İki Renkli Magnolya Tarifi İçin Malzemeler
1 litre süt
2 adet yumurta sarısı
1 su bardağı toz şeker
4 yemek kaşığı nişasta
1 dolu yemek kaşığı tereyağı
1 kutu çiğ krema
1 paket vanilya
Muhallebinin yarısına eklemek için;
60 gram sütlü çikolata
60 gram bitter çikolata
1 paket kakaolu kek
Üzerini süslemek için;
Çikolata rendesi
Antep fıstığı tozu
İki Renkli Magnolya Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle muhallebimizi hazırlayalım. Sütü, şekeri, nişasta ve yumurta sarısını ekleyip kaynayana kadar karıştıralım.
Kaynayınca ocaktan alıp, içine tereyağı, krema ve vanilyayı ekleyip çırpıcıyla karıştıralım.
Muhallebiyi eşit şekilde ikiye ayıralım biri beyaz kalacak diğerinin içine çikolatayı ekleyip, karıştıralım. Muhallebinin ılık olmasından dolayı çikolatalar eriyecek tatlı bir rengi olacak.
6 adet kupların içine birer dilim kek yerleştirelim üzerine biraz beyaz muhallebi dökelim muhallebinin üzeri biraz kaymak tutunca üzerine çikolatalı muhallebiden dökelim.
Eğer bekletmeden direk çikolatalı muhallebiyi beyaz muhallebinin üzerine dökerseniz direk içine karışır.
Buzdolabında en az 4 saat dinlendikten sonra üzerini süsleyip servise hazır. Afiyet olsun.
Not: Kek yerine kedidili veya bisküvi de kullanabilirsiniz önceden kalan kekiniz varsa eğer onuda ufalayarak kullanabilirsiniz.
İki Renkli Magnolya Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 litre süt
2 adet yumurta sarısı
1 su bardağı toz şeker
4 yemek kaşığı nişasta
1 dolu yemek kaşığı tereyağı
1 kutu çiğ krema
1 paket vanilya
Muhallebinin yarısına eklemek için;
60 gram sütlü çikolata
60 gram bitter çikolata
1 paket kakaolu kek
Üzerini süslemek için;
Çikolata rendesi
Antep fıstığı tozu
İki Renkli Magnolya Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle muhallebimizi hazırlayalım. Sütü, şekeri, nişasta ve yumurta sarısını ekleyip kaynayana kadar karıştıralım.
Kaynayınca ocaktan alıp, içine tereyağı, krema ve vanilyayı ekleyip çırpıcıyla karıştıralım.
Muhallebiyi eşit şekilde ikiye ayıralım biri beyaz kalacak diğerinin içine çikolatayı ekleyip, karıştıralım. Muhallebinin ılık olmasından dolayı çikolatalar eriyecek tatlı bir rengi olacak.
6 adet kupların içine birer dilim kek yerleştirelim üzerine biraz beyaz muhallebi dökelim muhallebinin üzeri biraz kaymak tutunca üzerine çikolatalı muhallebiden dökelim.
Eğer bekletmeden direk çikolatalı muhallebiyi beyaz muhallebinin üzerine dökerseniz direk içine karışır.
Buzdolabında en az 4 saat dinlendikten sonra üzerini süsleyip servise hazır. Afiyet olsun.
Not: Kek yerine kedidili veya bisküvi de kullanabilirsiniz önceden kalan kekiniz varsa eğer onuda ufalayarak kullanabilirsiniz.
İki Renkli Magnolya Tarifi Fotoğraflı Yapılışı