AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Iletisim kelimesi kokenini hangi Fransizca kelimeden alir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Iletişim kelimesi kökenini hangi Fransızca kelimeden alır?​

Fransızca communication “1. bir bilgi veya yazıyı birine iletme, 2. iletişim” sözcüğünden alıntıdır. Fransızca sözcük Fransızca communiquer “bilgi veya yazıyı birine iletmek, paylaşmak” fiilinden +tion sonekiyle türetilmiştir.

Şimşek hangi dil?​

Şimşek hangi dil?
Eski Türkçe şüğşek veya şikşek veya şimşek sözcüğünden evrilmiştir.

Enerji Türkçe kelime mi?​

Enerji kelimesi Fransızca kökenlidir.

Medya hangi dilden gelir?​

Medya hangi dilden gelir?
Medya, Latincede ortam, araç anlamına gelen medium kelimesinin çoğulundan gelmiştir.

Etimoloji neyi inceler?​

Etimoloji veya kökenbilim, kelimelerin köklerini, hangi dile ait olduklarını, ne zaman ortaya çıktıklarını, ilk olarak hangi kaynakta kayıt altına alındıklarını, ses ve anlam bakımından geçirdikleri dönüşümleri inceleyen dil bilimi dalıdır.

Şimşek Türkçe kökenli mi?​

Şimşek Türkçe kökenli mi?
Bu etimolojik açıklama, Eren (1999)’den alınmıştır. şimşek kelimesinin kökeni Eski Türkçe süg-mek ‘yıldız kaymak, kaymak’ fiil köküne bağlanmıştır. Böyle bir köke Eski Türkçe metinlerde bugüne kadar rastlanılamamıştır.

Enerji hangi dilde?​

Fransızca énérgie “iş yapma gücü” sözcüğünden alıntıdır. Fransızca sözcük Eski Yunanca enérgeia ενέργεια “çalışkanlık, etkinlik” sözcüğünden alıntıdır. Bu sözcük Eski Yunanca energós ενεργός “çalışkan, faal” sözcüğünden türetilmiştir.

Eski dilde enerji ne demek?​

Eski dilde enerji ne demek?
Fransızca sözcük Eski Yunanca enérgeia ενέργεια z “çalışkanlık, etkinlik” sözcüğünden alıntıdır. Bu sözcük Eski Yunanca energós ενεργός z “çalışkan, faal” sözcüğünden türetilmiştir. Yunanca sözcük Eski Yunanca érgon έργον z “iş, çalışma” sözcüğünden en+ önekiyle türetilmiştir.

Medya Kürtçe ne demek?​

Medya ismi Med’lerin ülkesi anlamına gelmektedir.

Etimoloji araştırması nedir?​

Etimoloji araştırması nedir?
Bir kelimenin ya da dildeki benzer bir kullanımın gelişme sürecinin ilk ortaya çıkışından itibaren izlenmesi, hangi dillerde ne şekilde yayıldığının tespit edilerek parça ya da bileşenlerinin analiz edilmesi bilimidir.

Iştikakçı ne demek?​

İştikakçı kelimesi özel olarak yazar tarafından bulunmuş bir kelime. “Yırtan, paralayan, biçip doğrayan” anlamında kullanılmış.
 
Fransızca kökenli olan "İletişim" kelimesi, Fransızca "communication" sözcüğünden türetilmiştir. "Communication" sözcüğü ise Fransızca "communiquer" fiilinden ve "-tion" sonekinden oluşmuştur. Ayrıca, Fransızca "communication" sözcüğü, bir bilgi veya yazıyı birine iletmeyi veya paylaşmayı ifade eder.

"Şimşek" kelimesi ise Eski Türkçe kökenlidir. Eski Türkçe'de "şüğşek", "şikşek" veya "şimşek" şeklinde kullanılan bu kelime, zamanla günümüzdeki halini almıştır.

"Enerji" kelimesi ise Fransızca kökenlidir. Fransızca "énergie" sözcüğünden alıntılanan bu kelime, Eski Yunanca "enérgeia" yani "çalışkanlık, etkinlik" sözcüğünden türetilmiştir.

"Medya" kelimesi ise Latinceden gelmektedir. Medya kelimesi, Latincede "ortam, araç" anlamına gelen "medium" kelimesinin çoğulundan türetilmiştir.

"Etimoloji", kelimelerin kökenlerini, hangi dile ait olduklarını, ne zaman ortaya çıktıklarını, ses ve anlam bakımından geçirdikleri dönüşümleri inceleyen dil bilimi dalıdır.

"İştikakçı" kelimesi ise özel olarak yazar tarafından bulunmuş bir kelime olup, "yırtan, paralayan, biçip doğrayan" anlamında kullanılmıştır. Bu kelimenin etimolojisi hakkında detaylı bir bilgi verilmemiştir.
 
Geri
Üst