AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ikrar hakimi baglamaz ne demek?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Ikrar hakimi bağlamaz ne demek?​

TMK m. 184/3’e göre, tarafların boşanma veya ayrılık davasının dayandığı olguların varlığı konusundaki her türlü ikrarları hakimi bağlamaz. Bu hükümle bağlantılı olarak, boşanma davasının dayandığı olgular hakkında taraflara yemin de önerilemez.
Ilgisizlik boşanma sebebi olur mu?
İlgisizlik boşanma sebebi midir? Evet ilgisiz olmak eş ve çocuk ile ilgilenmemek iletişim kurmamak Aile mahkemeleri ve Yargıtayın vermiş olduğu emsal kararlarda boşanma sebebi sayılmıştır.

Tarafların ikrarı ne demek?​

İkrar kısaca; taraflardan birinin ileri sürmüş olduğu vakıanın diğer tarafça doğru olduğunun bildirilmesidir. Bu bakımdan bir taraf usul işlemi olan ikrar ile taraflar arasında çekişmeli olan vakıa artık çekişmeli olmaktan çıkar ve ispata gerek kalmaz.
Eşe karşı ilgisiz olması boşanma sebebi midir?
Yargıtay ve aile mahkemeleri tarafından verilen emsal kararlar incelendiğinde, sevgisizlik ve ilgisizlik kapsamındaki davranışların boşanma kararı sayıldığı görülmektedir.
Bu aşamada davacı kişi, yakın çevresinden veya yakın akrabalarından duruma veya durumlara tanık olmuş kişileri tanık olarak seçebilir. Hakaretin niteliği konusunda herhangi bir sınırlandırma olmadığı gibi, eşlerin birbirlerine karşı hakaret etmeleri ve bu durumun ispatlanması da boşanma nedeni olarak kabul edilir.
Mülteciler dava açabilir mi?
Mültecilerin Hukuki Statüsüne İlişkin Sözleşme madde 6/2 :”Her mülteci, sürekli ikametgahının bulunduğu Taraf Devlette, adli yardım ve teminat akçesinden muafiyet dahil, mahkemelere müracaat bakımından vatandaş gibi muamele görecektir.”

İkrar delil sayılır mı?​

Mahkeme içi ikrar, bir kesin delildir. Önemle vurgulanmalıdır ki; bir davada yapılan mahkeme içi ikrar, başka bir davada da geçerli olup, kesin delil teşkil eder (Prof. Dr. Baki Kuru, Hukuk Muhakemeleri Usulü, Altıncı baskı, İstanbul 2001, C:2, s:2045 ).
Kesin delil ne demek?
Kesin delil; senet, kesin hüküm ve yemin olmak üzere 3 adettir. Kesin delil hakimi bağlayan ve vakıanın kesin olarak ispat edilmesine yarayan delillerdir.
 
Geri
Üst