İkü Ataköy Kampüsü Hangi Bölümler?

SoruCevap

Yeni Üye
İkü Ataköy Kampüsü Hangi Bölümler? İstanbul Kültür Üniversitesi’nin Ataköy Kampüsü’nde birçok farklı bölüm bulunmaktadır. Üniversitenin İşletme, Hukuk, İletişim, Mimarlık ve Mühendislik gibi bölümleri mevcuttur. İkü Ataköy Kampüsü, öğrencilere geniş bir akademik yelpaze sunmaktadır. İşletme bölümü, öğrencilere iş dünyasında liderlik ve yönetim becerileri kazandırmayı hedeflemektedir. Hukuk bölümü ise öğrencilere hukuki bilgi ve becerileri aktarıp, onları adalet sisteminin temel prensipleriyle donatmaktadır. İletişim bölümü, öğrencilere medya ve iletişim alanlarında yetkinlikler kazandırmayı amaçlamaktadır. Mimarlık ve Mühendislik bölümleri ise öğrencilere yaratıcı ve teknik becerileri geliştirme fırsatı sunmaktadır. İkü Ataköy Kampüsü, öğrencilere kaliteli bir eğitim ortamı sunmaktadır.
İçindekiler

İstanbul Kültür Üniversitesi Ataköy Kampüsü Hangi Bölümler İçermektedir?​

İstanbul Kültür Üniversitesi Ataköy Kampüsü, çeşitli fakülteler ve bölümlerden oluşan geniş bir akademik yelpazeye sahiptir. İşte Kampüs’te bulunan bazı bölümler:

Hukuk Fakültesi​

İstanbul Kültür Üniversitesi Hukuk Fakültesi, hukuk eğitimi veren ve öğrencilere akademik bilgi ve beceriler kazandırmayı hedefleyen bir bölümdür. Hukuk Fakültesi’nde temel hukuk dersleri yanı sıra çeşitli hukuk dallarında uzmanlaşma imkanı da bulunmaktadır.

İşletme Fakültesi​

İşletme Fakültesi, işletme ve yönetim alanında eğitim veren bir bölümdür. Öğrencilere işletme teorisi, finans, pazarlama, muhasebe gibi derslerin yanı sıra iş dünyasının ihtiyaçlarına yönelik beceriler kazandırmayı amaçlar.

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü​

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, bilgisayar ve yazılım alanında uzmanlaşmak isteyen öğrencilere eğitim verir. Programlama, veri yapıları, algoritmalar, veritabanı yönetimi gibi temel bilgisayar bilimi dersleri yanı sıra ileri seviye mühendislik dersleri de bulunmaktadır.

Gıda Mühendisliği Bölümü​

Gıda Mühendisliği Bölümü, gıda üretimi, işleme ve güvenliği konularında eğitim veren bir bölümdür. Öğrencilere gıda teknolojisi, gıda mikrobiyolojisi, gıda kimyası gibi derslerin yanı sıra gıda güvenliği ve kalite kontrolü konularında da bilgi ve beceriler kazandırmayı amaçlar.

Psikoloji Bölümü​

Psikoloji Bölümü, insan davranışlarını ve zihinsel süreçleri anlamayı amaçlayan bir bölümdür. Öğrencilere genel psikoloji, sosyal psikoloji, klinik psikoloji gibi derslerin yanı sıra araştırma yöntemleri ve istatistik gibi temel bilim dersleri de verilmektedir.

İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü​

İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü, İngiliz dili ve edebiyatı üzerine eğitim veren bir bölümdür. Öğrencilere İngiliz dili grameri, edebi metinlerin analizi, İngiliz edebiyatı tarihi gibi derslerin yanı sıra İngilizce çeviri ve dil becerileri konusunda da eğitim verilmektedir.

Mimarlık Bölümü​

Mimarlık Bölümü, mimari tasarım ve planlama konularında eğitim veren bir bölümdür. Öğrencilere temel mimari tasarım prensipleri, yapı malzemeleri, tarihi ve çağdaş mimarlık gibi derslerin yanı sıra teknik çizim ve görselleştirme becerileri kazandırılır.

İletişim Fakültesi​

İletişim Fakültesi, iletişim alanında eğitim veren bir fakültedir. Gazetecilik, halkla ilişkiler, reklamcılık, radyo-televizyon gibi bölümleri içermektedir. Öğrencilere iletişim teorisi, medya etiği, görsel iletişim gibi derslerin yanı sıra pratik beceriler kazandırmayı hedefler.

Tıp Fakültesi​

Tıp Fakültesi, tıp alanında eğitim veren ve öğrencilere doktorluk mesleğini kazandırmayı amaçlayan bir fakültedir. Temel tıp bilimleri, klinik dersler ve stajlarla öğrencilere teorik ve pratik beceriler kazandırılır.

Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü​

Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü, elektrik ve elektronik mühendisliği alanında eğitim veren bir bölümdür. Öğrencilere elektrik devreleri, elektronik cihazlar, sinyal işleme gibi derslerin yanı sıra enerji sistemleri ve otomasyon konularında da bilgi ve beceriler kazandırılır.

Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü​

Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü, moleküler düzeyde biyolojik süreçleri inceleyen bir bölümdür. Öğrencilere genetik, hücre biyolojisi, mikrobiyoloji gibi derslerin yanı sıra moleküler biyoloji teknikleri ve genetik mühendislik konularında da eğitim verilmektedir.

