Il saglik mudurlugu egitim birimi ne is yapar?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Il sağlık müdürlüğü eğitim birimi ne iş yapar?​

Eğitim Birimi Görev ve Yetkileri; Rutin olarak planlanan ve düzenlenen eğitimlerin dışında, Müdürlüğümüzce uygun görülen diğer eğitimler için ilgili şahıs ve birimlerle işbirliği içerisinde eğitim plan ve programlarını hazırlamak, bu plan ve programların gerçekleşmesini sağlamak.

Bölüm uyum eğitimi nedir?​

ve görevlendirileceği bölümün tanıtılması ve kuruma uyumunun kısa sürede sağlanması amacıyla yapılan eğitimdir. kuruma bağlılığı sağlamak, işin gerektirdiği tutum ve bilgilerin edinilmesi, düşünsel ve bedensel becerilerin kazandırılması, bu şekilde çalışanın en kısa zamanda işe uyumun sağlanması amaçlanmaktadır.
Eğitim Birimi nedir ne iş yapar?
Eğitim Birimi, hastanemizdeki tüm çalışanların Sağlıkta Kalite Standartları kapsamında eğitimlerini yerine getirebilmeleri için; bölüm sorumluları ile koordine halinde gerekli eğitim ihtiyaçlarını belirler, “Hizmet İçi Eğitim Planı” nın hazırlanması, planlanan eğitimlerin uygulanması süreçlerinin gerçekleştirilmesini …
Il sağlık müdürlüğü birimleri nelerdir?
Görev ve Yetkiler

Oryantasyon eğitimi kim tarafından verilir?​

Oryantasyon eğitimini genelde yönetici ya da o iş için görevli kişi verir. Büyük ve kurumsal şirketlerde oryantasyon kapsamındaki tüm uygulamaların ilk yöneticiler ve İnsan Kaynakları Bölümü ile paylaşılması önemlidir. Böylece çalışan için en uygun çalışma düzeni kurulmuş olur.

Oryantasyon eğitimi nasıl verilir?​

Oryantasyon eğitimi nasıl yapılır?
- Personelin masası ya da çalışma alanı önceden kullanıma hazır hale getirilir,
- Personele ait kurumsal e-posta adresi ile telefon numarası oluşturulur,
- Personel kimlik kartı hazırlanır,
- İlk iş günü personel ekipte yer alan bireylere tanıtılır.
Sağlık kurumları nelerdir?
T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılmış özel işletmeler veya kamuya ait yataklı ve/veya ayakta tanı, tedavi hizmetlerini veren hastane, laboratuvar, tanı merkezi, poliklinik, doktor muayenehaneleri, eczane gibi kurumlardır.
Rehberlikte oryantasyon ne demek?
Oryantasyon(Eğitsel Rehberlik)(Duruma Alıştırma Hizmeti) Eğitim yaşantısı içinde karşılaştığı durumlara alışabilmesi, uyum sağlaması için yapılan yardımlardır. Üniversite yaşamının hemen başında “yeni başlayanlar için” ilgili kurum ve birimlerin ortaklaşa hazırladığı bir alıştırma ve bilgilendirme programıdır.
Oryantasyon süresi ise genelde işin karmaşıklığına ve pozisyonun özelliğine göre 2 hafta – 6 ay arasında değişebilir.
İşbaşı/oryantasyon eğitimleri her çalışan için 2 saaten az olamaz ve bu eğitimlerin süreleri Temel iş sağlığı ve güvenliği eğitimlerinin süresinden düşülemez.
Eğitim uzmanı kimler olabilir?
Eğitim uzmanı olmak için üniversitelerin ilgili fakültelerinde bulunan Halkla İlişkiler ve İnsan Kaynakları bölümlerinden mezun olmak gerekir. Bunun yanı sıra özel eğitim programı veren kurumların eğitimlerine katılıp, eğitim uzmanı olarak sertifika almak da mesleği icra ettirmek için yapılması gerekenlerdendir.

Geri