AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Ikincil urun ne demek?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Ikincil ürün ne demek?​

Başka bir ifadeyle, dahilde işleme rejimi kapsamında işlenmek üzere Türkiye’ye getirilen hammaddenin işlenmesi sonucunda elde edilen ve üretilmesi hedeflenen mamulün dışında ortaya çıkan yan ürünlere ikincil işlem görmüş ürün denmektedir.
Işlem görmüş ürün ne demek?
Bilindiği üzere Dahilde İşleme İzin Belgesi (DİİB) kapsamında ithal edilen ürünlere “ithal ürün” denilmektedir. İthal ürünlerin işlenmesi sonucu ortaya çıkan ürünlere ise “işlem görmüş ürün” diyoruz.
Işleme faaliyeti nedir?
İşleme faaliyeti, eşyanın montajı, kurulması ve diğer eşya ile birleştirilmesi dahil olmak üzere işçiliğe tabi tutulması, işlenmesi, yenilenmesi, düzenli hale getirilmesi dahil olmak üzere tamir edilmesi ile işleme sırasında tamamen veya kısmen tüketilse dahi işlem görmüş ürünün bünyesinde bulunmayan ancak, bu ürünün …

Hariçte işleme faaliyeti ne demektir?​

Hariçte İşleme Rejimi; işlem görmek üzere hammaddelerin önce ihraç edilmesi, işlem gördükten sonra ürün olarak tekrar ülkemize ithal edilmesini içeren ve bu süreçte her türlü vergiden muafiyet sağlayan sistemdir.
Dip kapsamı nedir?
Dahilde İşleme İzin Belgesi kullanarak, Yurt içinden ve yurtdışından Gümrük vergisi, KDV ve KKDF ödemeden alınan hammaddelerle üretimi yapılan ürünlerin; İhracat yapılarak belge sorumluluğunu karşılayan etkili bir destek sistemidir.
Hariçte işleme rejimi nedir örnek?

Dip belgesi nedir?​

DIIB kim kapatır?
Dİİ taahhüdünün kapatılması için bir ayın sonunda 20 gün daha ek süre verilebilmektedir. Belirtilen süreler içerisinde kapatma müracaatında bulunulmayan belge/izinler ilgili bölge müdürlüklerince ya da gümrük idarelerince müeyyide uygulanarak resen kapatılır.
Hariçte işleme rejimi ne demek?

Hariçte işleme rejimi amaçları nelerdir?​

Hariçte işleme faaliyeti olarak nitelendirilen bu faaliyetler sonucunda elde edilen ürünler belirli koşulları sağlayarak tekrar Türkiye’ye geldiğinde ithalat vergilerinden tam ve kısmı muafiyet sağlanır. Bu sistem, gümrük mevzuatında Hariçte İşleme Rejimi (HİR) olarak adlandırılır.
Dip belgesi nasıl alınır?
Dahilde İşleme İzin Belgesi alabilmek için üretim yapılan faaliyet konusuna uygun olarak Ekonomi Bakanlığına bağlı Bölge Müdürlüklerine başvurulmalıdır. Bölge Müdürlüğüne başvuru yapmadan önce elektronik ortamda sistem üzerinde e–imza kullanılarak yetkilendirme başvurusu yapılması gerekmektedir.
Dahilde işleme izin belgesi hangi kurum tarafından verilir?
Dahilde İşleme İzin Belgesi (DİİB) başvuruları ise, elektronik ortamda, İhracat Genel Müdürlüğü bünyesindeki sektör dairelerine yapılmaktadır. Dahilde İşleme İzni ise, Gümrük idareleri tarafından 2006/12 sayılı Tebliğin 14’üncü maddesinde belirtilen işlem ve işçilik için verilmektedir.

DIIB ihracat taahhüdünü kim kapatır?​

Hariçte işleme rejimi nasıl yapılır?
Cevap: Hariçte İşleme Rejimine tabi tutulan eşyanın ithalat vergileri, işlem görmüş ürünlere ait ithalat vergileri tutarından, geçici ihracat eşyasına en son işleme faaliyetine tabi tutulduğu ülkeden aynı tarihte ithal edilse idi uygulanacak olan ithalat vergileri tutarının indirilmesi suretiyle hesaplanır.
Dahilde işleme izin belgesi için nereye başvurulur?
Türkiye gümrük bölgesinde yerleşik firmalar tarafından, dahilde işleme izin belgesi almak için elektronik ortamda Ticaret Bakanlığına, dahilde işleme izni almak için ilgili gümrük idaresine elektronik ortamda müracaat edilmesi gerekmektedir.
 
Geri
Üst