SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
İlikli Kemik İle Közlenmiş Domates Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
1 tane ilikli kemik
3 tane domates
1 tane küçük soğan
1 diş sarımsak
2 tane kapya biber
1 tane havuç
1 yemek kaşığı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı kekik
Sosu için
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı biber+domates salçası karışımı
2 su bardağı soğuk su
1 fiske tuz
Süslemek için
Kaşar peynir
İlikli Kemik İle Közlenmiş Domates Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Fırın tepsinin ortasına ilikli kemik konur domatesler biberler soğan havuç sarımsak doğranır ve eklenir en son üstüne zeytinyağ ve baharatlar eklenir.
180 derecelik fırında sebzeler yumuşayıp ilikli kemik pişene kadar bekletilir piştikten sonra kemik içinden alınır bütün materyal blender ile pürüzsüz kıvama gelene kadar çekilir.
Sonra bir süzgeç yardımı ile süzülür tencereye zeytinyağ alınır içine un eklenir rengi dönene kadar kavrulduktan sonra salça eklenir kokusu çıkana kadar kavrulur.
İçine soğuk su eklenir ve topaklanmaması önlenir içine süzgeçten geçirdiğimiz zerzevat suyuda eklendikten sonra karıştırılır topaklanma kalmayana kadar.
İlikli kemik eklenir katı ise bu evrede az su ekleyebilirsiniz bir taşım kaynatıldıktan sonra servise hazır.
İlikli Kemik İle Közlenmiş Domates Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 tane ilikli kemik
3 tane domates
1 tane küçük soğan
1 diş sarımsak
2 tane kapya biber
1 tane havuç
1 yemek kaşığı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı kekik
Sosu için
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı biber+domates salçası karışımı
2 su bardağı soğuk su
1 fiske tuz
Süslemek için
Kaşar peynir
İlikli Kemik İle Közlenmiş Domates Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Fırın tepsinin ortasına ilikli kemik konur domatesler biberler soğan havuç sarımsak doğranır ve eklenir en son üstüne zeytinyağ ve baharatlar eklenir.
180 derecelik fırında sebzeler yumuşayıp ilikli kemik pişene kadar bekletilir piştikten sonra kemik içinden alınır bütün materyal blender ile pürüzsüz kıvama gelene kadar çekilir.
Sonra bir süzgeç yardımı ile süzülür tencereye zeytinyağ alınır içine un eklenir rengi dönene kadar kavrulduktan sonra salça eklenir kokusu çıkana kadar kavrulur.
İçine soğuk su eklenir ve topaklanmaması önlenir içine süzgeçten geçirdiğimiz zerzevat suyuda eklendikten sonra karıştırılır topaklanma kalmayana kadar.
İlikli kemik eklenir katı ise bu evrede az su ekleyebilirsiniz bir taşım kaynatıldıktan sonra servise hazır.
İlikli Kemik İle Közlenmiş Domates Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı