşık 10-15 dk kaynatmamız kâfi olacaktır. Kış aylarında şifa niyetine tarhana çorbamız servise hazır.
İlikli Kemik Suyundan Tarhana Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
4 yemek kaşığı tarhana
1 su bardağı ilikli kemik suyu
7 su bardağı soğuk su
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı nane ve yeteri kadar tuz
2 yemek kaşığı sıvı yağ
İlikli Kemik Suyundan Tarhana Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle tenceremize sıvı yağ ekleyip salçayı kavuralım.
Üzerine nanemizi ve tarhanamızı ekleyip biraz daha kavuralım. Lakin yanmamasına dikkat edelim.
Kavrulan gerecimizin üzerine suyumuzu ekleyelim çırpıcı yardımıyla karıştıralım ki topaklanma olmasın.
Daha sonra ilikli kemik suyumuzu da ekleyip kaynayana kadar karıştıralım. Yaklaşık 10-15 dk kaynatmamız kâfi olacaktır. Kış aylarında şifa niyetine tarhana çorbamız servise hazır.
İlikli Kemik Suyundan Tarhana Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı