- Konu Yazar
İklim eylem planı nedir?
İklim eylem planları, iklim değişikliğine neden olan sera gazı emisyonlarının azaltılması, bu çalışmalar için gereken finansal gereçlerin ve teknolojilerin geliştirilmesi ve iklim değişikliğinin kaçınılmaz etkilerine uyum sağlamak için alınması gereken önlemleri kapsar.İklim eylemi ne demek?
13. hedef olan İklim Eylemi’ne göre; Tüm ülkelerde iklim kaynaklı tehlikelere ve doğal afetlere karşı dayanıklılık ve adaptif kapasitenin güçlendirilmesi. İklim değişikliğinin azaltılması, adaptasyon, etki azaltma ve erken uyarı konularında eğitim, farkındalık yaratma, insani ve kurumsal kapasitenin geliştirilmesi.Başkanlar sözleşmesi nedir?
Başkanlar Sözleşmesi (Covenant of Mayors), Avrupa Komisyonu tarafından başlatılan ve yerel makamları ve vatandaşlarını küresel iklim değişikliğiyle mücadelede doğrudan liderliği hedefleyen ilk ve en iddialı girişimdir.
Iklim eylemi için neler yapılabilir?
Çamaşır suyu tüketimi en aza indirilmeli….Hangisi sürdürülebilirliğin hedefindedir?
Tüm dünyada açlık ve yoksulluğa son vermek, iklim değişikliği ile mücadele etmek, toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamak, nitelikli eğitimi, sorumlu üretim ve tüketimi yaygınlaştırmak gibi 17 ana başlıktan oluşan sosyal, kültürel ve ekolojik meselelerin çözümüne odaklanır.Belediye başkanları küresel iklim ve enerji sözleşmesi nedir?
Belediye Başkanları İklim Sözleşmesi, yerel sera gazı salınımını azaltmayı, küresel ısınmaya karşı direnci artırmayı ve elde edilen gelişimi şeffaf bir şekilde takip etmeyi amaçlayan bir belediye başkanları ve belediye çalışanları küresel koalisyonudur.
Strateji Eylem Planı oluşturmak için aşağıdaki 7 adım izlemeniz gerekmektedir.
- Adım: Son hedefinizi tanımlayın.
- Adım: İzlenecek adımları listeleyin.
- 3. Adım: Görevlere öncelik verin ve son tarihler ekleyin.
- Adım: Kilometre taşlarını ayarlayın.
- 5. Adım: Gerekli kaynakları belirleyin.
- Adım: Eylem planınızı görselleştirin.