Ilgec tumleci nedir nasil bulunur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
213.672
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Ilgeç tümleci nedir nasıl bulunur?​

İlgeç (edat) Tümleci Nasıl Bulunur? İlgeç (edat) tümlecini cümle içerisinde bulmak için özellikle yükleme bazı sorular yöneltmeniz gerekir. Çünkü ilgeç tümleci yüklemde vasıta, sebep ve birliktelik sorularına cevap verir. Bu nedenle bu soruları cevaplayan türden içerikleri yükleme yöneltmek gerekir.

Soru edatları ne demek?​

soru edatı, kelimeye bağlanmayıp bitişmez. mi eki de ayrı yazıldığı için edattır diyebiliriz ancak edatların tek çeşidi vardır yani mı/mi gibi versiyonu yoktur; gibi , dolayı gibi tektir. bu sebepten dolayı edat değil ektir diyoruz. aslında dememiz gereken partikel’dir. mı/mi/mu/mü parçacık, soru parçacığıdır.
Edatlar cümleden atıldığında cümle anlamsızlaşıyor ancak bağlaçlar cümleden çıkartıldığında cümlede en fazla daralsa da cümle anlamsızlaşmaz. Bir örnekle ifade etmemiz gerekirse, “Onun gibisi çıkmadı” cümlesinde ‘gibisi’ kelimesini çıkardığımda anlamda bir bozulma meydana geliyor. Dolayısıyla bu kelime bir edattır.
Edat tümleci hangi ögedir?
Edat tümleci veya edatlı tümleç, içinde bir edat bulunan zarf tümlecidir. Edatlar kendi başına anlamsız sözcüklerdir ancak başka sözcüklerle birlikte zarf tümleci oluştururlar.
Soru edatı nedir örnek?
– “mi” soru edatı sözcüğün anlamını pekiştirmek (güçlendirmek) amacıyla yinelenen sözcüklerin arasında kullanılır. Örnekler: Dışarıda soğuk mu soğuk bir hava var. Kızımın durumu çok iyi, fakat oğlum tembel mi tembel.

Soru edatı mı?​

“mı,mi,mu,mü” soru edatı eklendiği sözcükten her zaman ayrı yazılır,kendinden sonra gelen ekler soru edatına bitişik yazılır: Soru edatı olan “mı,mi,mu,mü” cümleye soru anlamından başka anlamlar da katabilir.

Bağlaç nasil bulunur?​

Bağlaçlar (ile hariç) önceki ve sonraki kelimeden ayrı yazılır. Bitişik yazılanlar bağlaç değil, ektir. Cümleleri, anlam ve görev bakımından benzer veya aynı olan kelimeleri, sözleri ve öğeleri birbirine bağlar.
 
Geri
Üst