- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
İletişimde pozitif geri bildirim nedir?
Negatif yıkıcı ve Pozitif yapıcı olarak adlandırılan iki tür geri bildirim vardır. Negatif bildirim iletişimde bulunan iki kişi arasında hedefin olumsuz yanıtını oluşturur. Pozitif bildirim ise hedefin olumlu karşılığıdır. Verilmek istenen mesajın her iki taraf için de aynı anlamı taşımasıdır.Geri bildirim vermek neden zordur?
Geri bildirim konusundaki zorluk, kişinin “öğrenmek-gelişmek” ve “olduğu gibi kabul edilmek” isteklerinin birbiriyle çelişmesidir. Geri bildirim almak üç nedenle kişiyi zorlar. Bunlar geri bildirimin içeriği, veren kişi ve benlik algısıdır.Performans değerlendirmesi ile çalışanların performanslarının belirlenmesi sağlanır.?
Performans değerlendirmesi ile çalışanların performanslarının belirlenmesi sağlanır.?Performans değerlendirmesi ile çalışanların görev ve sorumluluklarını benimsemesi, performanslarının ölçülmesi, maaş ayarlamalarının yapılması, terfilerin belirlenmesine yardımcı olunması ile eğitim ihtiyaçlarının kararlaştırılması sağlanır.
Performans Yönetimi, Performans değerlendirmesini kapsar.?
Performans yönetimi, şirket varlığını sürdürdüğü sürece var olacak olan bir süreçken, performans değerlendirmesi bu sürecin içerisindeki belli periyotları ve çalışmaları kapsar. Tekrar belirtmek gerekirse performans yönetimi, performans değerlendirmesini de kapsayan geniş bir yönetim sürecidir.Peki, performans değerlendirmesi uygulamaları nasıl yapılır?
Günümüzde performans değerlendirmesi uygulamaları, çoğu zaman çalışma hayatının birçok alanında olduğu gibi, personel yönetim süreçlerinde de sıkça kullandığımız yazılımlar ile dijital platformlarda yapılır. Bunun yanında hâlâ klasik, eski yöntemlerin kullanıldığını da söylemek yanlış olmaz. En çok tercih edilenlerden bazıları şöyle:Hangi araçla performans değerlendirmesi yapılabilir?
Hangi araçla performans değerlendirmesi yapılabilir?Araçları nelerdir? Bir performans değerlendirmesinin en iyi sonucu verebilmesi için, doğru yöntemin seçilmesi oldukça önemlidir. Bunun yanında performans değerlendirmesi hangi araçlarla, hangi mecralarda yapılabilir ya da yapılmalıdır sorusu da performans değerlendirme sürecinin en iyi sonucu vermesi için cevaplanması gereken sorulardan biridir.