İki Renkli Tava Keki (Fırın Yok Kalıp Yok)

theking

Yeni Üye
İki Renkli Tava Keki (Fırın Yok Kalıp Yok) Tanımı İçin Gereçler

Kek için:
2 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1/2 (yarım) su bardağı süt
1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı kakao
1 er paket kabartma tozu ve vanilin
2-2.5 su bardağı un
Sos için
1 su bardak süt
Yarım paket hazır çikolatalı sos
Ocağa eklemek için
Alüminyum folyo

İki Renkli Tava Keki (Fırın Yok Kalıp Yok) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Evvel yumurta ve şekeri güzelce çırpın. Üzerine sıvı gereçleri ekleyin karıştırın.
Kakao hariç tüm kuru materyalleri eleyerek ekleyin harcı hazırlayın.
Hamurun bir kısmını öbür bir kaseye ekleyin üzerine kakaoyu ek edip çırpın şayet katı bir kıvamı olursa biraz sütle açabilirsiniz.
Tavayı güzelce yağlayın üzerine yağlı kağıt serin.
Evvel sade kek hamurunu sonra kakaolu kek hamurunu ekleyerek hamuru tavaya dökün ve her yerine eşit dağılmasını sağlayın. Bu etapta teflon tava kullanmanızı tavsiye ederim benim kullandığım teflon pilav tenceresiydi(taç marka kırmızı renk).
Alüminyum folyoyu 3-4 kat olacak formda orta büyüklükteki ocak boyutunda katlayın.
Orta kısmın altını yakın kısık hale getirin folyoyu üzerine koyun ve tava yahut tencereyi de üzerine ekleyin.
Tavanın kapağına pak bir havlu sararak kapatın birinci 30dk hiç ellemeyin. Müddet sonunda evvel elinizle sonra kürdanla test edin. Pak çıkıyorsa tavayı kenara alın.
Kenara aldığınız tavanın kapağını açın kekin üzerine yeni bir yağlı kağıt serin ve keki zıt çevirin bu halde keki tekrar tavaya koyun ve öbür kısmının kızarması için birebir halde ocağa ekleyin. Orta ara denetim edin(10dk de pişecektir)
Başka tarafı da kızaran keki servis tabağına alın ve dilerseniz üzerine sos hazırlayın.
Sos için paketin üzerindeki adımları uygulayın ben bu ölçüye 1 paket sosun çok geleceğini kestirim ederek yarım ölçüyle yaptım size de bu türlü yapmanızı tavsiye ederim
Birinci sıcaklığı çıkan keke hazırladığınız sosu ek edin ve dilimleyerek servis edin şimdiden herkese afiyet olsun Not: kekin içine kırılmış fındıkta ek ettim isteğe bağlı farklı kuruyemişler de ekleyebilirsiniz bu ölçüden 8 orta uzunluk pizza dilimi boyutunda kek çıkıyor
İki Renkli Tava Keki (Fırın Yok Kalıp Yok) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

Geri