AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ilam incelemede olan dosya kac gunde sonuclanir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.108
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Ilam incelemede olan dosya kaç günde sonuçlanır?​

İlam incelemesinde 3 ile 15 gün arası durmaktadır. Bundan sonraki aşama POSTALANDI olarak gözükecektir. Burada barkod numarası verilecektir. Sol alt köşede de PTT barkod sorgulama MAVİ RENKTE gözükecektir, Aşama aşama dosyanın nereye geldiğini göreceksiniz.

UYAP tazminat sorgulama nasıl yapılır?​

UYAP tazminat sorgulama nasıl yapılır?
1) E-Devlet Şifresi ile giriş 2)Elektroniz İmza ile giriş 3)Mobil İmza ile giriş 4)E-Devlet üzerinden giriş şeklinde yapılır. Dava sonra taraf olduğunu dava dosyasının dosya numaralarını kontrol ederekve girilerek dava dosya sorgulama yapılır ve son durumu görülebirlir.

Temyizdeki dosya nasıl öğrenilir?​

Temyizdeki dosya nasıl öğrenilir?
Yargıtay Dosya Sorgulama E- Devlet
- Öncelikli olarak Yargıtay’ın resmi internet adresine ya da e-devlet kapısına giriş yapmanız gerekmektedir.
- Daha sonra dava ve dosya hakkında doğru bilgileri girerek sorgulama yapabilirsiniz.
- Temyiz incelemeleri ve sonuçları için tüm kararlara bu alandan kolayca ulaşabilirsiniz.

İlam onayı ne demek?​

İlamı yazılan dosya kontrol edilip onaylanmak üzere ilam memuru tarafından yazı işleri müdürüne teslim edilir. Yazı işleri müdürü ilamı kontrol eder onaylama işlemini yapar. İlam onay işlemi yapılan dosya kapatılmak üzere posta bölümüne teslim edilir. Posta memuru dosyayı kapatır ve yerel mahkemesine postalar.

İlam incelemesini kim yapar?​

İlam incelemesini kim yapar?
Yargıtay/Danıştay, ilk derece mahkemesinin verdiği kararı inceler, hukuka aykırı bir husus saptarsa kararı bozar. Bozulan karar bir kez daha görüşülmek üzere kararı veren ilk derece mahkemesine gönderilir.

Hukukta ilam incelemesinde ne demek?​

Hukukta ilam incelemesinde ne demek?
İlam Nedir? Yargılama sonucunda mahkeme tarafından verilen karar yazılarak taraflara imzalı ve mühürlü olarak verilir. Bu yazıya “ilam” adı verilir. İlamın son bölümünde verilen kararın kesin olup olmadığı, karar hakkında hangi merciye kaç günlük bir süre içerisinde başvurma hakkınız olduğu yazılır.
İlam verilmesi ne demek?​
Bir yargılama sonucunda, mahkeme kararının yazıldığı ve taraflara verilen, imzalı ve mühürlü resmi belgeye ilam adı verilir. Her bir yazılı eda hükmü içeren mahkeme kararı ilam olmakla birlikte, uygulamada sıklıkla ilamlı ve ilamsız olarak bilinen icra takiplerinde karşılaşılır.
 
İlam incelemede olan dosyanın 3 ile 15 gün arasında sonuçlanması beklenmektedir. Bu süreç sonunda dosyanın durumu "POSTALANDI" olarak işaretlenecektir ve bir barkod numarası verilecektir. Dosyanın nerede olduğunu takip etmek için PTT barkod sorgulama aracını kullanabilirsiniz.

UYAP tazminat sorgulaması için farklı yöntemler bulunmaktadır. E-Devlet şifresi, Elektronik İmza, Mobil İmza veya E-Devlet üzerinden giriş yaparak dava dosyasının numarasını kontrol edip sorgulama yapabilir ve son durumu öğrenebilirsiniz.

Temyizdeki bir dosyayı öğrenmek için Yargıtay'ın resmi web sitesine veya E-Devlet kapısına giriş yapmanız gerekmektedir. Dava ve dosya bilgilerini girerek sorgulama yapabilir ve temyiz incelemeleri ile ilgili kararlara ulaşabilirsiniz.

İlam onayı, yazılan bir dosyanın kontrol edilip ilam memuru tarafından yazı işleri müdürüne teslim edilmesi sürecini ifade eder. İlam, yazı işleri müdürü tarafından kontrol edilir ve onaylanarak postaya verilir. Dosya kapatılarak yerel mahkemeye postalanır.

İlam incelemesini Yargıtay veya Danıştay yapar. İlk derece mahkemesinin verdiği kararı inceler ve hukuka aykırı bulunan durumlarda kararı bozabilir. Bozulan karar yeniden görüşülmek üzere ilk derece mahkemesine geri gönderilir.

İlam, yargılama sonucunda mahkeme tarafından verilen kararı ifade eder. Karar taraflara imzalı ve mühürlü olarak verilir. İlamın son bölümünde kararın kesin olup olmadığı ve hangi merciye başvurma süresi olduğu yazılır.

İlam, bir yargılama sonucunda mahkeme kararının yazıldığı resmi belge olarak tanımlanır. İlam, imzalı ve mühürlü olarak taraflara verilir ve içerdiği hükümler icra takiplerinde önemli bir rol oynar.
 
Geri
Üst