AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ilahiyat fakultesi nerede var?

Editör

Yeni Üye

Ilahiyat fakültesi nerede var?​

İlahiyat fakültesi olan illerimiz şunlardır:
- İstanbul.
- Ankara.
- İzmir.
- Erzurum.
- Adana.
- Diyarbakır.
- Kayseri.
- Iğdır.

İlahiyat okumak için Arapça gerekli mi?​

Bu programa kayıt olabilmek için Yeni Kayıt sayfasını inceleyebilirsiniz. Bu programda zorunlu hazırlık sınıfı bulunmamaktadır. Bu programın eğitim dili Arapçadır.

İlahiyat Fakültesinde staj var mı?​

İlahiyat Fakültesinde staj var mı?
Türkiye’de eğitimlerini sürdüren İlahiyat öğrencileri için DİTİB Camiilerinde yazın üç aylık Erasmus Yaz Staj Hareketliliği kapsamında başvurular alınacaktır.

Uludağ Üniversitesi ilahiyat Fakültesi karma mı?​

Uludağ Üniversitesi ilahiyat Fakültesi karma mı?
Dr. Ahmet Saim Kılavuz, sosyal medya hesabından, Üniversite Senatosunun 2020-2021 eğitim öğretim yılı güz yarıyılı öğretim süreçlerine ilişkin kararlarını yayımladı. Buna göre, yüksek lisans ve doktora eğitimleri, tüm enstitülerde karma eğitim olarak uygulanacak.

4 yıllık ilahiyat fakülteleri nerede var?​

4 Yıllık İlahiyat Fakültesi Taban Puanları ve Sıralama
Üniversite Adı | Bölümün Adı | Puan Türü
GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ (DEVLET) | İlahiyat | SÖZ
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ (DEVLET) | İlahiyat | SÖZ
NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ (KONYA) (DEVLET) | İlahiyat (Arapça) | SÖZ
DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ (İZMİR) (DEVLET) | İlahiyat | SÖZ

Türkiyede kaç tane ilahiyat fakültesi var?​

Buna karşılık Türkiye’de 30 Ekim 2019 tarihi itibarıyla 61 adet ilâhiyat fakültesi ve 38 adet İslamî ilimler fakültesi vardır.

Ilahiyatçılar ne kadar para alıyor?​

Ilahiyatçılar ne kadar para alıyor?
İlahiyatçı maaşı ortalama olarak aylık 8550_TL’dir. En düşük İlahiyatçı maaşı 7250_TL, En yüksek ise 9850_TL’dir. Eğer sizde yukarıdaki maaşlar gibi bir maaş almak istiyorsanız. İŞKUR İlahiyatçı iş ilanlarına bakabilir, buradan kariyer planlamanızı yapabilirsiniz.

Ilahiyatta nasıl başarılı olunur?​

Ilahiyatta nasıl başarılı olunur?
İlahiyat fakültesinde ve meslekte başarılı olmak isteyenlerin özellikle sözlü düşünme yeteneğine ve düşüncelerini başkalarına aktarma gücüne sahip; felsefe, sosyoloji, psikoloji, özellikle sosyal psikoloji ve tarihe meraklı olmaları gerekmektedir. Bu konularda iyi gelişmiş bir belleğe sahip olmalıdırlar.

Ilahiyat staj zorunlu mu?​

Staj faaliyeti öğrencinin öğrencisi olduğu mesleki eğitim alanında uygulamalı iş deneyimi elde etmesidir. Staj faaliyetinin öğrencinin diploma programı için zorunlu olması beklenmez.

Ilahiyat fakültesi karma mı?​

Son yıllarda özellikle öğrencilerin yürüttüğü kampanyaların neticesinde, bu konu tekrar tartışmaya açılmıştır. Bunun neticesinde bazı İlahiyat fakültelerinde karma eğitim uygulamasına son verilirken, bazı fakültelerde ise itirazlara rağmen karma eğitim uygulaması devam etmektedir.

Dicle ilahiyat karma mı?​

Dicle ilahiyat karma mı?
Madde 6 – (1) Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde dersler, Türkçe ve Arapça karma olarak verilir.

