AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ilahiyat bolumu atamasi var mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Ilahiyat bölümü ataması var mı?​

İLAHİYAT MEZUNLARININ İSTİHDAM ALANLARI İlahiyat mezunlarının öğretmenlik dışında, imam-hatip, müezzin, Kur-an kursu öğreticisi, Diyanet personeli gibi devlet memuriyetlerine de atanma şansları var. Bu memuriyetlere atanmak için ise yine KPSS ve ayrıca sözel mülakat gerekiyor.

4 yıllık ilahiyat mezunu ne is yapar?​

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın merkez, taşra ve yurtdışı teşkilatlarında müftü, müftü yardımcısı, din işleri uzmanı, vaiz, vaize, Kur’an Kursu öğreticisi, imam ve müezzin olabilmektedirler. Lisansüstü öğrenime devam etmeleri halinde İlahiyat Fakültelerinde öğretim elemanı olma imkânına sahiptirler.
İlahiyat bölümünden mezun olan kişiler için pek çok iş imkanı bulunur. Özellikle bu kişiler din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği yapabilirler. Aynı zamanda imam, vaiz, müftü ve diyanet memuru olarak da görev yaparlar.
Din kültürü öğretmenleri en son kaç puanla atanır?
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği Atama Taban Puanları (SON 5 YIL)
Din kültürü öğretmeni kaç kişi atandı?
Bu kapsamda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenliği için bin 30 kontenjan belirlendi. Takvime göre 15 bin öğretmen ataması için ön başvuru ve sözlü sınav merkezi tercihleri 27 Eylül-8 Ekim tarihleri arasında alınacak.

2 yıllık ilahiyat okuyan imam olabilir mi?​

İmamlık sadece erkeklerin yapabileceği bir meslektir. Bunun yanında imam olmak için hafız olma şartı bulunmamaktadır. İmam hatipten mezun olmasanız bile imam olma şansınız vardır. Bunun için normal lise mezunlarının üniversite sınavına girerek 2 yıllık ya da 4 yıllık İlahiyat okuması gerekir.

Ilahiyat fakültesinde okumak istiyorum ne yapmalıyım?​

İlahiyat fakültesinde ve meslekte başarılı olmak isteyenlerin özellikle sözlü düşünme yeteneğine ve düşüncelerini başkalarına aktarma gücüne sahip; felsefe, sosyoloji, psikoloji, özellikle sosyal psikoloji ve tarihe meraklı olmaları gerekmektedir. Bu konularda iyi gelişmiş bir belleğe sahip olmalıdırlar.
İlahiyat bölümünde eğitim almak isteyen ve üniversite tercih döneminde listelerinde bu bölüme yer verecek olan aday öğrenciler için İlahiyat bölümü derslerinin bazıları şu şekilde,
Kuran kursu öğreticisi kaç puanla atanır?
4. 2018 yılı KPSS (B) grubundan lisans mezunları için KPSSP124; ön lisans mezunları için KPSSP123; ortaöğretim mezunları için KPSSP122 puan türünden en az 50 puan almış olmak, 5. Başvuru yapacağı unvanda görev yapmaya mani bir engeli bulunmamak.

Geri