AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ileri gun valorlu ne demek?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
131.605
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Ileri gün valörlü ne demek?​

İleri valörlü satılan DİBS’ler ise valör tarihine kadar portföy tablosunda kalmaya ve değerlenmeye devam eder. İleri valörlü DİBS alım ve satım işlemleri ayrı bir vadeli işlem sözleşmesi olarak değerlenir. İşlem tutarları ise valör tarihine kadar takastan alacak veya takasa borç olarak takip edilir.

Valör bekliyor ne demek?​

Valör bekliyor ne demek?
Bankacılık sisteminde bir vadeli mevduat hesabı açtığınızda ve paranızı burada faize yatırdığınızda paranıza faizin işlemeye başlayacağı tarih valör tarihi olarak adlandırılır. Uygulamada genel olarak bir bankada vadeli mevduat hesabınıza para yatırdığınız tarihten bir gün sonra faiz işlemeye başlar.

Valörlü ödeme ne demek?​

Valör sanatı nedir?​

Valör sanatı nedir?
Valör, renk veya tondaki ışık-gölge derecesidir. Valör, siyah ile beyaz arasındaki geçişlerdir. a) Frekans Valörü: Her rengin veya tonun frekansından kaynaklanan bir açıklık koyuluk karşılığı vardır. Örneğin, saf renklerin bulunduğu bir resmin siyah-beyaz fotokopisini çektirsek her renk başka bir koyulukta görünür.
Valör tarihi ne demek?​
Vadeli bir mevzuat hesabına para yatırıldığında paraya faizin işlemeye başlayacağı tarih valör tarihi olarak adlandırılır. Bazen bu tarih 2 gün valörlü, 3 gün valörlü olarak karşımıza çıkar. Bu gibi durumlarda bankanın faiz oranı daha yüksek olabilmektedir. Altın alımlarında ise genelde 1 gün valör uygulanır.

Valör gün sayısı aynı gün ne demek?​

Valör gün sayısı aynı gün ne demek?
Bankalarda işlemlerin aynı gün valörlü ya da valörsüz adı altında vakit kaybetmeden başlatılması da olasıdır. Bunun için banka ile pazarlık yapabilirsiniz. Genelde bankaya yatırdığınız paralar 1 gün valörlü değer kazanmakta, bankadan çektiğiniz paralar ise aynı gün valörlü olacak şekildedir.

2 iş günü valörlü ne demek?​

Vadeli bir mevzuat hesabına para yatırıldığında paraya faizin işlemeye başlayacağı tarih valör tarihi olarak adlandırılır. Bazen bu tarih 2 gün valörlü, 3 gün valörlü olarak karşımıza çıkar. Bu gibi durumlarda bankanın faiz oranı daha yüksek olabilmektedir.

Dekontta işlem tarihi ne demek?​

Dekontta işlem tarihi ne demek?
Bu gibi dekontlarda esas aldığımız tarih, “hesaptan aktarılan ödeme (ya da ‘hesaptan çekildiği tarih’)” yazan tarihtir.

Valör ne anlama gelir?​

Valör kelimesi, dilimize Fransızca Valeur “kıymet, değer” kelimesinden geçmiştir. Bu kelime ise Latince’ye dayanmaktadır. İngilizce’de ise value date “değer tarihi” şeklinde karşımıza çıkar. Bu ifade, bahsi geçen döviz ya da altının değer kazanacağı veya işleme konacağı tarihi ifade eder.

Völur ne demek?​

Völur ne demek?
Valör, işlemin yapılış tarihi ile işlemin gerçekleşme, değer kazanma tarihi arasındaki farkı anlatmaktadır. Bankacılık sisteminde bu kelime valör tarihi olarak karşımıza çıkar. Borç geçen işlemler için valör, işlemin yapıldığı gündür.
1 iş günü valörlü ne demek?​
Valör, faiz hesaplamasına başlangıç oluşturan tarihtir. Kredi hesaplarına alacak geçen hareketler için işlemin yapıldığı günü takip eden ilk iş günüdür. Borç geçen işlemler için valör, işlemin yapıldığı gündür.
 
İleri gün valörlü, bir menkul kıymetin (genellikle bono veya tahvil) ileri bir tarihte teslimi ve ödemesini ifade eder. Bu durumda, söz konusu menkul kıymet valör tarihine kadar portföyde kalır ve değerlenmeye devam eder. İleri valörlü DİBS (Devlet İç Borçlanma Senetleri) alım ve satım işlemleri, ayrı bir vadeli işlem sözleşmesi olarak değerlendirilir ve işlem tutarları valör tarihine kadar takas işlemlerinde alacak veya borç olarak takip edilir.

Valör bekliyor ifadesi, bankacılık sisteminde vadeli bir mevduat hesabı açıldığında veya paranın faize yatırıldığında, paranın faiz işlemeye başlayacağı tarihi ifade eder. Genel olarak, bu tarih, paranın hesaba yatırıldığı tarihten bir sonraki gün olarak kabul edilir ve faiz işlemeye başlar.

Valörlü ödeme ise bir işlemin gerçekleşme tarihinden sonraki belirli bir süreye kadar ertelenmiş ödeme şeklidir. Bu durum, ödemenin valör tarihine kadar ertelenmesini ve bu süre zarfında işlem tutarının takasta alacak ya da borç olarak hesaplanmasını ifade eder.

Valör sanatı, resim sanatında kullanılan bir terimdir. Valör, bir rengin veya tonun ışık-gölge derecesini ifade eder. Siyah ile beyaz arasındaki geçişler olarak tanımlanır ve her renk veya tonun frekansından kaynaklanan bir açıklık koyuluğu karşılığının olduğu belirtilir.

Valör tarihi ise, vadeli bir mevduat hesabına para yatırıldığında faizin işlemeye başlayacağı tarihi ifade eder. Bu tarih bazen 2 gün valörlü, 3 gün valörlü gibi farklı şekillerde karşımıza çıkabilir ve faiz oranları üzerinde etkili olabilir. Bu kavram genellikle altın alımlarında da kullanılır ve işlem yapıldığı günü takip eden bir gün olarak kabul edilir.

Valör gün sayısı aynı gün ifadesi, bankalarda işlemlerin aynı gün valörlü olarak gerçekleştirilmesi durumunu ifade eder. Bu durumda, bankaya yatırılan paralar bir gün valörlü olarak değer kazanırken, bankadan çekilen paralar aynı gün valörlü olacak şekilde işlem görür.

2 iş günü valörlü ise, vadeli bir mevduat hesabına para yatırdığınızda faizin işlemeye başlayacağı tarihin 2 gün sonrasını ifade eder. Bu durumda, paraya faizin işlemeye başlaması için belirtilen süre kadar beklemek gerekir. Bankanın faiz oranları bu süreye göre değişebilir.
 
Geri
Üst