- Konu Yazar
Ikinci üniversiteden kimler yararlanabilir?
İkinci Üniversite Başvuru Şartları Nelerdir? İkinci üniversite kapsamında lisans öğrencileri (üniversitelerin dört yıllık programları) ya da mezunları LİSANS veya ÖNLİSANS Programlarına, önlisans öğrencileri (üniversitelerin iki yıllık programları) ya da mezunları sadece ÖNLİSANS Programlarına kayıt yaptırabilirler.Aynı anda iki lisans okunur mu?
Aynı anda iki üniversite okunabilir mi Aynı anda iki örgün lisans ya da iki örgün önlisans bölümünde okunamaz. Fakat biri lisans, biri önlisans iki bölüm okunabilir. Biri uzaktan ya da açık, biri örgün olursa da olur.4 yıllık okurken 2 yıllık diploma nasıl alınır?
Öğrencilerin, AÖF bürosuna bizzat başvurarak büro tarafından verilen dilekçeyi imzalayıp, öğrenci kimlik/tanıtım kartını teslim etmeleri gerekmektedir. Başvurduktan 10 iş günü sonra bağlı oldukları AÖF bürosundan bizzat veya yasal vekili aracılığı ile imza karşılığında önlisans diplomalarını alabilir.
Ikinci üniversite okuyanlar KPSS’ye girebilir mi?
Üniversite öğrencisi daha önce 2(iki) yıllık bir bölüm bitirdiyse ve 4 (dört) yıllık bölümden mezun olmadıysa Önlisans Kpss sınavına girebilir ve atanabilir.
Aynı anda iki tane ikinci üniversite okunur mu?
Yükseköğretim kurumlarında örgün, uzaktan eğitim ve açıköğretim sistemi programlarında aynı anda farklı düzeylerde (lisans, ön lisans ve lisansüstü) eğitime devam edilebilmekte ancak, aynı anda iki örgün ön lisans veya iki örgün lisans programında eğitime devam edilememektedir.Aynı anda iki bölüm okumaya ne denir?
Çift diploma programı yani ÇAP öğrencinin aynı anda başka bir diploma programında daha okumasını ve çift diploma ile mezun olmasını sağlıyor. Haziran 2017’de YÖK çift anadal diploma hakkını genişletti.Lisans okurken önlisans diploması yanar mı?
Yanma olmaz, önlisans diploması, lisans bölümünü bitirdiğinde, lisans olarak devam eder ve lisans bölümünden mezun olmuş tek diplomayla devam etmiş olursun.
Ön lisans diploması ile ne yapılır?
Herhangi bir teknik bölümde ön lisans diplomasına sahip olan kişiler tekniker unvanı ile hem kamuda hem de özel sektörde çalışma imkanı bulabilir. Buna ek olarak üniversitelerin ön lisans programlarından mezun olan kişiler ön lisans KPSS sınavına girerek kamuda çalışma fırsatı yakalayabilir.
Adayların birden fazla öğrenim düzeyinde KPSS’ye girmeleri mümkün değildir.