AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ilahiyat mezunlari ne is yapar?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Ilahiyat mezunları ne iş yapar?​

Fakültemiz mezunları, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın merkez, taşra ve yurtdışı teşkilatlarında müftü, müftü yardımcısı, din işleri uzmanı, vaiz, vaize, Kur’an Kursu öğreticisi, imam ve müezzin olabilmektedirler. Lisansüstü öğrenime devam etmeleri halinde İlahiyat Fakültelerinde öğretim elemanı olma imkânına sahiptirler.
Ilahiyatın amacı nedir?
İlahiyat, İslamiyet dininin kapsamlı olarak ele alındığı akademik bir disiplindir. Bu bölümde, dinin; psikolojik, sistematik ve felsefi boyutları incelenir. İnsanın inanç deneyimini ve farklı insanların ve kültürlerin onu nasıl ifade ettiklerini inceler.

Ilahiyat fakültesi öğrenim süresi kaç yıl?​

Fakültemiz bünyesindeki bütün programların öğrenim süreleri, hazırlık sınıfı hariç 4 yıldır. İlahiyat, İlahiyat (İÖ) ve İlahiyat (Arapça) programlarında 1 yıl süreli zorunlu Arapça hazırlık sınıfı, İlahiyat (İngilizce) programında 1 yıl süreli zorunlu İngilizce hazırlık sınıfı uygulaması vardır.
Ilahiyat hazırlık nasıl geçilir?
Zorunlu Hazırlık Sınıfında geçme notu kaçtır. Başarısız olursam ne olur? Öğrencinin Hazırlık Sınıfında başarılı sayılabilmesi için yılsonu başarı notu 100 üzerinden 60 ve üzeri olması gerekir. 100 tam not üzerinden 60 ve üzeri alan öğrenci hazırlık eğitiminden başarılı sayılır ve G harf notu ile değerlendirilir.

Ilahiyat 2 yıllık mezunları ne iş yapar?​

İlahiyat fakültesi mezunu olan kişiler Diyanet İşleri Başkanlığı emrinde çalışabilme şansına sahip olabilmektedirler. Ayrıca bu bölümden mezun olan kişiler öğretmen olma şansı da bulunmaktadır. Camilerde görev yapabilir, il ve ilçe müftülüklerinde memur veya sözleşmeli personel olarak çalışabilirsiniz.
2 yıllık ilahiyat mezunları din kültürü öğretmeni olabilir mı?
İlahiyat mezunları din kültürü öğretmenliğine atanamayacak; yalnızca imam hatip okullarında meslek derslerinin öğretmeni olabilecek. Geçen yıl YÖK Genel Kurulu’nda alınan kararla ilahiyat fakültelerinde okuyan öğrencilerin lisans öğrenimi sırasında yeniden formasyon almalarının önü açılmıştı.

Ilahiyatçı kime denir?​

İlahiyat, teoloji (Yunanca: θεος, theos, “Tanrı” + λογος, logos, “bilim”) veya tanrıbilim, “tanrı” kavramı ve din olgusunun sistematik olarak ele alan disiplindir. Teoloji ile ilgilenen kişilere teolog, ilahiyatçı denir.
Islami ilimler fakültesi ile ilahiyat arasındaki fark nedir?
İslami İlimler Fakülteleri’nin, İlahiyat Fakülteleri’nden bir farkı yoktur. Sonradan açılan İlahiyat Fakülteleri’ne İslami İlimler adı verilmiştir. Müfredat durumu, iş olanakları İlahiyat Fakülteleri ile aynıdır.

Ilahiyat hazırlık nedir?​

CEVAP: İslâm İlâhiyatına ilişkin temel kaynakları Arapça orijinalinden okuyup anlayabilecek bir kelime hazinesi ve dil bilgisi yanında anılan dilde kendilerini yazılı ve sözlü olarak ifade edebilecek ve bu dildeki yayınları izleyebilecek düzeyde bir dil becerisi kazandırmaktır.
Ilahiyat fakültesi sözel mi sayısal mı?
İlahiyat Fakültesi Bölümü’nü tercih etmek isteyen adayların sözel puan türünden tercih yapmaları gerekir.

Ilahiyat hazırlık sınavı ne zaman?​

2021- 2022 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ZORUNLU ARAPÇA HAZIRLIK SINIFI YETERLİLİK VE SEVİYE BELİRLEME SINAVI DUYURUSU. Zorunlu Arapça Hazırlık Sınıfı Yeterlilik ve Seviye Belirleme Sınavı, 14.09.2021 Salı günü, saat 14.00’te İlâhiyat Fakültesi’nde (Kat 1, F Blok Amfi 118) yapılacaktır.
 
Geri
Üst