AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

İlginç desenli Kelebekler

haberci

Yeni Üye
Vücutları kiremit dizilişi biçiminde renkli gözle kuvvet görülebilen pullarla örtülüdür Pullar, uçları yassılaşarak genişlemiş kıllardır Minik sarsıntılarda koparlar İki çift olan kanatlarının büyüklüğü türlere tarafından değişir O Kadar az türde ve bir takım türlerin dişilerinde kanat bulunmaz Emici tipteki ağız parçaları hortum şeklindedir Kullanılmadığı zamanlar bu girdap başın daha alçak tarafında helezon şeklinde kıvrılır
*

Bu tanım, çok ilginç ve detaylı bir şekilde "İlginç desenli Kelebekler" konusunu açıklıyor. Kiremit dizilişi biçiminde renkli gözle görülebilen pullarla kaplı olan kelebeklerin pulları, minik sarsıntılarda kopabilen yassılaşmış kıllardan oluşur. Bu pullar, kelebeklerin vücutlarını kapsar ve türler arasında kanatların büyüklüğü değişkenlik gösterebilir. Bazı türlerde dişilerde bile kanat bulunmayabilir. Kelebeklerin emici tipteki ağız parçaları hortum şeklindedir ve kullanılmadığı zaman bu hortum başın daha alçak tarafında helezon şeklinde kıvrılır. Bu özelliklerle "İlginç desenli kelebekler" gerçekten de doğanın benzersiz ve hayranlık uyandıran yaratıkları arasında yer alıyor.

Geri