Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Ikinci universite adalet kalkti mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Ikinci üniversite adalet kalktı mı?​

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK), 18 Haziran 2021 tarihli yazısında AÖF Adalet bölümünün kapatıldığını bildirdi. 2022 yılında yükseköğretim kurumları bünyesinde yer alan Adalet Açıköğretim ile uzaktan öğretim önlisans programlarında eğitim olmayacak.

Aöf adalet bölümü neden kapatıldı?​

Kararda “26/5/2021 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında 2547 sayılı Kanunun 2880 sayılı Kanunla değişik 7/d-2 maddesi ile İnsan Hakları Eylem Planı uyarınca, mevcut öğrencilerin statülerinin korunması şartı ile 2022 YKS’den itibaren yükseköğretim kurumları bünyesinde yer alan Adalet açık öğretim ile …
Adaletten hukuka Dikey Geçiş Kalktı mı?
İşte konuyla ilgili YÖK açıklaması… Adaletten hukuka geçiş kalktı mı? Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK), 18 Haziran 2021 tarihli yazısında AÖF Adalet bölümünün kapatıldığını bildirdi.
Adalet Bölümü açıktan okunur mu?
yıllar sonra gelen edit : tüm açıköğretim fakültelerinden adalet bölümü kaldırılmıştır. iki yıl aöf adalet bölümünü okuduktan sonra dgs (dikey geçiş sınavı) ile hukuk fakültesin 2. sınıfına geçiş yapılabilen açıköğretim fakültesi önlisans bölümü.

AÖF adaletten hukuka geçiş var mı?​

Aöf Adalet bölümü lisans tamamlama öğrencileri kendilerini bulacakları bu eğitimde birer hukuk fakültesi mezunu olabilecekler ve sene kaybı da yaşamayacaklardır. 2 yıllık eğitimlerini bitiren öğrenciler Harkov Ekonomi ve Hukuk Üniversitesinde 3. Sınıftan eğitime başlayacaklardır.

AÖF adalet bu sene öğrenci alacak mı?​

Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) sisteminde öğrencilerin en çok tercih ettiği programlardan biri olan Adalet Ön Lisans Programı’na, bu yıl son kez öğrenci alımı yapılacak. Türkiye’nin açık ve uzaktan öğrenmede ilk kurumu olan AÖF, bu tercih dönemi için yeni programlar açtı.
Açıktan hukuk okumak mümkün mü?
açıköğretimde hukuk okunamaz, değinildiği üzere 2 senelik adalet okunabilir. 2-3 sene önce değişen sistemle, artık adalet bölümü okuyanlar dikey geçiş sınavı(dgs) ile hukuk lisans eğitimine 3. sınıftan devam edebiliyorlar.

Geri