AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Il disi gezi onayini kim verir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Il dışı gezi onayını kim verir?​

1- İl/ilçe sınırları içinde yapılacak gezi onayları, okul müdürünün teklifi üzerine il/ilçe milli eğitim müdürünce verilir. 2- İl dışına yapılacak gezi onayları, il/ilçe milli eğitim müdürünün teklifi üzerine mülki amirce verilir.

Okul gezisi için kimden izin alınır?​

Okul Müdürlüğünce geziye ilişkin belgeler, gezi onayı alınmak üzere il/ilçe millî eğitim müdürlüğüne gönderilir. b) Okulun bulunduğu il/ilçe sınırları içinde yapılacak gezilerle ilgili onay, okul müdürlüğünün teklifi üzerine il/ilçe millî eğitim müdürünce verilir.

Üniversite gezileri ne zaman yapılır?​

Üniversite gezileri ne zaman yapılır?
Madde 6-Ders kapsamında yurt dışına yapılacak grup gezileri dönem arasında veya yaz aylarında gerçekleştirilebilir. Bu tür geziler final sınav dönemlerinde de yapılamaz. Yarıyıl içinde düzenlenecek gezilerin de öğrencilerin sınav tarihlerine denk getirilmemesine özen gösterilir.

Okullarda gezi yapmak yasak mı?​

Okullarda gezi yapmak yasak mı?
Okullarda her türlü eğitim gezisi, çalıştay, sempozyum, yarışma gibi etkinlikler Covid-19 tedbirleri kapsamında hâlâ yasakken, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın damadı Selçuk Bayraktar’ın Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Teknofest’e yasak işlemedi.

Seyahat izni almak için ne yapmak lazım?​

Seyahat izin belgeleri İçişleri Bakanlığına ait e-Başvuru ve ALO 199 sistemleri üzerinden T.C. kimlik numarası bilgileri ile alınıyor. Başvurusu onaylananlar doğrulama yapıldıktan sonra kabul ediliyor.

Okul gezisi nereye gidilir?​

Günübirlik Okul Gezilerinde en popüler bölgeler, Abant, Ankara, İstanbul, Bursa-İznik, Çanakkale, Edirne Eskişehir, Kartepe, Maşukiye-Sapanca, Uludağ, Ilgaz, Erciyes’tir.

Okul gezilerine izin veriliyor mu?​

Okul gezilerine izin veriliyor mu?
d) Geziye katılacak öğrenciler için velilerden izin belgesi alınır ve gezi planına eklenir. e) Gezilerde, 40 öğrenciye kadar bir yönetici ve en fazla iki sorumlu öğretmen görevlendirilir. e) Sosyal etkinlikler kapsamında yapılacak geziler, hafta sonu tatilleri veya bayram tatili günlerinde düzenlenir.

Okul gezisi nedir?​

Okul gezisi nedir?
İlkokullarda çocuklara çevrelerini, toplumun sosyal, ekonomik ve kültürel değerlerini tanıtmak, bilimsel ve teknolojik gelişmeleri öğrencilere yakından takip ettirmek amacıyla yakın çevre, şehir içi, şehir dışı ve yurt dışı gezileri düzenlenmektedir.
Okul gezileri nasıl düzenlenir?​
Ders öğretmenleri veya danışman öğretmenler, yapacakları gezi ile ilgili gezi planlarını hazırlar ve en az 15 gün önce okul müdürlüğüne verirler. Okul Müdürlüğünce geziye ilişkin belgeler, gezi onayı alınmak üzere il/ilçe millî eğitim müdürlüğüne gönderilir.
Okul Öncesi Eğitimde Alan Gezisi nedir?​
Alan gezilerinde çocuklar, doğal ortamı gözlemlemekte ve yaşadıkları deneyimleri anlamlandırmaktadırlar. Ayrıca alan gezileri ile sınıf içerisinde her zaman yapamadıkları faaliyetlerle ilgilenmekte, yeni kavramlar ve bilgiler edinmekte, daha önceki bilgilerini pekiştirme fırsatı elde etmektedirler (Lei, 2010a).

İl dışı gezi onayını kim verir konusunda belirtilen bilgilere göre, il/ilçe sınırları içinde yapılacak gezi onayları, okul müdürünün teklifi üzerine il/ilçe milli eğitim müdürünce verilir. İl dışına yapılacak gezi onayları ise, il/ilçe milli eğitim müdürünün teklifi üzerine mülki amirce verilir. Bu süreçlerde okul müdürleri, il/ilçe milli eğitim müdürleri ve mülki amirlerin onayları gerekmektedir.

Üniversite gezilerinin zamanlamasıyla ilgili maddeye göre, ders kapsamında yurt dışına yapılacak grup gezileri dönem arasında veya yaz aylarında gerçekleştirilebilir. Bu tür geziler final sınav dönemlerinde yapılamaz ve yarıyıl içinde düzenlenecek gezilerin öğrencilerin sınav tarihlerine denk getirilmemesine dikkat edilir.

Okul gezileriyle ilgili olarak; okullarda her türlü eğitim gezisi, çalıştay, sempozyum, yarışma gibi etkinliklerin Covid-19 tedbirleri kapsamında hala yasak olduğu belirtilmektedir. Ancak, Teknofest gibi etkinliklere yasak işlemeyen durumlar da öne sürülmüştür.

Okul gezilerine izin verilmesi halinde, geziye katılacak öğrenciler için velilerden izin belgesi alınır ve gezi planına eklenir. Gezilerde belirli sayıda yönetici ve sorumlu öğretmen görevlendirilir ve sosyal etkinlikler kapsamında yapılacak geziler genellikle hafta sonu tatilleri veya bayram tatili günlerinde düzenlenir.

Okul gezisi, ilkokullarda çocuklara çevrelerini, toplumun sosyal, ekonomik ve kültürel değerlerini tanıtmak, bilimsel ve teknolojik gelişmeleri öğrencilere yakından takip ettirmek amacıyla yapılan gezilerdir.

Seyahat izni almak için ise İçişleri Bakanlığına ait e-Başvuru ve ALO 199 sistemleri üzerinden başvuru yapılmalıdır. Başvurusu onaylananlar, doğrulama yapıldıktan sonra seyahat izni almaya hak kazanırlar.

Geri