AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Ilahiyat mezunlari yurt disinda calisabilir mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

İlahiyat mezunları yurt dışında çalışabilir mi?​

Uluslararası İlahiyat Programından mezun olanlar, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yurt dışı teşkilatında “yurt dışı sözleşmeli din görevlisi” olarak görev alabilmektedir.

İlahiyat ve ilahiyat Arapça arasındaki fark nedir?​

Fakültemizdeki İlahiyat, İlahiyat (İÖ) ve Uluslararası İlahiyat programlarında ana öğretim dili Türkçe olup derslerin bir kısmı Arapça yapılmaktadır. İlahiyat (Arapça) programında tamamen Arapça, İlahiyat (İngilizce) programında da tamamen İngilizce öğretim yapılmaktadır.
İlahiyat fakültesi mezunları Arapça öğretmeni olabilir mi?
İlahiyat mezunu olan öğrenciler formasyon aldıkları zaman, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni ve de İmam Hatip Lisesinde meslek dersleri öğretmenliği ayrıca birde Arapça öğretmenliği yapabilme olanaklarına sahiptirler.
Ilahiyat 4 yıllık mı?
İlahiyat bölümü, üniversitelerde İlahiyat Fakültesi bünyesinde eğitimi verilmekte olan 4 yıllık bir lisans bölümüdür. İlahiyat, üniversitelerin prosedürlerine göre İngilizce İlahiyat, Türkçe İlahiyat ve Arapça İlahiyat gibi seçenekler de sunmaktadır.

Din görevlisi nasıl olunur?​

Bunun için Kuran Kursu Öğreticisi olmak isteyen memurların artık ÖSYM tarafından yapılan Diyanet İşleri Başkanlığı Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı’na girmeleri gerekmektedir. 80 soruluk test şeklinde yapılacak sınava Diyanet İşleri Başkanlığı kadrolu ve sözleşmeli personeli katılabilecektir.

Din Hizmetleri Ataşesi nasıl olunur?​

atanabilmeleri için sınav tarihi itibariyle en az bir yıl fiilen çalışmış olmak, Hizmetin gerektirdiği yurt dışı temsil ve yeterliğine sahip olmak. resmî dilini veya yaygınlığına göre İngilizce, Almanca veya Fransızca dillerinden birini bilmesi. İngilizce, Almanca, Fransızca ve Arapça dillerinden birini bilmesi.
Yurtdışı Sözleşmeli Din Görevlisi nasıl olunur?
MADDE 6- (1) Sözleşmeli personelde aşağıdaki özel şartlar aranır: a) İtikat, ibadet, tavır ve hareketlerinin İslâm törelerine uygunluğunun çevresinde bilinir olduğu şeklindeki ortak niteliği taşıyor olmak. b) Yurtdışı hizmetinin gerektirdiği temsil yeteneğine sahip olmak. c) Yapılacak sınavlarda başarılı olmak.
 
Geri
Üst