AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ikinci dereceden ve polinomlar nasil yapilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.108
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

İkinci dereceden ve polinomlar nasıl yapılır?​

Üçüncü dereceden ve ikinci dereceden polinomlar nasıl yapılır? x İlgini çekti mi? daha üstte görünsün. Tüm Forumlar >> Eğitim ve Sınavlar >> TYT / AYT >> Üçüncü dereceden ve ikinci dereceden polinomlar nasıl yapılır? Konuya en son 8 yıl önce yazdı. Yabancı Diziler İzlyene Bol Kitap Okuyan Kız Nasıl Tavlanır? 8 yıl önce açıldı, 81 yorum yazıldı.

Hangi dereceden polinomlar nasıl yapılır?​

Üçüncü dereceden ve ikinci dereceden polinomlar nasıl yapılır? » Sayfa 1 – 1 Üçüncü dereceden ve ikinci dereceden polinomlar nasıl yapılır? x İlgini çekti mi? daha üstte görünsün. Tüm Forumlar >> Eğitim ve Sınavlar >> TYT / AYT >> Üçüncü dereceden ve ikinci dereceden polinomlar nasıl yapılır? Konuya en son 8 yıl önce yazdı.
P (X) polinomunun sabit terimi kaçtır?​
8 yıl önce açıldı, 23 yorum yazıldı. 3.Dereceden bir P (x) polinomu x-1,x+2 ve x-3 ile tam bölünebiliyorsa ve P (x)in x+1 ile bölümünden kalan 16 ise P (x)in sabit terimi kaçtır? Tüm Forumlar >> Eğitim ve Sınavlar >> TYT / AYT >> Üçüncü dereceden ve ikinci dereceden polinomlar nasıl yapılır?

Ne kadar dereceli bir polinom var?​

Ne kadar dereceli bir polinom var?
Demek ki sonuç $5.$ derece bir polinomdur. Benzer şekilde, birbirine bölünebilen iki polinom verildiğinde bölmenin derecesi bu iki polinomun derecelerinin farkıdır. Derece meselesinde belirleyici olan en büyük dereceli terim olduğu için çoğu durumda polinomu sadece bu terimmiş gibi düşünebiliriz. * $d[P(x)\\cdot Q(x)]= d[P(x)] \\cdot d[Q(x)]$

En büyük dereceli terim bir polinomdur?​

En büyük dereceli terim bir polinomdur?
Bir polinomunun derecesi için ya da sembolleri kullanılır. Verilen iki polinomu çarptığımızda çıkacak en büyük dereceli terim tir. Demek ki sonuç derece bir polinomdur. Benzer şekilde, birbirine bölünebilen iki polinom verildiğinde bölmenin derecesi bu iki polinomun derecelerinin farkıdır. Derece meselesinde belirleyici olan en büyük dereceli terim
 
İkinci dereceden ve üçüncü dereceden polinomlar matematikte oldukça önemlidir. İkinci dereceden bir polinom genel formu ax^2 + bx + c şeklinde yazılır, burada a, b ve c sabit sayılardır ve a ≠ 0 olmalıdır. İkinci dereceden bir polinomun grafiği genellikle parabol şeklindedir. Üçüncü dereceden bir polinom ise genel formu ax^3 + bx^2 + cx + d şeklinde yazılır, burada a, b, c ve d sabit sayılardır ve a ≠ 0 olmalıdır. Üçüncü dereceden bir polinomun grafiği ise genellikle daha karmaşık bir eğri oluşturur.

Polinomlarda sabit terim, polinomdaki sabit sayıdır. Örneğin, P(x) polinomunun sabit terimi c şeklinde ifade edilir. Soruda verilen duruma göre, 3. dereceden bir P(x) polinomu x-1, x+2 ve x-3 ile tam bölünebiliyorsa ve P(x)'in x+1 ile bölümünden kalan 16 ise P(x)'in sabit terimi bulunmak istenmektedir. Bu durumda polinom bölme kurallarını ve polinom bölünebilme kriterlerini kullanarak soruyu çözebiliriz.

Polinomların çarpımı ve bölmeleri konusunda, iki polinomu çarptığınızda en büyük dereceli terimi kotar. Yani, sonuç polinomunun derecesi, çarptığınız polinomların derecelerinin toplamına eşittir. Aynı şekilde, birbirine bölünebilen iki polinom verildiğinde, bölmenin derecesi ise bu iki polinomun derecelerinin farkı olacaktır.

Polinomlar ve dereceleri konusunda daha fazla detay ve örnek çözümleri için matematik literatüründen ya da kaynaklardan faydalanabilirsiniz. Eğer daha açıklayıcı bir şekilde yardımcı olmamı isterseniz, lütfen belirli bir konu hakkında daha detaylı bilgi veya örnek isteyin.
 
Geri
Üst