- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 264.706
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Ikincil riskler nedir AFAD?
İkincil afet: Bir afet sonrasında, onun etkisiyle meydana gelen yeni bir afet olayına veya olaylarına verilen ad. Depremler, bazı durumlarda tsunami, heyelan, yangın, salgın hastalık, baraj yıkılmaları gibi ikincil afetlere de neden olabilmektedir.Ikincil riskler neler?
Literatürde ‘İkincil Afetler’ adı verilen bu olaylar; yangın, patlama, kimyasal ve gaz sızıntıları, su baskınları, salgın hastalıklar, çevre kirliliği, gibi başlıklar altında toplanmaktadır.
Ikincil kirlilik nedir?
Birincil kirleticiler kaynaktan atmosfere doğrudan neşredilen kirleticilerdir. İkincil kirleticiler ise atmosferde bulunan doğal bileşenler ile birincil kirleticiler ve atmosferik özellikler yardımıyla meydana gelen kimyasal reaksiyonlar sonucunda oluşurlar.
Kirleticiler ikincil risk mi?
Maden ocakları, petrol, kömür, doğalgaz, jeotermal enerji çıkarma/üretim/işleme alanlarında ortaya çıkan organik-inorganik sıvı-katı-gaz kirleticiler ile ortaya çıkan ikincil afet olarak kirlilik.Özel ilgi grupları nelerdir?
Özel ihtiyaç sahiplerinin yerleştirme kriterlerinden sağlık ihtiyaçları olanlar, fiziksel engelliler, işkence mağdurları, risk altındaki kadınlar/çocuklar, 65 yaştı üstü refakatsiz yaşlılar ve cinsel veya toplumsal şiddet mağdurları ve üçüncü ülkede aile/akrabalık ilişkisi bulunanlar öncelikli olarak özel ihtiyaç …
Kirlilikler nelerdir?
Çevrenin kirlenmesi, ekosistemin dengelerini bozarak iklimsel değişikliklere sebep olmaktadır.
Depremin kendi zararından başka, neden olduğu yangın, sel ve toprak kayması gibi olaylar da ikinci bir afete yol açabilir. Pek çok ölüm ve yaralanmalara neden oldukları halde diğer hastalıkların tersine doğal afetlerde, afet sırasında ve sonrasında öncelik sağlık hizmetlerinde değildir.
Deprem afet nedir?
Yer kabuğu içindeki kırılmalar nedeniyle ani olarak ortaya çıkan titreşimlerin dalgalar halinde yayılarak geçtikleri ortamları ve yeryüzeyini sarsma olayına “DEPREM” denir.