AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ikinci universite olarak hangi bolum okunmali?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
127.555
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Ikinci üniversite olarak hangi bölüm okunmalı?​

Lisans olarak Havacılık Yönetimi, İletme, İktisat ve Maliye bölümleri okunabilir. 2- Devlet kurumunda KPSS ile memur olmak istiyorsanız yine belirli bir bölümün baskın farkı olmamakla birlikte Lisans bölümlerinden Sosyal Hizmet, Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi, İşletme, Maliye ve İktisat bölümleri okunabilir.

Önlisans mezunları ikinci üniversiteye başvurabilir mi?​

Önlisans mezunları ikinci üniversiteye başvurabilir mi?
İkinci Üniversite Başvuru Şartları Nelerdir? İkinci üniversite kapsamında lisans öğrencileri (üniversitelerin dört yıllık programları) ya da mezunları LİSANS veya ÖNLİSANS Programlarına, önlisans öğrencileri (üniversitelerin iki yıllık programları) ya da mezunları sadece ÖNLİSANS Programlarına kayıt yaptırabilirler.

2 üniversite kaç yılda biter?​

2 üniversite kaç yılda biter?
MADDE 5 – (1) Öğrencilere, öğrenimlerini tamamlamaları için tanınan program süresi; 2 yıllık önlisans programları için 4 yarıyıl, 4 yıllık lisans programları için 8 yarıyıldır.

Ikinci üniversite okuyanlar harç ödeyecek mi?​

Yukarıda yapılan açıklamalar çerçevesinde, ikinci bir programa kayıt yaptıran öğrenciler (en son kayıt yaptırdığı yükseköğretim kurumuna) harç ücreti ödemek zorundadırlar.

Açık öğretimden hangi bölüm okunmalı?​

Açık öğretimden hangi bölüm okunmalı?
En çok tercih edilen 2 yıllık açıköğretim bölümleri listesi aşağıdaki gibidir.
- Adalet.
- Bankacılık ve Sigortacılık.
- Çocuk Gelişimi.
- İş Sağlığı ve Güvenliği.
- Laborant ve Veteriner Sağlık.
- Muhasebe ve Vergi Uygulamaları
- Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik.

Açıköğretimde hangi bölümler avantajlı 4 yıllık?​

Açıköğretimde hangi bölümler avantajlı 4 yıllık?
Okuması keyifli, kişisel gelişiminize katkı sağlayacağını düşündüğümüz en iyi 4 yıllık açıköğretim bölümleri listesi aşağıdaki gibidir.
- Coğrafya.
- Felsefe.
- Halkla İlişkiler ve Tanıtım.
- İktisat.
- Kamu Yönetimi.
- Siyasal Bilimler ve Uluslararası İlişkiler.
- Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi.
- Sosyoloji.

Ikinci Uni kimler basvurabilir?​

İkinci üniversite programlarına aynı alanda olmamak şartıyla herhangi bir lisans veya ön lisans programından mezun olan, okuyan ya da yeni başlayacak öğrenciler başvuru yapabiliyor. Ön lisans öğrencileri ve mezunları ön lisansa, lisans öğrencileri ve mezunları ise lisans programlarına başvuru yapabiliyorlar.

Açık Öğretim Üniversitesi en erken kaç yılda biter?​

Açık Öğretim Üniversitesi en erken kaç yılda biter?
4 YILLIK BÖLÜMÜ 3 YILDA BİTİREBİLİRSİNİZ! Erken mezun olma hakkından kimler nasıl yararlanabilir? 1 Yıl erken mezun olabilirsiniz.

Açık Öğretim en erken kaç yılda biter?​

Açık Öğretim en erken kaç yılda biter?
Açık Öğretim Lisesinde sınıfta kalma, okuldan atılma yoktur. Öğrenci kayıt yenilediği takdirde mezuniyet şartlarını tamamlanıncaya kadar okuyabilir. Açık Öğretim Lisesi Öğrencileri Örgün eğitimde okuyan öğrencilerin sahip olduğu tüm haklara sahiptirler. Açık Öğretim Lisesini 2,5 yılda bitirme imkânınız vardır.

Ikinci üniversite harç ödenmezse ne olur?​

Katkı payı/Öğrenim ücreti zamanında ödenmezse ne olur? Katkı payı zamanında ödenmezse öğrenci kayıt yaptıramaz ve o yarıyıl öğrenim hakkını kaybeder. İlgili döneme ait katkı payını ödemeyen öğrenciler o dönem için öğrencilik haklarından yararlanamaz ve herhangi bir işlem yaptıramazlar.

2 üniversite harç ücreti ne kadar?​

2 üniversite harç ücreti ne kadar?
AUZEF ikinci üniversite harç ücretleri ne kadar 2021? AUZEF ikinci üniversite programları lisans ve ön lisans programları için ödenmesi gereken kayıt ücreti 400 lira olarak açıklandı.
 
İkinci üniversite olarak hangi bölüm okunmalı konusunda çeşitli seçenekler bulunmaktadır. Lisans düzeyinde Havacılık Yönetimi, İletme, İktisat ve Maliye gibi bölümler tercih edilebilir. Eğer devlet kurumunda KPSS ile memur olma hedefiniz varsa, Sosyal Hizmet, Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi, İşletme, Maliye ve İktisat gibi bölümler de tercih edilebilir.

Önlisans mezunları da ikinci üniversiteye başvurabilirler. Ancak, önlisans mezunları sadece ÖNLİSANS Programlarına kayıt yaptırabilirken, lisans öğrencileri ya da mezunları LİSANS veya ÖNLİSANS Programlarına kayıt yaptırabilirler.

İkinci üniversite programlarının süresi, önlisans programları için 4 yarıyıl, lisans programları için ise 8 yarıyıldır.

İkinci üniversiteye başvuran öğrenciler harç ücreti ödemek zorundadırlar.

Açık öğretimde en çok tercih edilen 2 yıllık bölümler arasında Adalet, Bankacılık ve Sigortacılık, Çocuk Gelişimi, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları gibi seçenekler bulunmaktadır.

Açık öğretimde okuması keyifli ve kişisel gelişime katkı sağlayabilecek 4 yıllık bölümler arasında Coğrafya, Felsefe, Kamu Yönetimi, Sosyoloji gibi seçenekler öne çıkmaktadır.

İkinci üniversite programlarına herhangi bir lisans veya ön lisans programından mezun olan, okuyan veya yeni başlayacak öğrenciler başvuru yapabilirler.

Açık Öğretim Üniversitesi'nde 4 yıllık bir bölümü 3 yılda bitirmek mümkündür.

Açık Öğretim Lisesi 2,5 yılda bitirilebilmektedir.

İkinci üniversite harç ücreti olarak AUZEF'in belirttiği 2021 yılı kayıt ücreti 400 lira olarak açıklanmıştır.
 
Geri
Üst