AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ikinci ogretim nasil tercih edilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Ikinci öğretim nasıl tercih edilir?​

İkinci öğretim de tıpkı birinci öğretim bölümleri gibi tercih edeceksiniz. Bunun için bölümün yanında ikinci öğretim ibaresini görürsünüz ve bölümün kodunu ÖSYM’ye tercih bildirirken iletirsiniz. İkinci öğretim öğrencilerinin dersleri mesai saati dışında olduğu için öğretim görevlileri ekstra mesai parası alıyor.

Sınavsız 2 üniversite okunur mu?​

Cevap: Herhangi bir yükseköğretim programından mezun olanlar Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerinin lisans bölümlerinden veya önlisans programlarından herhangi birine okudukları veya mezun oldukları programlardan/bölümlerden farklı olmak kaydıyla İkinci Üniversite kapsamında kayıt yaptırabilirler.

Sınavsız ikinci üniversite kaç yılda biter?​

Sınavsız ikinci üniversite kaç yılda biter?
MADDE 5 – (1) Öğrencilere, öğrenimlerini tamamlamaları için tanınan program süresi; 2 yıllık önlisans programları için 4 yarıyıl, 4 yıllık lisans programları için 8 yarıyıldır.

Ikinci üniversite kaydım silinir mi?​

İkinci Üniversite kayıt türü ile kayıt yaptırma hakkımı yitirdim mi? Cevap: Herhangi bir örgün yükseköğretimde kayıtlı ya da yükseköğretim programından mezun durumdaysanız; İkinci Üniversite kayıt türü ile daha önce kaydınızı sildirdiğiniz bölüme kayıt yaptırmanızda bir sakınca yoktur.

Ikinci üniversite için ne gerekli?​

İkinci üniversite programlarına aynı alanda olmamak şartıyla herhangi bir lisans veya ön lisans programından mezun olan, okuyan ya da yeni başlayacak öğrenciler başvuru yapabiliyor. Ön lisans öğrencileri ve mezunları ön lisansa, lisans öğrencileri ve mezunları ise lisans programlarına başvuru yapabiliyorlar.

Ikinci öğretim saat kaç arası?​

Ikinci öğretim saat kaç arası?
İkinci öğretimde eğitim gören öğrencilerin ders saatleri üniversiteler tarafından belirlenir. Ancak genellikle 17.00 civarında başlayan ve 20.00 saatlerinde biten dersler bulunur.

2 üniversite kaç yıl?​

İkinci üniversite kapsamında lisans öğrencileri (üniversitelerin dört yıllık programları) ya da mezunları LİSANS veya ÖNLİSANS Programlarına, önlisans öğrencileri (üniversitelerin iki yıllık programları) ya da mezunları sadece ÖNLİSANS Programlarına kayıt yaptırabilirler.
 
İkinci öğretim tercihleri, birinci öğretim bölümleri gibi tercih edilmektedir. İkinci öğretim seçeneğini tercih edebilmek için bölümün yanında "ikinci öğretim" ibaresini görmelisiniz ve tercih yaparken bölümün kodunu ÖSYM'ye bildirmelisiniz. İkinci öğretim öğrencilerinin dersleri genellikle mesai saati dışında olduğu için öğretim görevlileri ekstra mesai ücreti almaktadırlar.

Sınavsız ikinci üniversite okumak isteyenler, herhangi bir yükseköğretim programından mezun olduktan sonra Açıköğretim, İktisat veya İşletme Fakültelerinin lisans veya önlisans bölümlerine kayıt yaptırabilirler. Program süresi ise 2 yıllık önlisans programları için 4 yarıyıl, 4 yıllık lisans programları için 8 yarıyıldır.

İkinci üniversite kaydınız silinmez, eğer herhangi bir örgün yükseköğretimde kayıtlı veya mezun durumdaysanız, ikinci üniversite kaydınızı sildirdiğiniz bölüme kayıt yaptırmanızda bir sakınca yoktur.

İkinci üniversite programlarına başvurabilmek için aynı alanda olmamak şartıyla herhangi bir lisans veya ön lisans programından mezun olan, okuyan ya da yeni başlayacak öğrenciler başvuruda bulunabilirler. Önlisans öğrencileri ve mezunları ön lisansa, lisans öğrencileri ve mezunları ise lisans programlarına başvuru yapabilirler.

İkinci öğretimde ders saatleri genellikle üniversiteler tarafından belirlenir ve genellikle 17.00 civarında başlayıp 20.00 saatlerinde biten dersler olabilmektedir.

İkinci üniversite kapsamında lisans öğrencileri veya mezunları lisans veya ön lisans programlarına, ön lisans öğrencileri ya da mezunları ise sadece ön lisans programlarına kayıt yaptırabilirler.
 
Geri
Üst