Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Ikinci evlilik yaparken nelere dikkat edilmeli?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.137
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Ikinci evlilik yaparken nelere dikkat edilmeli?​

İkinci evlilikte dikkat edilmesi gerekenler
Ikinci evlilik çocuğu nasıl etkiler?
Bunla beraber ikinci evliliğini yapan babanın çocuğu kızsa; kız çocuk ta babasını üvey anneyle paylaşmak istememekte, kendi rolünü aldığını düşünebilmektedir. Bu nedenle üvey anne-babaya öfke duyulabilmekte ve düşmanca duygular beslenebilmektedir. Evde ona bir yabancı gibi davranabilmektedirler.

Ikinci evlilik yapmak günah mı?​

İslâm hukuku da belirli şartların ve gerekçelerin bulunması halinde çok eşlilik kurumunu bir ruhsat hükmü olarak kabul etmiş ve bunun sayısını dört ile sınırlandırmıştır. İslâm hukukunda çok eşlilik, mubah kılınmış olmakla birlikte her erkeğin keyfine göre kullanabileceği mutlak bir hak da değildir.
Ikinci evlilik için ne kadar süre geçmeli?
İDDET (BEKLEME) MÜDDETİ / BOŞANDIKTAN SONRA YENİDEN EVLENME SÜRESİ Evlilik, boşanma, ölüm ya da evliliğin iptali gibi bir sebeple sona erdiğinde erkek istediği zaman evlenebilecekken kadın için 300 günlük zorunlu bekleme süresi vardır.

Ikinci evlilik ne zaman yapılmalı?​

İki evlilik arasındaki bekleme süresinin genellikle 3-5 yıl arasında olduğu görülürken, bu sürenin erkeklerde daha kısa, kadınlarda daha uzun olduğu dikkat çekiyor. İlk bakışta ikinci evliliğin başarılı olma şansının birinciden daha fazla olduğu düşünülebilir.
Ikinci evlilikte mal paylaşımı olur mu?
İkinci evlilikte de evlilik süresince edinilmiş malların yarısı sağ kalan eşe katılım alacağı olarak aktarılır. Miras bırakan vefat ettiği sırada kiminle evliyse edinilmiş mal paylaşımı o eşin hakkıdır. Diğer miras paylaşımı mal rejimi tasfiyesinden sonra yasal mirasçılarla yapılır.

Ikinci Evlilikler neden biter?​

Birinci evlilikten gelen eşe veya çocuğa karşı suçluluk duyguları. Ayrılan eşe ve çocuğuna suçluluk duygusu nedeniyle fazla zaman ayırma, boşanmamış gibi hissetirmeye çalışma. Eski eş ve çocukla görüşme ve iletişimde sınır sorunu. Birinci evlilikten gelen tahammülsüzlük ve yıpranmışlık.
Uvey çocuğa bakmak zorunda mı?
Medeni kanun üvey çocuklar hakkında da bu düzenlemeyi yapılmıştır. Eşlerden herhangi birisi reşit olamayan üvey çocuklarına özen ve ilgi ile davranmak; topluma sağlıklı bireyler yetiştirmek, anne ve baba şefkatiyle davranmakla sorumludurlar.

Aynı kişiyle tekrar evlenmek doğru mu?​

Boşandığınız eski eşinizden başka biriyle evlenecekseniz öncelikle aile mahkemesine başvuru yapmalı, akabinde hakim tarafından sevk yazısıyla düzenlenecek doktor raporu aile mahkemesine sunulmalıdır. Sonucu hakim tarafından tesis edilecek karar ile 300 günlük iddet müddetini beklemeksizin evlenebilirsiniz.
Eski eşle tekrar evlenmek doğru mu?
Eğer bekleme süresi kararına karşı dava açılmadıysa veya dava geri çevrildiyse kadın evlilik gerçekleştiremez. Ama resmi olarak ayrıldığı yani boşandığı eski eşi ile tekrar evlilik yapması mümkündür. Bunun için iddet müddeti beklemeye gerek yoktur.

Üç hayız müddeti ne demek?​

İddet müddeti, ya da bekleme süresi, Türk Medeni Kanunu’na göre boşanan kadının tekrar evlenmesi için beklemesi gereken üç yüz günlük süre.
Ikinci evlilik mümkün mü?
Birinci evlilik ölüm, boşanma veya iptal suretiyle ortadan kalkmadığı sürece ikinci evlilik suç teşkil edecektir. Birinci evliliğin iptalinin olanaklı bulunması hâlinde de iptal hükmü kesinleşmediği sürece ikinci evlilik, suç teşkil edecektir. Suçun oluşabilmesi için, kişinin kasten hareket etmesi gerekir.

Ölen babanın ikinci eşinin mirastaki payı nedir?​

İkinci Eşin Miras Yüzdesi İkinci eşin mirasını yüzdelik dilim olarak hesaplarsak bu durumda anne ve babanın payı %50’dir. Dolayısıyla anne öldükten sonra mallar yarıya bölünmüş ve annenin hakkı çocuklara kalmıştır. Kalan 5 50 ise babanın ölümü sonrasında yeniden çocuklar ve ikinci eş arasında bölüşülür.
Ikinci eşi mirastaki payı nedir?
Yasaların ikinci eşe ayırdığı miras payı dörtte bir oranındadır. Çocuklar için ise, dörtte üç oranında miras payı belirlenmiştir. Mal rejimi tasfiyesi sağ kalan eş ve ölen eş arasındaki mal paylaşımıdır. Edinilmiş mallara katılım ortaklığı ölüm halinde sona erer.

Kaç kez resmi nikah yapılır?​

Resmi nikahta şahit bulunması şarttır. Çiftlerin resmi nikahının kıyılabilmesi için resmi olarak en az 2 kişinin tanıklık etmesi gerekir. Çiftler nikah şahitleri ile birlikte nikah masasına oturur ve görevli memur, eşlerin ardından şahitlerden de “evet” yanıtını aldıktan sonra çiftlerin nikahı kıyılır.
 
Geri
Üst