Üniversite ilahiyat kaç yıllık?​

Üniversite ilahiyat kaç yıllık?
İlahiyat Bölümü (4 Yıllık)

İlahiyat 4 yıllık mı?​

İlahiyat bölümü, üniversitelerde İlahiyat Fakültesi bünyesinde eğitimi verilmekte olan 4 yıllık bir lisans bölümüdür. İlahiyat, üniversitelerin prosedürlerine göre İngilizce İlahiyat, Türkçe İlahiyat ve Arapça İlahiyat gibi seçenekler de sunmaktadır.

Türkiye’de kaç tane ilahiyat fakültesi var 2020?​

İktidarın politikaları ile yeni istihdam alanları yaratılan ilahiyat fakültelerine 2019 yılında 15 bin 310 öğrenci alındı. 2011 yılında 22 olan ilahiyat fakültesi sayısı 2020’de 98’e çıkarken ilahiyat öğrenimi gören öğrenci sayısı da yüzde 125 arttı.

4 yıllık ilahiyat mezunu ne is yapar?​

4 yıllık ilahiyat mezunu ne is yapar?
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın merkez, taşra ve yurtdışı teşkilatlarında müftü, müftü yardımcısı, din işleri uzmanı, vaiz, vaize, Kur’an Kursu öğreticisi, imam ve müezzin olabilmektedirler. Lisansüstü öğrenime devam etmeleri halinde İlahiyat Fakültelerinde öğretim elemanı olma imkânına sahiptirler.

Merhaba,

İlahiyat fakülteleri Türkiye'nin çeşitli şehirlerinde bulunmaktadır. Bazı illerde yer alan ilahiyat fakülteleri şunlardır: İstanbul, Ankara, İzmir, Erzurum, Adana, Diyarbakır, Kayseri, Iğdır gibi.

İlahiyat okumak için Arapça bilgisi gereklidir çünkü ilahiyat eğitimi genellikle Arapça olarak verilmektedir. Öğrencilerin bu programa kayıt olabilmek için Arapça bilgisi önemli bir faktördür. Ancak zorunlu hazırlık sınıfı bulunmamaktadır.

İlahiyat fakültesinde staj imkanları bulunmaktadır. Türkiye'deki eğitimlerine devam eden ilahiyat öğrencileri için yaz aylarında DİTİB Camilerinde Erasmus Yaz Staj Hareketliliği kapsamında staj yapma imkanları bulunmaktadır.

Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi karma eğitim sunmaktadır. Yani burada erkek ve kadın öğrenciler aynı eğitim ortamında eğitim alırlar.

Türkiye'de toplamda 61 adet ilâhiyat fakültesi ve 38 adet İslamî ilimler fakültesi bulunmaktadır. Bu fakülteler ülke genelinde İlahiyat eğitimi veren kurumlardır.

İlahiyat mezunlarının maaşı ortalama olarak aylık 8550 TL civarındadır. En düşük maaş 7250 TL iken en yüksek maaş 9850 TL civarındadır. İlahiyat mezunları, Diyanet İşleri Başkanlığı’nda müftü, müftü yardımcısı, din işleri uzmanı, vaiz, vaize, Kur'an Kursu öğreticisi, imam ve müezzin gibi görevlerde çalışabilirler.

Ilahiyat fakültesinde başarılı olmak isteyenlerin sözlü düşünme yeteneğine ve felsefe, sosyoloji, psikoloji gibi alanlara ilgili olmaları önemlidir. Ayrıca iyi bir belleğe sahip olmaları da başarılı olmaları için önemli bir faktördür.

Ilahiyat fakültelerinde staj genellikle zorunlu değildir ancak öğrencilerin mesleki eğitimleri sırasında staj yapmaları faydalı olabilir. Staj öğrencilere uygulamalı iş deneyimi kazandırmaktadır.

Son olarak, Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde dersler Türkçe ve Arapça karma olarak verilmektedir. Bu da fakültenin karma eğitim sunduğunu göstermektedir.

Umarım verdiğim bilgiler size yardımcı olmuştur. Başka sorularınız varsa da sormaktan çekinmeyin.

Geri