SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
İkiz Ekmek Tanımı İçin Malzemeler
800 gram buğday unu (8 bardak)
20 gram tuz (2 tatlı kaşığı)
10 gram kuru maya (1 paket)
3,5 su bardağı su
20 gram toz şeker (2 tatlı kaşığı)
İkiz Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Unu yoğurma kabına alıyoruz.
Ortasını havuz halinde açıp şekeri, tuzu, mayayı koyup, ılık suyuda ekleyip güzelce yoğuruyoruz.
Hamuru yoğurup toparlayıp, 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ sürüyoruz üzerine.
Kabın ağzını kapatıp üzerini örtüp, saat kadar mayalandırıyoruz.
Kabaran hamuru unlanmış tezgaha alıyoruz.
Hamuru toparlayıp ikiye kesip, yuvarlayıp, yağlı kağıt serilmiş tepsiye yan yana koyuyoruz.
Üzerine pak bir bez örtüp 20-25 dk mayalandırıyoruz.
Ekmeklerimizin üzerini hafif su ile ıslatıp 180 derece fırına koyuyoruz.
Fırının en altına kesinlikle metal bir kaba su koyup yerleştiriyoruz.
15-20 dakika sonra bir fısfıs yardıyla ekmeklerimizi su ile ıslatıyoruz.
35-40 dakika da pişecektir. Afiyet bal şeker olsun .
İkiz Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
800 gram buğday unu (8 bardak)
20 gram tuz (2 tatlı kaşığı)
10 gram kuru maya (1 paket)
3,5 su bardağı su
20 gram toz şeker (2 tatlı kaşığı)
İkiz Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Unu yoğurma kabına alıyoruz.
Ortasını havuz halinde açıp şekeri, tuzu, mayayı koyup, ılık suyuda ekleyip güzelce yoğuruyoruz.
Hamuru yoğurup toparlayıp, 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ sürüyoruz üzerine.
Kabın ağzını kapatıp üzerini örtüp, saat kadar mayalandırıyoruz.
Kabaran hamuru unlanmış tezgaha alıyoruz.
Hamuru toparlayıp ikiye kesip, yuvarlayıp, yağlı kağıt serilmiş tepsiye yan yana koyuyoruz.
Üzerine pak bir bez örtüp 20-25 dk mayalandırıyoruz.
Ekmeklerimizin üzerini hafif su ile ıslatıp 180 derece fırına koyuyoruz.
Fırının en altına kesinlikle metal bir kaba su koyup yerleştiriyoruz.
15-20 dakika sonra bir fısfıs yardıyla ekmeklerimizi su ile ıslatıyoruz.
35-40 dakika da pişecektir. Afiyet bal şeker olsun .
İkiz Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı