AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Ilahiyat Fakultesi amaci nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

İlahiyat Fakültesi amacı nedir?​

İlahiyat fakültesi, dinler, dinlerin karşılaştırılması, dinler tarihi ve dinlerin değişik bilim alanlarıyla ilgili eğitiminin verildiği yükseköğretim kurumu.

Ilahiyatçı kime denir?​

Ilahiyatçı kime denir?
Teoloji ile ilgilenen kişilere teolog, ilahiyatçı denir.

Ilahiyat fakülteleri neden kuruldu?​

İlahiyat Fakültesinin kurulması fikri modern Türk Üniversitesi içinde İslâmi İlimlerin modern ilim zihniyeti ile okutulması ihtiyacından doğmuştur. Ortaçağ Türk ilim müesseseleri olan Medreseler hem İslâmi ilimleri hem de kendi zamanlarının müspet ilimlerini okutmaktaydılar.

Ilahiyat fakülteleri hangi kanunla açıldı?​

Ilahiyat fakülteleri hangi kanunla açıldı?
15 Haziran 1989 tarih ve 358 sayılı kanunla İlâhiyat fakülteleri öğretmen ve eğitim uzmanı yetiştiren yüksek öğretim kurumlarından kabul edilmiştir.

İlahiyat okuyan ne iş yapabilir?​

Fakültemiz mezunları, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın merkez, taşra ve yurtdışı teşkilatlarında müftü, müftü yardımcısı, din işleri uzmanı, vaiz, vaize, Kur’an Kursu öğreticisi, imam ve müezzin olabilmektedirler. Lisansüstü öğrenime devam etmeleri halinde İlahiyat Fakültelerinde öğretim elemanı olma imkânına sahiptirler.

Ilahiyat bölümü ne demek?​

Ilahiyat bölümü ne demek?
İlahiyat, İslamiyet dininin kapsamlı olarak ele alındığı akademik bir disiplindir. Bu bölümde, dinin; psikolojik, sistematik ve felsefi boyutları incelenir. İnsanın inanç deneyimini ve farklı insanların ve kültürlerin onu nasıl ifade ettiklerini inceler.

İlahiyat Fakültesi ne zaman kapandı?​

Darulfünun ve bağlı fakülteler 31 Temmuz 1933 tarihinde kapatılmıştır. Böylece Darulfünunun bünyesinde yer alan İlahiyat Fakültesi de kapanmış oldu. 1992 yılında İstanbul Üniversitesinde İlahiyat Fakültesi kuruldu 19.11.1993 yılında ise Prof.

Istanbul üniversitesi İlahiyat Fakültesi ne zaman kuruldu?​

Istanbul üniversitesi İlahiyat Fakültesi ne zaman kuruldu?
Dârülfünûn’un açılması için ilk çalışmalar 1846 yılında başlamış, 1863, 1870 ve 1874’de bazı teşebbüsler olmuşsa da bu müessese Dârülfünûn-ı Şâhâne ismiyle II. Abdülhamit’in saltanatında 30 Ağustos 1900’de kurulmuştur.

Ankara Üniversitesi ilahiyat Fakültesi ne zaman kuruldu?​

Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, 1949 yılında ülkemizde kurulan ilk ilahiyat fakültesidir.

İlahiyat fakülteleri, dini konuların, dinlerin karşılaştırmalarının, dinler tarihinin ve değişik bilim alanlarıyla ilgili eğitimin verildiği yükseköğretim kurumlarıdır. İlahiyat fakültelerinin kurulmasının temel amacı, İslâmi ilimlerin modern ilim zihniyetiyle okutulması ihtiyacından doğmuştur. Medreselerde okutulan İslami ilimlerin yanı sıra modern bilimlerin de öğretilmesi gerekliliği düşünülmüş ve ilahiyat fakülteleri bu ihtiyaç doğrultusunda kurulmuştur.

Ilahiyatçılar genellikle teolog veya ilahiyatçı olarak adlandırılırlar. Bu kişiler, teoloji veya ilahiyat alanıyla ilgilenen ve dinler hakkında uzmanlaşmış kişilerdir.

Ilahiyat fakülteleri, 15 Haziran 1989 tarih ve 358 sayılı kanunla yasal statüye kavuşturulmuştur. Bu kanunla İlahiyat fakülteleri, öğretmen ve eğitim uzmanı yetiştiren yüksek öğretim kurumları olarak kabul edilmiştir.

İlahiyat mezunları, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın çeşitli birimlerinde görev alabilirler. Müftü, vaiz, imam, müezzin gibi görevlerin yanı sıra öğretmenlik yapma imkanları da bulunmaktadır.

İlahiyat bölümü, İslamiyet dininin detaylı olarak incelendiği akademik bir disiplindir. Bu bölümde dinin farklı boyutları, inanç deneyimi, felsefi ve psikolojik yönleri incelenir. İnsanların inançlarını nasıl ifade ettikleri ve dinin kültürel yansımaları da araştırma konuları arasındadır.

Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, 1949 yılında ülkemizde kurulan ilk ilahiyat fakültesi olarak tarihe geçmiştir. İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ise 19 Kasım 1993 yılında kurulmuştur. Eski tarihlerde bulunan Darülfünun ve bağlı fakülteler ise 31 Temmuz 1933 tarihinde kapatılmıştır. Bu tarihte İlahiyat Fakültesi de kapanmış ve daha sonraları yeni ilahiyat fakülteleri kurulmuştur. Bu kurumlar, Türkiye'de din eğitimine ve araştırmalarına katkı sağlamaktadırlar.

Geri