AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ikinci ikametgah adresi nasil iptal edilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
136.253
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Ikinci ikametgah adresi nasıl iptal edilir?​

“E-Devlet Kapısı” üzerinden T.C kimlik numaranız ve şifrenizi yazarak sisteme giriş yapmanız gerekir. Ardından arama kısmına “diğer adres silme” yazarak açılan sayfa üzerinde bulunan ve sistemde kayıtlı olan adreslerden silmek istediğinizi seçerek, İkametgâh adresinizi silme işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Adres tutmayan Okula kayıt nasıl yapılır?​

Adres tutmayan Okula kayıt nasıl yapılır?
Okul kayıt işleminde misafir ikametgah ile okul kaydı yapılabilmektedir. Ancak sizin ve çocuğunuzun gerçekten bu adreste bulunmanız şarttır. Her ne kadar misafir olarak kaydınız yapılmış olsa da okul yönetimi ve Nüfus Müdürlüğü personeli gerçekten bu adreste bulunup bulunmadığınızı kontrol etmekle mükelleftir.

Çocuğumun ikametgahını nasıl değiştirilir?​

İkametgah adres değişikliği için 2 farklı yöntem vardır. Bunlardan biri Nüfus Müdürlükleri, bir diğeri de e-Devlet sistemidir. Nüfus Müdürlükleri şubelerine giderek adres değişikliği bildiriminde bulunabilirsiniz. Yapacağınız değişiklik işlemi doğrultusunda size değişikliğin olduğunu gösteren belge verilecektir.

Adres düşürme nasıl yapılır?​

Adres düşürme nasıl yapılır?
Adres değişikliklerini Nüfus Müdürlüklerinde de yapabilirsiniz. İkametgah adresinizi değiştirmek için taşındığınız yeni yerin il Nüfus Müdürlüğüne gidip adresi bildirimi yapmanız gerekiyor. Nüfus Müdürlükleri’ne yapılan başvuruda beyan edilen adresin boş konut olması halinde, herhangi bir belgeye ihtiyaç duyulmuyor.
2 farklı yerde ikametgah olur mu?​
Kişinin aynı anda birden çok yerleşim yeri adresi olamaz. (2) Yerleşim yeri dışında kalan ve geçici süre ile oturulan yazlık, kışlık, ikinci veya üçüncü gibi konutlar da kişinin talebi halinde diğer adres olarak tutulur.

2 adres değişikliği kaç gün arayla yapılır?​

2 adres değişikliği kaç gün arayla yapılır?
İşte detaylar. Türkiye’nin neresine taşınma yaşanırsa yaşansın mutlaka yasal olarak ikametgah değişikliği bildirilmelidir. Bu bildirim süresi yaklaşık olarak 20 gün kadardır. Bu süre içerisinde bildirim işlemi yapılmazsa cezai işlem uygulanır.

Çocuğumu istediğim okula nasıl kayıt yaptırabilirim?​

Çocuğunuzu sadece MEB sorgu sayfasında çıkan okula kayıt yaptırabilirsiniz. Çünkü sistem sizi zaten otomatik olarak bir okula kayıt ettirmektedir. Dolayısı ile çocuğunuzu istediğiniz bir okula göndermenin yolu ikametinizi o okula yakın bir adrese taşımaktır.

18 yaşından küçüklerin adres değişikliği nasıl yapılır?​

18 yaşından küçüklerin adres değişikliği nasıl yapılır?
Erişkin olmayan (18 yaş altı) kişilerin adres değişikliği bildirimini ise veli, vasi ya da yetişkin kardeşleri yapabilir. İkametgah adresi olarak belirtilmek istenen yerde kimse yaşamıyorsa bireylerin kendilerinin bildirimde bulunmaları yeterlidir.

18 yaşından küçükler ikametgah belgesi alabilir mi?​

e-Devlet’te herhangi birinin ikametgah adresini öğrenebilmek için o kişinin 18 yaşından büyük olup seçmen kaydının bulunması gerekiyor. Ancak bu koşullarla e-Devlet ikametgah belgesi sorgulama işlemini yapabilirsiniz.

