AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ilac mumessili ne kadar maas alir?

Editör

Yeni Üye

Ilaç mümessili ne kadar maaş alır?​

2022 İlaç Tanıtım-Satış Mümessili (Reprezantı) Maaşları İlaç Tanıtım-Satış Mümessili (Reprezantı) maaşı ortalama aylık 7939 _TL’dir. En düşük İlaç Tanıtım-Satış Mümessili (Reprezantı) maaşı 4253 _TL, En yüksek ise 11625 _TL’dir. Eğer sizde yukarıdaki maaşlar gibi bir maaş almak istiyorsanız.

Kimler ilaç tanıtım yapar?​

Kimler ilaç tanıtım yapar?
Tıbbi satış mümessili; medikal firmalar tarafından üretilen medikal ürün, tıbbi cihaz ve ilaç gibi malzemeleri sağlık ocağı ve hastane gibi kurumlara götürüp pazarlamasını ve tanıtımını yapmakla görevli olan kişiye verilen isimdir.

Tıbbi Tanıtım ve pazarlama ne kadar maaş alır?​

Kariyerinde Maaşlar
| EN DÜŞÜK | ORTALAMA
Tıbbi Tanıtım ve Satış Sorumlusu | 4.580 | 5.420

ÜTE belgesi zorunlu mu?​

ÜTE belgesi zorunlu mu?
Tıbbi ürün tanıtım elemanlarının eğitimleri arasında belli bir standardizasyonu sağlamayı amaçladıklarını ifade eden Alkan, “Bu bağlamda ÜTE’lerin hizmet içi eğitimlere tabi tutulması ve Bakanlığımız tarafından verilen yeterlilik belgesini almaları zorunlu hale getirildi” dedi.

Ilaç mümessili olmak için ne mezunu olmak gerekir?​

İlaç mümessili olmak için öncelikle ilgili üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olmak gerekir. Bunlar genellikle eczacılık, biyoloji, kimya, satış pazarlama olduğu gibi bazen farklı bölümler de olabilir. Bu bölümler firmaların iş ilanları duyurularında belirtilmektedir.

Lise mezunu ilaç mümessili olabilir mı?​

Lise mezunu ilaç mümessili olabilir mı?
-Eğitimli tıbbi mümessiller geliyor 1 Ocak 2019’dan itibaren de bu mesleği yapmak isteyenler için lise mezunu olmaları şartı aranacak. Bu kişilerin ayrıca sınava girerek, yeterlilik belgesi almaları gerekecek. Söz konusu tarihten sonra yeterlilik belgesi olmayanlar, bu alanda çalışamayacak.

Abdi Ibrahim tıbbi tanıtım temsilcisi ne iş yapar?​

Tıbbi tanıtım temsilcisi; bağlı bulunduğu firmaya ait ilaç veya tıbbi ekipmanın tanıtım ve satış faaliyetlerini yürütür. Medikal ürün ve ilaç firmaları ile sağlık personeli arasındaki iletişimin anahtar noktasıdır.

İlaç mümessili, ilaç tanıtımı ve satışını yaparak bir gelir elde eden kişilere verilen isimdir. 2022 verilerine göre, İlaç Tanıtım-Satış Mümessili (Reprezantı) maaşları şu şekildedir: Ortalama aylık maaş 7939 TL, en düşük maaş 4253 TL ve en yüksek maaş ise 11625 TL'dir.

İlaç tanıtımı yapan kişiler genellikle tıbbi satış mümessili olarak anılır. Tıbbi satış mümessilleri, medikal firmaların ürettikleri ürünleri sağlık kuruluşlarına pazarlamak ve tanıtmakla görevlidir. Bu kişiler, ilaç, tıbbi cihaz ve diğer medikal malzemelerin tanıtımını yaparlar.

Tıbbi Tanıtım ve Satış Sorumluları ise genellikle 4580 TL ile 5420 TL arasında bir maaş alırlar.

ÜTE belgesi, tıbbi ürün tanıtım elemanlarının aldıkları hizmet içi eğitimler sonucunda Bakanlık tarafından verilen yeterlilik belgesidir. Bu belgeye sahip olmak, tıbbi tanıtım ve satış alanında çalışabilmek için zorunludur.

İlaç mümessili olabilmek için ilgili üniversitelerin eczacılık, biyoloji, kimya, satış pazarlama gibi bölümlerinden mezun olmak gerekmektedir. Ancak, 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren bu mesleği yapmak isteyenler için lise mezunu olma şartı konulmuş ve yeterlilik belgesi almaları gerekmektedir.

Tıbbi tanıtım temsilcisi ise bağlı bulunduğu firmanın ilaç ve tıbbi ekipmanlarının tanıtım ve satış faaliyetlerini yürüten kişidir. Sağlık personeli ile iletişimde önemli bir rol oynar ve firma ile sağlık çalışanları arasında köprü vazifesi görür.

Geri