AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ikinci ogretim ders saatleri nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Ikinci öğretim ders saatleri nedir?​

İkinci öğretim ise derslerin birinci öğretime nispeten daha geç saatlerde görülmesidir. İkinci öğretim öğrencilerinin dersleri genellikle 13.00-22.00 arasında yapılmaktadır.

Ikinci öğretim ne demek?​

İkinci öğretim, çeşitli eğitim programlarında verilen derslerin akşam saatlerinde olmasıdır. Eğitim içeriği aynı olmasına rağmen daha düşük puanla eğitim alınmasını sağlar. Örgün eğitimle aralarında bulunan farklardan biri, ikinci öğretim öğrencilerinin harç ücreti ödemesi gerekir.
Ikinci öğretim örgün eğitim mi?
İkinci Öğretim: Bazı yükseköğretim kurumlarında normal-örgün, önlisans ve lisans programlarının bir kısmının eşdeğeri programlar açılmakta ve bu programlar örgün eğitim saatleri dışındaki zamanlarda (akşam saatlerinde, hafta sonunda) yürütülmektedir.

Ikinci öğretim ne zaman başladı?​

2020-2021 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi 15 Şubat Pazartesi günü başlıyor.

Ikinci öğretim dersleri saat kaçta biter?​

2. öğretim genellikle saat 17:00 ‘da başlamaktadır ve ortalama 20:00 – 21:00 ‘da bitmektedir.
Ikinci öğretime geçiş nasıl olur?
Aynı yükseköğretim kurumunda aynı diploma programlarında, birinci öğretimden ikinci öğretime kontenjan sınırlaması olmaksızın yatay geçiş yapılabilir. Ancak, ikinci öğretim diploma programına geçiş yapan öğrenciler ikinci öğretim ücreti öderler.
Üniversitelerin farklı bölümleri için sunulmuş olan İÖ, ikinci öğretim anlamına gelmektedir. Hafta içi çalışan ve üniversite okumak isteyen kişiler için özel olarak sunulan bu ikinci öğretim sayesinde öğrenciler hafta içi gündüz saatlerinde çalışabilmektedir.
İkinci öğretimler mecburu olarak her dönem harç parası yatırır. Bu para en fazla yıllık 1000-1200 tl arasında abartılı olmayan makul bir rakamdır. Okula akşam gittiğiniz için bazı üniversitelerde ulaşım sıkıntı olabilir.
Ikinci öğretimden mezun olunca diplomada yazar mı?
Mezun olduğunuzda diplomalar arasında bir farklılık yoktur, diplomanızda “ikinci örgün eğitim” diye bir ibare bulunmaz. İkinci öğretim birinci öğretim derslerine girebilir mi sorusuna gelirsek de, şayet hocanızdan izin alırsanız birinci öğretim derslerine de katılabilirsiniz.

Ikinci öğretim ücreti nedir?​

İkinci öğretimler mecburu olarak her dönem harç parası yatırır. Ancak bu para en fazla yıllık 1000-1200 tl arasında abartılı olmayan makul bir rakamdır.

Ikinci öğretimler saat kaçta başlıyor?​

Ikinci öğretimde para ödeniyor mu?

Ikinci öğretimden normal öğretime geçiş nasıl yapılır?​

İkinci öğretimden birinci öğretime geçmek isteyen öğrencinin üniversitesinin yatay geçiş ilanlarını takip etmesi gerekmektedir. Üniversiteler dönem dönem yatay geçiş başvurusu açmaktadır ve öğrencinin şartları karşıladığı taktirde belirlenen tarihlerde başvuru yapması gerekmektedir.

Ikinci öğretim ücreti ne kadar?​

Ikinci öğretimde yatay geçiş var mı?
MADDE 6- İkinci öğretimde öğrenim gören öğrenciler, ikinci öğretim programlarından normal örgün öğretim programlarına yatay geçiş yapamazlar.
Yükseköğretim: Ortaöğretime dayalı ve en az dört yarı yılı kapsayan her kademedeki eğitim-öğretimin tümüdür. Yükseköğretimde önlisans, lisans ve lisansüstü düzeylerde eğitim yapılmaktadır.
İkinci Öğretim Nedir?
- Her şeyden önce akşam okula gidersiniz.
- Çalışmak isterseniz gündüz saatleriniz boş olacağı için daha rahat iş bulabilirsiniz.
- Birinci öğretim ile aynı diplomaya sahip olursunuz.
- Aynı hocalar tarafından ders verilir.
- Diploma her iki öğretimde de aynıdır.
- Ders sayıları aynıdır.
Üniversitede ikinci öğretim var mı?
İkinci öğretim kelimesi bazı üniversitelerde önlisans ve lisans ve yüksek lisans eğitimlerinin örgün öğretim saatleri dışında genellikle akşam üstü saatlerde eğitim verildiği anlamına gelir. İkinci öğretim ve birinci öğretim dersleri aynıdır ve genellikle aynı hocalar tarafından verilir.

Yüksek öğrenim üniversite mi?​

Yükseköğretim, yüksekokullar ve üniversitelerde yapılan öğretim. Bu öğretim, Türkiye’de lise diplomasına ve üniversite giriş sınavını (Yükseköğretim Kurumları Sınavı, YKS) kazanma şartına bağlıdır.
 
Geri
Üst