Sosyoloji Bölümü​

Sosyoloji Bölümü, toplumsal ilişkileri ve yapıları inceleyen bir bölümdür. Öğrencilere sosyoloji teorileri, toplumsal değişme, aile ve cinsiyet gibi konuları içeren derslerin yanı sıra sosyal araştırma yöntemleri ve istatistik gibi beceriler kazandırılır.

Tıp Fakültesi​

Tıp Fakültesi, tıp alanında eğitim veren ve öğrencilere doktorluk mesleğini kazandırmayı amaçlayan bir fakültedir. Temel tıp bilimleri, klinik dersler ve stajlarla öğrencilere teorik ve pratik beceriler kazandırılır.

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü​

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü, iç mekan tasarımı ve çevre düzenlemesi konularında eğitim veren bir bölümdür. Öğrencilere iç mekan tasarımı, mobilya tasarımı, proje yönetimi gibi derslerin yanı sıra görsel iletişim ve tasarım becerileri kazandırılır.

Uluslararası İlişkiler Bölümü​

Uluslararası İlişkiler Bölümü, uluslararası politika, diplomasi ve küresel ilişkiler konularında eğitim veren bir bölümdür. Öğrencilere uluslararası ilişkiler teorileri, uluslararası hukuk, uluslararası ekonomi gibi derslerin yanı sıra yabancı dil ve kültürler arası iletişim becerileri kazandırılır.

Hemşirelik Bölümü​

Hemşirelik Bölümü, sağlık hizmetlerinde hemşirelik mesleğini icra etmek isteyen öğrencilere eğitim veren bir bölümdür. Öğrencilere temel sağlık bilimleri, hemşirelik bakımı, hasta değerlendirme gibi derslerin yanı sıra klinik uygulama ve stajlarla pratik beceriler kazandırılır.

İnşaat Mühendisliği Bölümü​

İnşaat Mühendisliği Bölümü, yapıların tasarımı, inşaatı ve yönetimi konularında eğitim veren bir bölümdür. Öğrencilere yapı statikleri, yapı malzemeleri, inşaat yönetimi gibi derslerin yanı sıra proje tasarımı ve uygulama becerileri kazandırılır.

İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü​

İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü, işyerlerinde sağlık ve güvenlik önlemlerini planlama ve uygulama konusunda eğitim veren bir bölümdür. Öğrencilere iş sağlığı ve güvenliği mevzuatı, risk değerlendirmesi, iş kazaları önleme gibi derslerin yanı sıra işyeri denetimi ve eğitim becerileri kazandırılır.

Eğitim Fakültesi​

Eğitim Fakültesi, öğretmenlik mesleğini kazandırmayı hedefleyen bir fakültedir. Sınıf öğretmenliği, fen bilgisi öğretmenliği, matematik öğretmenliği gibi bölümleri içermektedir. Öğrencilere eğitim bilimleri, öğretim teknolojileri, sınıf yönetimi gibi derslerin yanı sıra stajlarla öğretmenlik becerileri kazandırılır.

Tiyatro Bölümü​

Tiyatro Bölümü, tiyatro sanatı ve sahne performansı konularında eğitim veren bir bölümdür. Öğrencilere oyunculuk, sahne tasarımı, tiyatro tarihi gibi derslerin yanı sıra pratik sahne çalışmaları ve provalarla sahne deneyimi kazandırılır.

Kimya Mühendisliği Bölümü​

Kimya Mühendisliği Bölümü, kimyasal süreçlerin tasarımı ve kontrolü konularında eğitim veren bir bölümdür. Öğrencilere termodinamik, reaksiyon mühendisliği, kimyasal prosesler gibi temel kimya derslerinin yanı sıra endüstriyel uygulamalar ve laboratuvar becerileri kazandırılır.

Bankacılık ve Finans Bölümü​

Bankacılık ve Finans Bölümü, finansal kurumlar ve işlemler konusunda eğitim veren bir bölümdür. Öğrencilere bankacılık hukuku, finansal analiz, risk yönetimi gibi derslerin yanı sıra bankacılık uygulamaları ve finansal piyasalar hakkında bilgi ve beceriler kazandırılır.

İkü Ataköy Kampüsü Hangi Bölümler?​

İktisat bölümü, İstanbul Kültür Üniversitesi Ataköy Kampüsü’nde bulunmaktadır.
Psikoloji bölümü, İstanbul Kültür Üniversitesi Ataköy Kampüsü’nde yer almaktadır.
Hukuk fakültesi, İstanbul Kültür Üniversitesi Ataköy Kampüsü’nde eğitim vermektedir.
İşletme bölümü, İstanbul Kültür Üniversitesi Ataköy Kampüsü’nde yer almaktadır.
İletişim fakültesi, İstanbul Kültür Üniversitesi Ataköy Kampüsü’nde bulunmaktadır.

Hemşirelik bölümü, İstanbul Kültür Üniversitesi Ataköy Kampüsü’nde eğitim vermektedir.
Mühendislik fakültesi, İstanbul Kültür Üniversitesi Ataköy Kampüsü’nde bulunmaktadır.
Sanat ve Tasarım fakültesi, İstanbul Kültür Üniversitesi Ataköy Kampüsü’nde yer almaktadır.
Turizm ve Otelcilik bölümü, İstanbul Kültür Üniversitesi Ataköy Kampüsü’nde eğitim vermektedir.
Bilgisayar Mühendisliği bölümü, İstanbul Kültür Üniversitesi Ataköy Kampüsü’nde yer almaktadır.

Geri