- Konu Yazar
Ilahi ente Maksûdî ne demek?
“İlahi ente maksudi ve rızake matlubi” (Allahım benim maksudum sensin ve kazanmak istediğim şey senin rızandır) yazılı Yuvarlak gümüş yüzük.Ilahi ente maksudi ve rızake matlubi Arapça ne demek?
İlahi ente meksudi ve Ridake metlubi إلهي أنت مقصودي ورضاك مطلوبي anlamı: “Allahım! amacım sensin ve dileğim senin rızandır.”Ilahi ente maksudi ve rızake matlubi hadis mi?
Ilahi ente maksudi ve rızake matlubi hadis mi?Bu güzel ismi düşünürken tertemiz anların başlangıcı için zihnimizde hep taze tutmamız gereken şey; Âlemlere Rahmet Efendimiz’in (s.a.s.) “Tövbe eden hiç günah işlememiş gibidir.” hadis-i şerifidir.
Matlubi ne demek?
Matlub demek ne demek? 1. İstenilen, aranılan, istek ve arzu duyulan, talep edilen şey: Türlü horlukla taleb kapısında oturdum, tâ kim matlûb bârî teâlâdır (Eşrefoğlu Rûmî).إلهي أنت مقصودي ورضاك مطلوبي ne demek?
Ilahe ente maksudi ve rızake matlubi ne için okunur?
Ilahe ente maksudi ve rızake matlubi ne için okunur?Bu dünyaya geliş nedenimizin sadece Allah rızası olduğunu unutmamamız gerektiğinden? Bir söz vardır; “İlahi ente Maksudi ve Rızake Matlubi”. Benim aile reisi olarak gayem, ailemin tüm fertlerini bu gayeye sevk etmektir. Çünkü ben hepsinden sorumluyum ve onlar bana emanet.
Arapca ente ne demek?
Kişi zamirlerinden biri olan Ente, sen demektir. Min ente ise senden anlamına gelir. 2- Min ene: Ene ise ”ben” manasında kullanılan bir kelimedir.Maksudunu ne demek?
Maksudum ne demektir? Kast olunan, istenilen şey, istek. maksat, niyet, murat. Varılmak istenen yer.Ene ve ente ne demek?
Ene ve ente ne demek?“ben benim sen sensin” anlamına gelir. ahiret hayatında kendi iradeleriyle tanrı iradesi ayrımına varan insanların allah *’a hitaben söyleyeceği söz.