AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ileti yonetim sistemi zorunluluk mudur?

Editör

Yeni Üye

Ileti yönetim sistemi zorunluluk mudur?​

Yönetmelik gereğince ticari elektronik ileti göndermek isteyen hizmet sağlayıcıların İleti Yönetim Sistemi’ne kayıt olması zorunludur.

İYS nasıl yapılır?​

İYS’ye başvuru online olarak e-devlet ya da www.iys.org.tr üzerinden şirket imza yetkilisinin elektronik imzası ile gerçekleştirilebilmektedir.

Iysorgtr nedir?​

Iysorgtr nedir?
ticari elektronik ileti şikayet sistemi olan, tiss.gtb.gov.tr ‘nin yerini alması beklenendir. 1 ocak 2021 tarihinden sonra vatandaşlarca kullanılabilecek sistem. ileti izinleri tek noktada yönetilebilecek, izinsiz gönderici şikayetiniz daha hızlı sonuçlandırılacak.

Ileti yönetim sistemi kimler için zorunlu?​

Ileti yönetim sistemi kimler için zorunlu?
Sesli arama, e-posta veya sms gibi ticari elektronik ileti göndermek isteyen gerçek ve tüzel kişiler İleti Yönetim Sistemi (İYS)’ne kaydolmak zorundadır. Yalnızca sistem üzerinde onayı olan alıcılara ticari elektronik ileti gönderilebilmektedir.

Ileti Yönetim Sistemi onayı nedir?​

İleti Yönetim Sistemi (İYS), tüm hizmet sağlayıcıların güncel ticari elektronik ileti onaylarını kaydettikleri ulusal veri tabanı sistemidir. Alıcılar (vatandaşlar) onay verebildikleri gibi, mevcut onayları için ret haklarını da İYS üzerinde kullanabilirler.

Vatanda IYS Org güvenli mi?​

İYS, vatandaşların tüm ticari elektronik ileti onaylarını tek noktada ve güvenli bir biçimde tutmaktadır. Böylece vatandaşlar aynı yerde tüm onay ve ret işlemlerini kolaylıkla yapabilir. Bu amaçla vatandaşlar İYS İnternet sitesi, e-Devlet veya İYS Mobil uygulamasını kullanabilir.

İys güvenilir mi?​

İys güvenilir mi?

IYS Org guvenli mi?​

IYS Org guvenli mi?

IYS ne demek ne işe yarar?​

Yasal zorunluluk İYS nedir?​

İYS Sistemi; 4 Ocak 2020 tarihinde Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe alınan Ticari İletişim ve Ticari Elektronik İletiler Hakkında Yönetmelik’e uygun olarak düzenlenmiş, ileti izinlerinin saklandığı ulusal veri tabanı sistemidir.

Ileti yönetim sistemi nasıl çalışır?​

Ileti yönetim sistemi nasıl çalışır?
İleti Yönetim Sistemi Nedir? İleti Yönetim Sistemi (İYS), tüm hizmet sağlayıcıların güncel ticari elektronik ileti onaylarını kaydettikleri ulusal veri tabanı sistemidir. Alıcılar (vatandaşlar) onay verebildikleri gibi, mevcut onayları için ret haklarını da İYS üzerinde kullanabilirler.

E-devlet ya da iys.org.tr üzerinden şirket imza yetkilisinin elektronik imzası ile İleti Yönetim Sistemi'ne (İYS) başvuru yapabilirsiniz. İYS, ticari elektronik ileti göndermek isteyen gerçek ve tüzel kişiler için zorunlu bir kayıt sistemidir. Bu sayede alıcılara sadece izinli olan ticari iletiler gönderilebilmektedir.

İysorgtr, ticari elektronik ileti şikayet sistemidir ve tiss.gtb.gov.tr'nin yerini alması beklenmektedir. 1 Ocak 2021 tarihinden itibaren vatandaşlar tarafından kullanılabilecek bir sistem olup ileti izinlerini tek noktada yönetmeyi sağlayacak ve izinsiz gönderenlerle ilgili şikayetleri daha hızlı işleme koymayı amaçlamaktadır.

İleti Yönetim Sistemi kaydı, ticari elektronik ileti göndermek isteyen gerçek ve tüzel kişiler için zorunludur. Alıcılardan onay alınmadan ileti gönderilemez ve İYS'de kayıtlı izinler üzerinden iletişim gerçekleştirilir.

İYS, tüm ticari elektronik ileti onaylarını güvenli bir şekilde saklayarak vatandaşlara kolaylık sağlar. Alıcılar, İYS internet sitesi, e-Devlet veya İYS Mobil uygulaması aracılığıyla onay ve ret işlemlerini gerçekleştirebilirler.

İleti Yönetim Sistemi (İYS), ulusal veri tabanı sistemidir ve ticari ileti izinlerini kaydederek yasal düzenlemelere uygun hareket etmeyi sağlar. Bu sistem, ticari ileti gönderenler ile alıcılar arasında güvenilir bir iletişimi destekler.

İYS'nin nasıl çalıştığı ile ilgili detaylı bilgi verilen videoyu izleyebilirsiniz. [LINK](https://www.youtube.com/watch?v=X21Z4_BGU_c)

Geri