İki Renkli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
250 gram tereyağı
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağından bir parmak az pudra şekeri
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
2.5 – 3 su bardağı un (Kontrollü)
2.5 yemek kaşığı kakao
İki Renkli Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Un ve kakao hariç tüm malzemeleri bir kaba alarak güzelce elimizle karıştıralım.
3 su bardağı unun 2. 5 yemek kasığını bir kenara ayıralım.Yavaş yavaş yoğurarak unumuzu da kabın içerisine ilave edelim.
Hamuru güzelce yoğurduktan sonra iki parçaya ayıralım.
Ayırmış olduğumuz hamurlardan birine 2. 5 yemek kaşığı kakaoyu katalım diğerine de ayırdığımız 2. 5 yemek kaşığı unu katalım ve ayrı ayrı tekrar yoğuralım.
Kurabiye hamurlarımıza dama şeklini vermek için sade ve kakaolu hamurlardan ceviz büyüklüğünde parçalar alalım elimizle silindir.
Şeklinde uzun uzun açalım ve bir kakaolu bir sade olacak şekilde yan yana birleştirelim (en sondaki fotoğrafta nasıl şekil verdiğimi gösterdim)
Bu şekilde streçleyerek 1 saat kadar buzdolabında bekletelim.
Hamurumuza rulo şekli vermek için ise sade hamuru üzerine yağlı kağıt koyarak tezgahın üzerinde merdane yardımıyla açalım.
Bir kenarda da aynı şekilde kakaolu hamuru açalım ve sade hamurun üzerine kakaolu hamuru koyarak rulo şeklinde saralım.
Sardıktan sonra bu şekilde streçleyerek 1 saat kadar buzdolabında bekletelim.
Hamurlarımızı buzdolabından çıkardıktan sonra serçe parmağı kalınlığında keselim yağlı kağıt serili tepsimize dizelim.
180°derece fırında 20 dk pişirelim.Afiyet olsun
İki Renkli Kurabiye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
250 gram tereyağı
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağından bir parmak az pudra şekeri
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
2.5 – 3 su bardağı un (Kontrollü)
2.5 yemek kaşığı kakao
İki Renkli Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Un ve kakao hariç tüm malzemeleri bir kaba alarak güzelce elimizle karıştıralım.
3 su bardağı unun 2. 5 yemek kasığını bir kenara ayıralım.Yavaş yavaş yoğurarak unumuzu da kabın içerisine ilave edelim.
Hamuru güzelce yoğurduktan sonra iki parçaya ayıralım.
Ayırmış olduğumuz hamurlardan birine 2. 5 yemek kaşığı kakaoyu katalım diğerine de ayırdığımız 2. 5 yemek kaşığı unu katalım ve ayrı ayrı tekrar yoğuralım.
Kurabiye hamurlarımıza dama şeklini vermek için sade ve kakaolu hamurlardan ceviz büyüklüğünde parçalar alalım elimizle silindir.
Şeklinde uzun uzun açalım ve bir kakaolu bir sade olacak şekilde yan yana birleştirelim (en sondaki fotoğrafta nasıl şekil verdiğimi gösterdim)
Bu şekilde streçleyerek 1 saat kadar buzdolabında bekletelim.
Hamurumuza rulo şekli vermek için ise sade hamuru üzerine yağlı kağıt koyarak tezgahın üzerinde merdane yardımıyla açalım.
Bir kenarda da aynı şekilde kakaolu hamuru açalım ve sade hamurun üzerine kakaolu hamuru koyarak rulo şeklinde saralım.
Sardıktan sonra bu şekilde streçleyerek 1 saat kadar buzdolabında bekletelim.
Hamurlarımızı buzdolabından çıkardıktan sonra serçe parmağı kalınlığında keselim yağlı kağıt serili tepsimize dizelim.
180°derece fırında 20 dk pişirelim.Afiyet olsun
İki Renkli Kurabiye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı