- Konu Yazar
İlaç dağıtım sistemi nedir?
Hastane eczanelerine konumlandırılan birim doz ilaç dağıtım sistemleri ilaçların çoklu dozdan birim doza indirgenerek depolanması ve hastanın günlük tedavisinde bulunan ilaçlarının hazırlanmasına olanak tanıyan sistemlerdir.İlaç dağıtım kanalları nelerdir?
Türkiye’de, Avrupa’ya benzer olarak ilaç; ilaç dağıtım kanalları (ecza depoları ve ecza kooperatifleri) aracılığıyla üreticilerden tüketicilere ulaşmaktadır. Türkiye’de, ilacın yaklaşık .90’nı ilaç dağıtım kanalları vasıtasıyla hastanelere ve eczanelere ulaşır.C Grubu sirali dağıtım reçeteleri nedir?
“C grubu sıralı dağıtım” reçeteleri birbirinden farklı grup ve homojen olmayan reçete tutarları ile örneklemeye uygun bir reçete grubu değildir. Bu grupta reçete ortalaması 20 TL civarında olan işyeri hekimi reçeteleri de, reçete ortalaması 600 TL civarında olan diyaliz reçeteleri de bir arada bulunmaktadır.
Hastane ilaç eczane Yönetim Sistemi nedir?
Kapalı döngü ilaç yönetim sistemi ilaçların eczaneden servislere ve hasta başına kadar gerçek zamanlı izlenebilmesine olanak sağlayan hasta güvenliği ve ilaç güvenliğini artırırken hastanenin maliyetlerini düşüren bir sistemdir. Bu sistem eczane merkezlidir.İlaç otomatı ne demek?
eczanenin bulunmadığı, nöbetçi eczanelerin bulunmasının zor olduğu yerlerde, ilaç temin edilebilmesini sağlayan cihaz. genellikle aciliyeti olabilecek, çok kullanılan ve doktorlar tarafından sıkça yazılan bazı ilaçları reçete numarası ve barkod bilgilerinin girilmesi suretiyle hastaya temin eder.Sıralı dağıtım reçetesi ne demek?
Sıralı Reçete: Eczanelerimizin kotaları dolana kadar kendilerine reçete grupları okunacak daha sonra sıradaki eczaneyle devam edilecektir. Reçete karşılanırken, hasta mağduriyeti olmaması için gerekli önlemler alınmış olup, eczanelerimiz ve Eczacı Odamız tarafından bu konuya azami özen gösterilecektir.