Iletim nedir TDK?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Iletim nedir TDK?​

İletim kelimesinin TDK sözlük anlamı gönderim, iletme işi, ısı ya da elektriğin iletken maddelerden geçişi olarak belirtiliyor. Kimya ve fizik alanında ise ısı yayımı olarak ifade ediliyor.

Yalıtım ne anlama gelir?​

YALITIM. i. (< yalıt-ı-m) yeni. Bir cismi, bir yeri elektrik, su, rutûbet, ısı, ses ve gürültü geçirmez duruma getirme, bu işi gören madde ile sarma, sıvama, kaplama, tecrit, izolasyon.
Ileti vermek ne demek?
İleti: Göndericinin alıcıya aktardığı duygu, düşünce, istek ve mesajlardır. Kanal: Göndericinin, iletiyi alıcıya gönderirken kullandığı yol veya araçtır. Bağlam: İletişim unsurlarının birlikte meydana getirdikleri ortamdır. Dönüt (Geri bildirim): Alıcının göndericiye verdiği her türlü yanıttır.
Yalıtım ne demek TDK Sözlük?
Yalıtım kelimesi, Türk dil kurumuna göre elektrik akımının olumsuz etkilerini önlemek için, iletkeni lastik, kauçuk, porselen gibi bir maddeyle kaplama işi olarak ifade edilebilir. Aynı zamanda yalıtım kelimesi izolasyon olarak da ifade edilebilmektedir.

Metinde ileti nedir?​

İsminden de anlaşılacağı gibi anlamın açık olduğu, tartışmaya ve anlam karışıklığına yer vermeden tek bir yargıyı anlatan, anlatılmak istenenin direkt olarak beyan edildiği ifadelere “Açık ileti” denir.

İleti cümlesi ne demek?​

Yazı veya sözle verilen, gönderilen bilgi, mesaj.
Yalıtım Türkçe bir kelime mi?
Yalıtım kelimesi Türkçe mi? Yalıtım kelimesi, günlük hayatta vatandaşların sıklıkla kullandığı kelimelerden bir tanesidir. Türk Dil Kurumu’na (TDK) göre çeşitli anlamları olan yalıtım kelimesi, Türkçe’de tek başına ya da farklı cümleler ile beraber kullanılabilir.
Paragrafta ileti nedir?
Açık İleti Nedir? İsminden de anlaşılacağı gibi anlamın açık olduğu, tartışmaya ve anlam karışıklığına yer vermeden tek bir yargıyı anlatan, anlatılmak istenenin direkt olarak beyan edildiği ifadelere “Açık ileti” denir. Açık iletileri herkesin aynı şekilde algılaması beklenir.

Geri