AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ikincil riskler nelerdir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Ikincil riskler nelerdir?​

İkincil afet: Bir afet sonrasında, onun etkisiyle meydana gelen yeni bir afet olayına veya olaylarına verilen ad. Depremler, bazı durumlarda tsunami, heyelan, yangın, salgın hastalık, baraj yıkılmaları gibi ikincil afetlere de neden olabilmektedir.
Dünyada en fazla doğal afetler nerelerde görülür?
Yeryüzü şekilleri, iklim koşulları ve beşeri faktörler de afetlerin görülme sıklığını etkiler. Dünya üzerindeki en yoğun deprem kuşağı Orta Asya bölgesinde görülür. Bu bölgedeki fay hareketliliği tüm kıtayı etkiler. Türkiye, Japonya ve Endonezya, depremin en çok görüldüğü Asya ülkeleridir.
Ülkemizde en fazla can kaybına neden olan doğal afet türü nedir?
Bu iki temel etken, Türkiye’de doğal afetlerde çeşitliliği arttıran etkenler olarak değerlendirilmektedir. Özellikle deprem, ülkemizde en sık görülen afetlerden biridir. Bazen, ağır sonuçlarla sonuçlanan doğal afetler, çok sayıda can kaybı ve mal kaybına neden olmaktadır.

Dünyada ve Türkiye’de yaşanan doğal afetler nelerdir?​

deprem.
En fazla can ve mal kaybına neden olan doğal afetler?
Dünya genelinde 2018 yılında etkili olan doğal afetler binlerce kişinin ölümüne ve büyük maddi kayıplara yol açtı. Bu yıl en fazla can kaybına neden olan afetler arasında depremler ilk sırada yer alırken, muson yağmurlarının yol açtığı sel ve heyelanlar ikinci sırada yer aldı.
Depremden sonra hangi doğal afetler olur?
Depremin kendi zararından başka, neden olduğu yangın, sel ve toprak kayması gibi olaylar da ikinci bir afete yol açabilir. Pek çok ölüm ve yaralanmalara neden oldukları halde diğer hastalıkların tersine doğal afetlerde, afet sırasında ve sonrasında öncelik sağlık hizmetlerinde değildir.

Özel ilgi grupları sahipleri kimlerdir?​

Özel ihtiyaç sahiplerinin yerleştirme kriterlerinden sağlık ihtiyaçları olanlar, fiziksel engelliler, işkence mağdurları, risk altındaki kadınlar/çocuklar, 65 yaştı üstü refakatsiz yaşlılar ve cinsel veya toplumsal şiddet mağdurları ve üçüncü ülkede aile/akrabalık ilişkisi bulunanlar öncelikli olarak özel ihtiyaç …
 
Geri
Üst