Bir adreste kimin oturduğunu nasıl öğrenebilirim?​

Bir adreste kimin oturduğunu nasıl öğrenebilirim?
Kişilerin ve adreslerinin sistemde kayıtlı olup olmadığıhttp://adres.nvi.gov.trweb adresinden sorgulanabilir.
Ev adresi nasıl silinir?​
Ev veya iş adresinizi silme
- Android telefonunuzda veya tabletinizde Google Haritalar uygulamasını açın.
- Kaydedilenler’e. dokunun. “Listeleriniz” bölümünün altında Etiketlenenler’e dokunun.
- “Ev” veya “İş”in yanındaki Diğer. Ev adresini kaldırın ya da İş adresini kaldırın’a dokunun.

Ikinci adres ne işe yarar?​

Ikinci adres ne işe yarar?
“Yerleşim Yeri” tanımı dışında kalan yazlık, kışlık, öğrenci yurdu, cezaevi, askerlik hizmetinin yapıldığı yer gibi geçici süreyle kalınan yerler ise 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu’nda, “Diğer Adres” olarak tanımlanmaktadır.

Diğer adres beyanı nasıl yapılır?​

Adres beyanında bulunan kişi yanında su, telefon, elektrik, doğalgaz faturası götürerek de beyanını yapabilir. Yerleşim yeri ve diğer adres belgesi, ilçe nüfus müdürlüklerinden alınabileceği gibi, Kimlik Paylaşımı Sistemi’ne bağlanan muhtarlıklardan ya da turkiye.gov.tr adresi üzerinden temin edilebilir.

Adres değişikliği ne sıklıkla yapılır?​

Adres değişikliği ne sıklıkla yapılır?
5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu’nun 50. maddesine göre yeni bir adreste oturmaya başlayan kişilerin 20 iş günü içerisinde ikametgah değişikliği yapmaları gerekir. 20 iş günü içerisinde ikametgah değişikliği bildiriminde bulunmayan kişilere idari para cezası uygulanır.
 
**Ikametgah adresi nasıl iptal edilir?**

E-Devlet Kapısı üzerinden T.C. kimlik numaranız ve şifrenizle sisteme giriş yapmanız gerekmektedir. Daha sonra arama kısmına "diğer adres silme" yazarak açılan sayfa üzerinde bulunan ve sisteme kayıtlı olan adreslerden silmek istediğinizi seçerek ikametgâh adresinizi iptal edebilirsiniz.

**Adres tutmayan okula kayıt nasıl yapılır?**

Adresi tutmayan okula kayıt yapmak mümkündür. Bu durumda misafir ikametgah ile okula kayıt yaptırılabilir. Ancak bu adreste gerçekten bulunmanız gerekmektedir. Misafir ikametgah ile yapılan kayıtta okul yönetimi ve Nüfus Müdürlüğü personeli tarafından adresin gerçekliği kontrol edilecektir.

**Çocuğumun ikametgahını nasıl değiştirebilirim?**

Çocuğunuzun ikametgah adresini değiştirmek için Nüfus Müdürlükleri şubelerine giderek adres değişikliği bildiriminde bulunabilirsiniz. Yapılan değişiklik işlemi sonucunda size değişikliğin gerçekleştiğini gösteren belge verilecektir.

**Adres düşürme nasıl yapılır?**

Adresinizi düşürmek için de Nüfus Müdürlükleri'ne giderek ikametgah adresinizi değiştirmeniz gerekmektedir. Taşındığınız yeni yerin il Nüfus Müdürlüğüne giderek adres bildirimi yapmanız yeterli olacaktır. Boş bir konutta oturuyorsanız belgeye gerek duyulmayacaktır.

**2 farklı yerde ikametgah olur mu?**

Bir kişinin aynı anda birden fazla yerleşim yeri adresi olamaz. Ancak yazlık, kışlık gibi geçici süreyle oturulan konutlar diğer adres olarak tutulabilir.

**2 adres değişikliği kaç gün arayla yapılmalıdır?**

İkametgah değişikliği için yasal süre yaklaşık olarak 20 gün olarak belirlenmiştir. Bu süre içinde taşınma durumunuzu bildirmeniz gerekmektedir. Bildirim yapılmadığı takdirde cezai işlem uygulanabilir.

Bilgi almak istediğiniz başka konular varsa sormaktan çekinmeyin!
 
Geri
Üst