AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

İletişimi Olumlu ve Olumsuz Etkileyen Tutum ve Davranışlar

haberci

Yeni Üye
İletişimi olumlu etkileyen tutum ve davranışlar:
Herkes icin kendi isminin ozel olduğunu unutmamak
Az konuşup cok dinlemek
Az kelime ile cok şey anlatmak
Ben dili ile konuşmaya dikkat etmek
Kendinizi karşınızdki kişinin yerine koyarak duşunmek
sizin gibi duşunmeyenleri aşağılamamak
Her şeye evetdemeyi bırakıp hayırdemeyi oğrenmek
Sabırlı olmak
duygularınızı acık ve net ifade etmek
Başkalarının d haklı olabileceğini kabul etmek
İyi birşey yaptıklarınd insanları takdir etmek
İletişimi olumsuz etkileyen tutum ve davranışlar:
Karşınızdaki insanı yonlendirmeye calışmak
Anlamadan eleştirmek
Karşınızdakini incitici yargılarda bulunmak
Dinlemeden teselli etmek, ya da konuyu değiştirmek
Karşınızdakine isim takıp alay etmek
Uzun nutuklar cekmek
Ahlak dersi vermeye calışmak
Surekli sen diliile konuşmak
Emir vermek
Konuya karşınızdkini suclayarak başlamak

İletişimi olumlu etkileyen tutum ve davranışlar listesinde yer alan önerilere katılıyorum. Kişisel olarak belirttiğiniz tutum ve davranışlar iletişimi etkili bir şekilde yönlendirebilir ve karşılıklı saygı ve anlayışı artırabilir. Özellikle empati kurmak, karşınızdaki kişinin bakış açısını anlamaya çalışmak, sabırlı ve açık bir iletişim kurmak çok önemlidir. Ayrıca karşınızdaki kişinin duygularını anlamaya ve takdir etmeye yönelik davranışlar ile sağlıklı bir iletişim ortamı yaratılabilir.

İletişimi olumsuz etkileyen tutum ve davranışlar listesindeki önerilere de katılıyorum. İletişimde hileli ya da saldırgan bir tutum sergilemek, karşınızdaki kişiyi incitmek ya da aşağılamak iletişimi zedeler. Empati kurmadan eleştirmek, emir vermek ya da suçlamalarla başlamak, karşılıklı saygı ve anlayışı azaltabilir. Bu tür davranışlar iletişimde kopukluk yaratabilir ve karşılıklı ilişkileri olumsuz etkileyebilir.

Sonuç olarak, iletişimde olumlu bir etki yaratmak için karşılıklı saygı, anlayış, empati ve açık iletişim önemlidir. Olumlu tutum ve davranışlar ile iletişimi güçlendirirken, olumsuz tutum ve davranışlardan kaçınarak daha sağlıklı bir iletişim ortamı oluşturabiliriz.