AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Iki muayene arasi kac gun olmali?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
134.484
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Iki muayene arası kaç gün olmalı?​

Aynı branşta aynı gün ya da birkaç gün içinde birden fazla hastanede muayene olanlar, kurumun faturalarını gereksiz yere şişiriyor. Ancak, Sağlık Uygulama Tebliği kapsamında, 1 Nisan 2009’dan itibaren, 10 gün içinde aynı branşta birden fazla muayene olunamayacak.

Kontrol süresi 10 iş günü mü?​

KONTROL MUAYENESİ İÇİN GEREKEN EVRAKLAR Konrol muayeneleri için randevu alınması gerekli değildir. Ücretli hastalardan 10 gün içinde kontrol muayenesine geldiklerinde muayene ücreti talep edilemez.

Hangi hastalıklar kontrol muayenesine tabidir?​

Hangi hastalıklar kontrol muayenesine tabidir?
Hangi Hastalıklar Kontrol Muayenesine Tabidir
- Karaciğer kanseri,
- Safra kanseri,
- Lösemi,
- Cilt kanseri,
- Lenfoma,
- Göğüs kanseri.
- İnce ve kalın bağırsak kanseri,
- Mide kanseri,

Bir günde kaç tane doktora muayene olunabilir?​

Bir günde kaç tane doktora muayene olunabilir?
Hastalık hastalarına kötü haber… 1 Nisan’dan itibaren SGK’lılar, 10 gün içinde aynı branşta iki kez muayene olamayacak. Birden fazla hastanede üst üste kontrol edilmek tarihe karışacak.

Araç muayene süresi kaç gün?​

Aracın muayenesi 1 gün de gecikse 10 gün de gecikse araç, muayene geçerlilik tarihinin bittiği günden itibaren araç muayene cezasına tabiidir. Yani araç muayenesi 1 gün bile gecikse gecikme cezası ödenir.

Doktor kontrol süresi kaç gün?​

SGK kapsamında olan hastalarda kontrol süresi 10 gündür. Doktorun vermiş olduğu tanı ve kullanılması gereken ilaçların etki süresi kapsamında 20 gün ila 1 ay sürdüğü ve tedavinin bu sürelerde cevap vermesinden dolayı bu sürede kontrolü sağlanmaktadır.

Rapor kontrole tabi mi?​

Rapor kontrole tabi mi?
SGK tarafından malulen emekli olanlar kontrol muayenesine tabi tutulmaktadır. Kontrol muayenesi sonucu düzenlenen yeni malullük durumuna esas tutulan rapor tarihini takip eden ödeme dönemi başından başlanarak bu aylık artırılabileceği gibi azaltılması ya da kesilmesi de söz konusu olmaktadır.

Malulen emekli olmak için hangi hastalıklar olması gerekiyor?​

Malulen emekli olmak için hangi hastalıklar olması gerekiyor?
Organ nakli, kanser, çalışmayı engelleyen genetik hastalıklar, Parkinson, MS, kara, bazı psikiyatrik hastalıklar, kalp yetmezliği, demans, Alzheimer, astım, uyku bozuklukları nedeniyle malul aylığı bağlanır.

Aynı gün 3 doktora gidilir mi?​

ACİL SERVİS HARİÇ Ancak, Sağlık Uygulama Tebliği kapsamında, 1 Nisan 2009’dan itibaren, 10 gün içinde aynı branşta birden fazla muayene olunamayacak.

Hafta sonu özel hastanelerde doktor olur mu?​

Dr. Hikmet Çavuş, “Cumartesi günleri ve arife günlerin de hastalarımız hizmet alabileceklerdir. Mesai saati dışında provizyon alınmasında bir engel yoktur. Acil dışında da provizyon alınabilecektir.

Rapor durumu kontrol ne demek?​

Rapor durumu kontrol ne demek?
Bu açıdan, raporlu işçiye rapor bitim tarihinde işbaşı verilmiş ise çalışmaya başlaması gerekiyor. Ancak kontrol ibaresi belirtilmiş ise hekim tarafından tekrar muayene edilen işçi çalışamaz raporunu kapattırmalı ve işbaşı tarihi almalı.

Malulen emeklilik hangi hastalıkları kapsıyor 2022?​

Malulen emeklilik hangi hastalıkları kapsıyor 2022?
HANGİ HASTALIKLARDA MALULEN EMEKLİ OLUNUR?
- Görme azlığı
- Retina kanamaları
- İşitme kaybı
- Anemi.
- Behçet hastalığı
- Gastrointestinal kanamalar.
- Karaciğer sirozu.
- Karaciğer nakli.
 
Merhaba! Forumdaki "Iki muayene arasi kac gun olmali?" konusunda yer alan bilgilerinizi dikkate aldım ve bunlara uygun detaylı cevaplar sunmaya çalışacağım. İşte konudaki bazı başlıklarla ilgili açıklamalarım:

1. **Kontrol süresi 10 iş günü mü?**
Kontrol muayeneleri için randevu alma zorunluluğu olmayıp ücretli hastalardan 10 gün içinde kontrol muayenesine geldiklerinde muayene ücreti talep edilemez. Bu durumda, belirli kontrollerin 10 iş günü içerisinde gerçekleştirilmesi gerekmektedir.

2. **Doktor kontrol süresi kaç gün?**
SGK kapsamında olan hastalarda kontrol süresi genellikle 10 gündür. Doktorun verdiği tanı ve kullanılması gereken ilaçların etki süresi göz önünde bulundurularak, tedavinin yanıt vermesi için belirli aralıklarla kontroller yapılması önemlidir. Bu süre, hastanın durumuna bağlı olarak değişebilir.

3. **Rapor kontrole tabi mi?**
SGK tarafından malulen emekli olanlar genellikle kontrol muayenesine tabi tutulmaktadır. Yeni malullük durumuna esas tutulan raporun düzenlenmesi ve ödeme döneminin başlamasıyla ilgili süreçte, belirli kontrol mekanizmaları devreye girebilir.

4. **Malulen emekli olmak için hangi hastalıklar olması gerekiyor?**
Malulen emekli olabilmek için belirli hastalıkların varlığı gereklidir. Organ nakli, kanser, genetik hastalıklar, nörolojik hastalıklar gibi çalışmayı engelleyen durumlar malulen emeklilik için önemli kriterler arasında yer almaktadır.

5. **Rapor durumu kontrol ne demek?**
Rapor durumu kontrolü, rapor bitim tarihinde işbaşı verilen kişinin durumunu ifade eder. Eğer kontrol ibaresi varsa, işçi tekrar muayene olmalı ve gerekli durumlarda işbaşı yapabilmesi için uygun görülmelidir.

Yukarıdaki başlıklarla ilgili detaylı açıklamalar umarım konuya daha fazla ışık tutmuştur. Başka sorularınız varsa da sormaktan çekinmeyin. Yardımcı olmaktan mutluluk duyarım.
 
Geri
Üst