İki Rekatta bir selam verilerek teravihin cemaatle kılınışı

zeberus

Yeni Üye
Teravih namazı Ramazan ayında yatsı namazından sonra kılınır Yirmi rekattir Teravih namazı her iki rekatın sonunda selam verilerek kılınabilir Yatsı namazının farzı ve son sunneti kılındıktan sonra teravih namazına başlanır

Namaz kıldıracak imam: Niyet ettim Allah rızası icin teravih namazını kılmaya, bana uyanlara imam oldum diye niyet ederek iftitah tekbirini alıp ellerini bağlar

İmam'ın arkasında kılan cemaat da Niyet ettim Allah rızası icin teravih namazını kılmaya, uydum imama diyerek niyet eder ve imamın tekbirinden sonra Allahu Ekber diyerek tekbir alır ve ellerini bağlar

Bundan sonra imam ve cemaat gizlice Subhaneke duası okur Subhaneke'nin okunması bitince (cemaat ayakta başka bir şey okumaz), imam gizlice EUzuBesmele, acıktan Fatiha ve bir sUre okur

Cemaatle birlikte rukU ve secdeleri yaptıktan sonra ikinci rek'ata kalkılır Burada yine imam gizlice Besmele, acıktan da Fatiha ve bir sUre okuyup cemaatle birlikte rukU ve secdeleri yaparak oturulur Bu oturuşta imam ve cemaat Ettehiyyatu, Allahumme salli, Allahumme barik ile Rabbena dualarını okuyarak selam verirler

Boylece iki rek'at kılınmış olur Ayağa kalkılarak tarif ettiğimiz şekilde ikişer rek'at kılınmaya devam edilerek yirmi rek'at tamamlanır Bundan sonra uc rek'atlı vitir namazı da cemaatle kılınır