Ikinci cevap dilekcesine cevap verilir mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
242.357
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Ikinci cevap dilekçesine cevap verilir mi?​

2) İkinci Cevap Dilekçesi Davalı, davacının verdiği cevaba cevap dilekçesinin (m. 136/1) kendisine tebliğinden itibaren iki hafta içinde bu dilekçeye cevap verebilir.

Mahkemeye cevap dilekçesi nasıl yazılır?​

Cevap dilekçesinde yazılması ve bulunması gereken unsurlar Hukuk Muhakemeleri Kanunumuzda belirtilmiştir.
- 1-Mahkemenin Adı
- 2-Tarafların Ad ve Soyadları ile Adresleri.
- 3-Davalının T.C Kimlik Numarası
- 4-Savunmanın Dayanağı Olan Olaylar.
- 5-Dayanılan Deliller.
- 6-Hukuki Nedenler.
- 7-Talep ve Sonuç
Dilekçe teatisi ne demek?
Davacı ve davalının birbirlerine cevap niteliğinde yazdıkları dilekçelere ve bu dilekçelerin taraflara tebliğ edilme aşamasına ‘dilekçeler teatisi’ denmektedir.
Dilekçeler aşaması nedir?
Dilekçelerin Karşılıklı Verilmesi Aşaması (Dilekçeler Teatisi): Dilekçelerin usul ve mevzuata uygun bir şekilde düzenlenmesi ve davanın tarafları arasında karşılıklı tebliğ ve tebellüğ edildiği aşamadır.

Cevaba cevap dilekçesi verilmezse ikinci cevap dilekçesi verilebilir mi?​

(1) Davacı, cevap dilekçesinin kendisine tebliğinden itibaren iki hafta içinde cevaba cevap dilekçesi; davalı da davacının cevabının kendisine tebliğinden itibaren iki hafta içinde ikinci cevap dilekçesi verebilir.

Cevaba cevap verilmezse ne olur?​

Davalı cevap dilekçesi vermediği takdirde davalının ileri sürdüğü bütün vakıaları inkâr etmiş sayılır. Davalının cevap dilekçesi vermediği hallerde dava, davacı tarafından dava açarken sunulmuş olan vakıalar ve deliller esas alınarak görülüp sonuçlandırılır çünkü artık davalı delil listesi sunulamayacaktır.
Dava cevap dilekçesi nereye verilir?
Yukarıda belirttiğimiz üzere davalı savunma hakkı kapsamında davaya karşı cevaplarını cevap dilekçesi vasıtasıyla mahkemeye sunabilir. Cevap dilekçesinin nereye ne şekilde verileceği hususu HMK’nın 126. Maddesinde düzenlenmiştir. Maddenin birinci fıkrasına göre cevap dilekçesi davanın açıldığı mahkemeye verilir.
Davada taraflar dilekçelerini verdikten sonra hangi aşama gerçekleşir?
Dilekçelerin değişimi aşaması tamamlandıktan sonra (HMK m.126-136) da, ön inceleme aşamasına geçilmesi, bu aşamada gerekli incelemenin ve gerektiğinde ön inceleme duruşmasının yapılması gerekir (HMK m. 137-142). Ön inceleme aşaması tamamlanmadan ve gerekli kararlar alınmadan tahkikata geçilemez (HMK m.137/1-2).

Dilekce aşamasından sonraki asama nedir?​

Gerek yazılı yargılama usulünde gerekse basit yargılama usulünde yargılamanın beş aşaması bulunmaktadır. Bunlar sırasıyla; dilekçeler teatisi aşaması, ön inceleme aşaması, tahkikat aşaması, sözlü yargılama aşaması ve hüküm aşamasıdır.

Cevaba cevap dilekçesi verilmezse ne olur?​

 
Geri
Üst