AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ikinci universite kapsaminda kontenjan var mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Ikinci üniversite kapsamında kontenjan var mı?​

Açıköğretim programları kontenjanlı ve kontenjansız olmak üzere ikiye ayrılır. İlk gruptaki bölümlerde kontenjan sınırlaması yok ve isteyen herkes girebilir. Diğer programlarda ise belli bir kontenjan sınırlaması var. Kontenjanlı bu bölümleri tercih edenler YGS’de puan üstünlüğüne göre yerleştiriliyor.

Ikinci üniversite de hangi bölümler var?​

Ikinci üniversite de hangi bölümler var?
Programlar
- Acil Durum ve Afet Yönetimi *
- Bilgisayar Programcılığı
- Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği.
- Turizm ve Seyahat Hizmetleri.

Ikinci üniversite psikoloji var mı?​

Açık öğretim psikoloji eğitimi ilk defa 2020-2021 eğitim yılında açıldı. İki üniversite psikoloji alanında açık öğretim ile öğrenci kabul edecek. İstanbul Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi toplam 1200 kontenjan açarak açık öğretim psikoloji (lisans) eğitimine bu yıl başlayacaklar.

Ikinci üniversite OBP kırar mi?​

Ikinci üniversite OBP kırar mi?
Üniversite Tercihlerinde OBP Puan Etkisi Ortaöğretim Başarı Puanı kapsamında sadece öğrencinin bireysel başarısı dikkate alınır. Bunun dışında bölgesel farklılıklar ya da öğrencinin lise türüne göre OBP kaybı yaşanmaz.
Uzaktan eğitim psikoloji bölümü var mı?​
Son yıllarda gelişen teknolojiyle birlikte büyük gelişme kaydeden uzaktan eğitim konsepti, psikoloji eğitimini de kapsamaktadır. Uzaktan eğitimle psikoloji okumayı tercih ettiğinizde, bulunduğunuz şehirden ve ülkeden ayrılmadan yurtdışındaki üniversitelerden psikoloji diploması almanız mümkündür.

Uzaktan eğitim psikoloji okunur mu?​

Uzaktan eğitim psikoloji okunur mu?
Psikoloji bir bilim dalıdır ve esas yıpratıcı olan,bu bilim dalının örgün eğitimin dışına itilmesidir. Uygulamalı eğitim ve alan deneyimi yetkin bir psikolog olabilmenin başlıca şartlarındandır. Aksi düşünülemez. Açıköğretim okuyarak tıp doktoru olunmayacağı gibi psikolog da olunmaz, eğitimin kalitesini düşürmeyin.

Aynı anda iki üniversite okumak için ne yapmalıyım?​

Aynı anda iki üniversite okunabilir mi Aynı anda iki örgün lisans ya da iki örgün önlisans bölümünde okunamaz. Fakat biri lisans, biri önlisans iki bölüm okunabilir. Biri uzaktan ya da açık, biri örgün olursa da olur. Yani sonuç olarak aynı anda örgün iki lisans ya da aynı anda örgün iki önlisans okunamaz.

Açıktan üniversite okursak OBP kırılır mı?​

Açıktan üniversite okursak OBP kırılır mı?
Bu yıl tercih yaptınız ve bir programa yerleştirildiniz diyelim. Gelecek yıl OBP’nizin kırılması bu durumda söz konusudur. Bu yıl tercih yapmanıza rağmen sonuçlarda hiçbir programı tutturamazsanız gelecek yıl OBP’niz kırılmaz.

Merhaba! İkinci üniversite programları hakkında ve diğer konularda sorularınızı detaylı bir şekilde yanıtlamaya çalışacağım.

İkinci üniversitede bulunan bölümler arasında Acil Durum ve Afet Yönetimi, Bilgisayar Programcılığı, Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği, Turizm ve Seyahat Hizmetleri bulunmaktadır.

Açıköğretim psikoloji eğitimi 2020-2021 eğitim yılında açılmış olup, İstanbul Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi toplamda 1200 kontenjan ile psikoloji öğrenci kabulü yapmaktadır.

Üniversite tercihlerinde OBP, Ortaöğretim Başarı Puanı olarak adlandırılan bir kriterdir. Bu puan sadece öğrencinin bireysel başarısını yansıtmaktadır ve bölgesel farklılıklar veya lise türüne göre OBP kaybı yaşanmamaktadır.

Uzaktan eğitim psikoloji bölümü mevcuttur ve bu program sayesinde yurtdışındaki üniversitelerden psikoloji diploması alabilirsiniz.

Uzaktan eğitimle psikoloji okumanın mümkün olabileceği ancak psikoloji alanının uygulama ve deneyim gerektiren bir bilim dalı olduğu unutulmamalıdır.

Aynı anda iki üniversite okuyabilmek için örgün lisans ve örgün önlisans programlarını aynı anda okuyamazsınız, ancak bir lisans bir önlisans programını aynı anda okuyabilirsiniz.

Açıktan üniversite okumanın OBP'yi etkileyip etkilemeyeceği konusu ise tercih yapılan programa yerleşildikten sonra OBP'nin kırılacağı veya kırılmayacağına bağlı olarak değişebilir.

Eğer daha fazla bilgiye ihtiyacınız varsa, lütfen sormaktan çekinmeyin. Umarım yanıtlarım faydalı olmuştur.

Geri