- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 224.665
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Ilerleme raporu ne demek?
Avrupa Komisyonu 1998 yılından itibaren aday ülkelerin Kopenhag kriterlerine uyum konusunda kaydettiği gelişmeleri yıllık olarak değerlendiren raporlar yayımlamaktadır. Sözkonusu raporlar 2016 yılına kadar “İlerleme Raporu”, sonrasında ise “Ülke Raporu” olarak adlandırılmıştır.1998 tarihli ilerleme raporu nedir?
– 4 Mart 1998 tarihli Komisyon tebliğinde ortaya konulan Avrupa stratejisine özel referans ile, katılım yolunda Türkiye’nin durumuna ve perspektiflerine ilişkin genel bir değerlendirme sunmaktadır.Avrupa Birliği Komisyonu Türkiye için ilk ilerleme raporunu kaç yılında hazırlamıştır?
Türkiye için ilk İlerleme Raporu, Haziran 1998 tarihli Cardiff Zirvesinde alınan karara dayanarak diğer aday ülkelerle birlikte 1998 yılı sonbaharında, ikincisi ise 1999 yılı sonbaharında yayımlanmıştır.
Inşaat raporu nedir?
Yapı inşaatının bitmesinin ardından binanın kanun ve yönetmeliklere uygun olduğunu gösteren, yetkili birimler tarafından verilen bir tür onay belgesi olan iskan raporu, bir nevi yapı kullanım izni anlamına gelir. Bu nedenle yapı kullanma izin belgesi olarak da bilinir.
Kopenhag kriterleri ne zaman kabul edildi?
22 Haziran 1993 tarihinde yapılan Kopenhag Zirvesi’nde, Avrupa Konseyi, Avrupa Birliği’nin genişlemesinin Merkezi Doğu Avrupa Ülkelerini kapsayacağını kabul etmiş ve aynı zamanda adaylık için başvuruda bulunan ülkelerin tam üyeliğe kabul edilmeden önce karşılaması gereken kriterleri de belirtmiştir.Bina statik raporu nasıl alınır?
Bu rapor; inşaat firmaları veya danışmanlık şirketleri tarafından verilmektedir. Bunun yanı sıra, Yapı ve Deprem Uygulama Araştırma kurumları tarafından da verildiğini eklemek gerekir. Statik rapor için bu raporu veren kurumlarla görüşmeniz gerekmektedir.Türkiye Kopenhag kriterlerine uyuyor mu?
İşleyen piyasa ekonomisi, fiyatlar ın, dış ticaret ve döviz kuru sisteminin liberalleşmesini ve mülkiyet hakk ını da koruyan bir yasal sistemin varlığını gerektirmektedir. Türkiye’nin, baz ı yapısal reformlar gerekmekle birlikte, Kopenhag kriterlerini büyük ölçüde karşıladığı ifade edilmektedir.
Kopenhag Kriterleri kaç tane?
Bu kriterler siyasi, ekonomik ve topluluk mevzuatının benimsenmesi olmak üzere üç grupta toplanmıştır.
Dosya kapsamındaki bilgi ve belgelerde eksikliklerin bulunması halinde bunların tamamlanması Bakanlıkça yetkilendirilmiş kurum ve kuruluşlardan istenir. Eksiklikleri altı ay içerisinde Valiliğe sunulmayan Proje Tanıtım Dosyaları iade edilir, başvuru geçersiz sayılır.
Türkiye’ye yönelik ilk İlerleme Raporu 1998 yılında yayımlanmış; bunu yıllık olarak yayımlanan raporlar izlemiştir.
Proje durum raporu nasıl yazılır?
Proje raporu yazım sırası:
- Proje Adı:
- Projenin Amacı:
- Giriş:
- Yöntem:
- bulgu ve yorum.
- Sonuçlar ve Tartışma:
- TEŞEKKÜR.
- Kaynaklar:
ÇED Başvuru nasıl yapılır?
Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri tarafından başvuru formunda yer alan bilgiler e-çed sistemine kaydedilerek , sistemde oluşturulan geçici referans kodu ve erişim numarası başvuru sahibine resmi yazı ile bildirilir. sirküleri yüklenerek başvuru gerçekleştirilir.
ÇED raporu gerekli değildir ne demek?
“ÇED Gerekli Değildir” kararı, projenin önemli çevresel etkilerinin olmadığı ve ÇED Raporu hazırlanmasına gerek olmadığını belirten karardır. ÇED Gerekli Değildir kararı alınması sonrası yatırıma başlanabilir.Komisyon tarafından hazırlanan rapora ne denir?
Bir kişinin hazırladığı rapora kişisel rapor; bir komisyon tarafından hazırlanan rapora da ortak rapor denir.AB vergi politikası hangi rapor çerçevesinde belirlenmiştir?
AB’nin vergi uyumlaştırma politikası, Roma Antlaşması’nın temel amaçlarına ulaşmak için kullandığı en önemli araçlardan biridir. Bu konuda yapılan en önemli çalışma 1962 yılında sunulan “Neumark Raporu”nda dolaysız vergiler konusunda “koordinasyon ve uyumlaştırmaya” yönelik görüşler yer almaktadır.
KDV ne zaman Avrupa Birliğinin resmi vergisi olmuştur?
Avrupa Birliği’nde, temelini 17 Mayıs 1977 tarih ve 77/388/EEC sayılı Konsey Direktifinin (Altıncı Direktif) oluşturduğu ortak bir katma değer vergisi (KDV) sistemi mevcuttur.