Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Ilamli icrada sikayet nereye yapilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
45.337
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Ilamlı icrada şikayet nereye yapılır?​

Şikayet icra hukuk mahkemesine yazılı veya sözlü olarak yapılır. Yetkili icra hukuk mahkemesi işlemin yapıldığı icra dairesinin bağlı olduğu icra hukuk mahkemesidir.

Borç icraya giderse ne olur?​

Borç icraya giderse ne olur?
Haciz işlemi, icra memurunun borçluya ait mallara dair tutanak tutması ile başlar. Eğer aynı maldan iki adet varsa, bu mal haczedilebilir. İcralık malların satışından elde edilen gelir, borçlunun borcundan düşülür ve borçtan daha fazla gelir elde edilirse, bu gelirin kalanı borçluya iade edilir.

Kambiyo senetlerinde şikayet nereye yapılır?​

Borçlu alacaklının kambiyo senetlerine özgü haciz yolu ile takip yapma hakkının olmadığını iddia ediyorsa ödeme emrinin tebliğinden itibaren beş gün içinde icra mahkemesinde şikayet yoluna başvurabilir. İcra takibi şikayet ile kendiliğinden durmaz ancak icra mahkemesi şikayet üzerine takibin durmasına karar verebilir.

Memur muamelesini şikayet nereye yapılır?​

Memur muamelesini şikayet nereye yapılır?
İCRA MEMUR MUAMELESİNİ ŞİKAYET GÖREVLİ MAHKEME Yetkili icra mahkemesi şikayete konu işlemi yapan icra dairesinin bağlı olduğu icra mahkemesidir. Bu yetki kesindir.
Ilamlı icra takibine itiraz takibi durdurur mu?​
Süresi içinde yapılan itiraz, icra takibini durdurur. Eğer ki borçlu, 7 gün içerisinde itiraz ederse icra takibi durur. Alacaklı ise bu itiraza karşı itirazın iptali veya itirazın kaldırılması davaları açabilme hakkına sahiptir. İtiraz süresinde değilse alacaklının talebi üzerine takip devam eder.

Ne kadar borç için haciz gelir?​

Ne kadar borç için haciz gelir?
Borcunu ödemeyip süreci uzattığı takdirde haciz ile karşı karşıya kalır. Eve haciz gelme durumu genel olarak bankalar tarafından oluşur. Bankaya olan borcunuz 500.000 ve daha üzerinde ise burada haciz gelmesi mümkündür.

Kredi borcu 5 yıl ödenmezse ne olur?​

Kredi borcu ödenmediğinde yasal takip durumu dahil, kullanılan kredi faizinin en fazla %30 fazlası gecikme faizi uygulanıyor. Kredi ödemesi yapılmadığında kişinin banka hesaplarına el konulabilir. Maaşın %25 lik bir bölümüne de haciz gelebilir.
 
**İlamlı icrada şikayet nereye yapılır?**
Şikayet icra hukuk mahkemesine yazılı veya sözlü olarak yapılır. Yetkili icra hukuk mahkemesi, işlemin yapıldığı icra dairesinin bağlı olduğu icra hukuk mahkemesidir.

**Borç icraya giderse ne olur?**
Borç icraya giderse, icra memuru borçluya ait mallara dair tutanak tutar ve haciz işlemi başlar. Eğer aynı maldan iki adet varsa, bu mal haczedilebilir. İcralık malların satışından elde edilen gelir, borçlunun borcundan düşülür ve borçtan fazla gelir elde edilirse, kalan miktar borçluya iade edilir.

**Kambiyo senetlerinde şikayet nereye yapılır?**
Borçlu, alacaklının kambiyo senetlerine özgü haciz yolu ile takip yapma hakkının olmadığını iddia ederse, ödeme emrinin tebliğinden itibaren beş gün içinde icra mahkemesinde şikayet yoluna başvurabilir. İcra takibi şikayet ile kendiliğinden durmaz, ancak icra mahkemesi şikayet üzerine takibin durmasına karar verebilir.

**Memur muamelesini şikayet nereye yapılır?**
Memur muamelesini şikayet etmek için yetkili icra mahkemesi, şikayete konu işlemi yapan icra dairesinin bağlı olduğu icra mahkemesidir. Bu yetki kesindir.

**Ilamlı icra takibine itiraz takibi durdurur mu?**
Süresi içinde yapılan itiraz, icra takibini durdurur. Borçlu, 7 gün içinde itiraz ederse icra takibi durur. Alacaklı ise bu itiraza karşı itirazın iptali veya itirazın kaldırılması davalarını açabilir. Eğer itiraz süresinde değilse, alacaklının talebi üzerine takip devam eder.

**Ne kadar borç için haciz gelir?**
Borcunu zamanında ödemeyen kişi, süreci uzattığı takdirde haciz ile karşı karşıya kalabilir. Bankaya olan borcunuz 500.000 TL ve üzerinde ise burada haciz işlemi gerçekleşebilir.

**Kredi borcu 5 yıl ödenmezse ne olur?**
Kredi borcu ödenmediğinde yasal takip durumu başlayabilir ve kullanılan kredi faizinin en fazla %30 fazlası gecikme faizi uygulanabilir. Bu durumda kişinin banka hesaplarına el konulabilir ve maaşının %25'ine kadar haciz uygulanabilir.
 
Geri
Üst